Gå til innhold

Megleryrket, hvordan er det?


Kimz88

Anbefalte innlegg

Heisann

 

Går siste året av allmenn. Og jobber deltid som telefonselger og som kasseansatt på Rimi. Jeg har snakket med et par meglere og har funnet ut at i det yrket vil jeg passe ganske godt, pga jeg er ganske sterk muntlig og har veldig god selgerevne.

 

Men hvordan er yrket for tiden? Fremdeles bra og være statsautorisert Eiendomsmegler? Har hørt noen nevnt at det bør jeg ikke utdanne meg som osv.

 

Men hva syns dere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1: Ta deg utdannelse ved BI eller NHH.

 

2: Kle deg i dress og en halvslick hårsveis.

 

3: Bli komfortabel med ord og uttryk som "Mårn Du" og "Nå har jæ no'skiklig fete greier til deg her" og "Virkelig store bananer å hente i detta her" krydret med "Detta blir GULL når som helst, helt sikkert".

 

4: Skaff deg jobb som aksjemegler hos et foretak som driver med analyse, kjøp og salg av verdipapirer ved finans, bank og børs.

 

5: ???

 

6: Profitt! MASSE!

 

------------------------------------

 

Dette var *temmelig* forenklet selvsagt, og er vel mest rettet mot en stilling som aksjemegler. Det er hardt både å skaffe jobb som megler og å jobbe som megler. Man kommer dog langt med utdannelse, personlighet, evne til å selge/formidle og en helt utrolig arbeidsmoral. :)

 

Det er noen her inne som jobber som meglere, kanskje de kan si mer om hva konkret deres arbeidsdag går ut på og hvordan markedet er for meglere.

Lenke til kommentar

Hehe joda takk for den sammensettingen :)

 

Ja lurer litt på hvordan yrket er for tiden. Har jo vært en del negative ting mot meglere i de senere år. Blandt annet at dem ikke er til å stole på osv. Og er det veldig mange meglere for tiden? Vanskelig å få jobb ? Som feks ingeniører er det jo manko på. Jobber skriker etter dem.

 

Og som et ekstra spørsmål. På telefonselger jobben jeg jobber på har det seg sånn at om man feks er syk en dag, spyr, hodepine etc. så får man fri, men da må man jobbe en ekstra da for å ta inn den dagen. Dem har ikke lov til det?

Lenke til kommentar

Jeg antar at meglere har vanvittige arbeidstider og mengder. Hvis du er i hugget etter karriere så ikke vær overrasket over at sjela di _kan_ falle fra hverandre pga all den jobbinga. Men hey, du tjener fett.

 

Ang. ingeniører er jeg veldig spent på om jeg får jobb etter jeg er ferdig i 2010. Men uansett skader det ikke å ha økonomikompetanse. Så gå for gull.

Endret av morningstar665
Lenke til kommentar

Veldig klar over at det tar så og si hele min tid den jobben. Men det er jeg inne for. Har ikke særlig lyst på en kjedelig 9-4 jobb. Vil ha noe mer enn det. Noe jeg brenner for. Men uansett, noen som kan svare meg på hvordan yrket er for tiden? Er det for mange meglere i forhold til jobber?

Endret av Kimz88
Lenke til kommentar

Om dere skal snakke om noe annet utenfor dette temaet så gjør det en annen plass. Du trenger KUN generell studiekompetanse, altså ikke kjemi,fysikk osv dersom du lurer på det. Jeg går 3. året og har Samfunnkunskap, Rettslære og Media som tilvalgsfag. Det gjør slik at jeg går innenfor generell studiekompetanse.

 

Men kunne virkelig ønske om jeg kunne få svar på det jeg lurer på lengre oppi her. Noen som er Meglere som kan svare ? :)

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Eiendomsmeglere er det ihvertfall nok av. Til og med nå som det selges veldig få boliger sammenlignet med tidligere, er det rekordstor søkning på eiendomsmeglerstudiene. Til og med Handelshøgskolen i Bodø har rundt 80 søkere på 30 plasser.

Lenke til kommentar

Det er nok ennå ganske stor etterspørsel etter kandidater med eiendomsmeglerutdannelse, men det er kun nå i overgangsperioden med nye kompetansekrav. Når utskiftningen i eiendomsmeglerselskapene er over har man en situasjon hvor snittalderen på eiendomsmeglere er veldig lav, og hvor høyskolene har bygget opp utdanningstilbud som er tilpasset overgangsperioden med stor etterspørsel etter eiendomsmeglere og ikke en normal etterspørsel. I tillegg har det vært overetablering av eiendomsmeglere i Norge de siste årene. Om noen år vil det dermed være fryktelig mange eiendomsmeglere i et marked som ikke har bruk for dem.

Endret av Pjotrik
Lenke til kommentar

Det er selvfølgelig vanskelig å spå, men de har god grunn til å være bekymret. Når boligbonanzaen er over har vi alt for mange eiendomsmeglere, og man er strengt tatt ikke særlig aktuell for andre stillinger enn nettopp eiendomsmegler. De som er ferdig utdannet nå er ennå veldig attraktive da de har en utdannelse som ennå ikke så mange har og som er påkrevd for å jobbe som eiendomsmegler. De neste årene vil det bli fryktelig mange andre med den utdannelsen, og utdanningskapasiteten er skyhøy i forhold til en normalsituasjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...