Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Maskinen restarter med ujevne mellomrom


Anbefalte innlegg

Jeg har en maskin som består seg av følgende vitale komponenter:

 

C2D E6400@2,4gHz

Gigabyte 965-DS3P hovedkort

ATI Radeon 1900XTX

2x1 Gb OCZ Platinum DDR2 ram pc 6400

2x samsung harddisker

Seasonic s12 600W strømforsyning

 

Etter å ha kjørt stabilt på 3gHz i flere måneder fikk jeg plutselig bluescreen, og maskinen sluttet å virke. Etter å ha resatt BIOS, fikk jeg liv i maskinen igjen, men den ville ikke lenger overklokke. Jeg prøvde å installere Vista, men installasjonen feilet på samme sted hver gang, mener å huske at det var når driverene skulle installeres. Jeg hadde da et Asus p5w dh deluxe hovedkort, og etter litt diskusjon trodde vi at det var der problemet lå. Jeg gikk til innkjøp av nytt hovedkort, Gigabytekortet som er nevnt i spec's ovenfor. Jeg fikk da til å installere Vista, men systemet ville fortsatt ikke overklokkes.

 

Nå, et år senere er systemet tidvis ustabilt. Den kan gå i flere dager uten problemer, men så restarter den av seg selv. Når vista starter opp igjen, sier den at den "has recovered from a critical error / bluescreen" Dette skjer med intervall på alt fra timer til dager. Et par ganger har maskinen hengt i BIOS, rett før minnetesten. Da har den vært umulig å få videre. Prøver jeg igjen etter en dag eller to så fungerer systemet fint.

 

Jeg har hatt mistanke om at det kan være minneproblemer, men kjørte nettopp memtest i to døgn uten problemer. Har også prøvd å starte opp maskinen med en og en minnebrikke når den har hengt i BIOS, uten hell. Antar derfor at minnet er OK.

 

Jeg mener at jeg nå har igjen to alternativer; CPU og skjermkort. Er det noen som har noen tips hvordan jeg kan kjøre tester for å finne ut hvilke komponenter som feiler? Jeg regner med at det er hardware-feil, ettersom systemet har vært ustabilt med både Vista og XP, og at systemet ikke lenger kan overklokkes.

 

-p-

 

edot: Topic

Endret av poZZe
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg har hadt samme feil som deg og da byttet jeg ut skjermkorte og da virket alt. Så hvis du kunne lånt et skjerkort av noen andre og prøvd det eller bytte det ut.

 

Har du sett på bluescreen en du får ??.

 

Nei, har ikke klart å få med meg bluescreen. Når vista starter på nytt igjen sier den at den "has recovered from a serious error" av type bluescreen.

 

Skjermkortet er det som står øverst på min liste også. Skal se om jeg får lånt meg et skjermkort et eller annet sted.

 

-p-

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...