Gå til innhold

flere canon speedlite blitzer og wireless transmitter


Anbefalte innlegg

Bestillte nettopp 2 stk Canon Speedlite 580EX II blitzer. Bestillte også en sånn ST-E2 wireless transmitter. Har gode stativer fra et studiosett, og har bestillt holdere for hot-shoe blitz+paraply som jeg kan sette oppe på disse stativene. (har også paraplyer)

 

Det jeg lurte på er: Hvor godt fungerer systemet med tanke på auto justering av blitzstyrke osv. Kommer nok som oftest til å ha noenlunde lik avstand fra blitz til motiv på begge blitzene, men ikke alltid (??). Med studioblitzene så må jeg selvsagt justere manuelt, og det er godt mulig det er best ved bruk av Speedlite's også, men jeg bare lurer..

 

Hvordan er det å koble enda en blitz inn i sammenhengen? Står jo litt om dette her og der, men hadde vært fint å høre om noen av dere har erfaring med dette.

Endret av lohelle
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eksponeringsmessig fungere dette utmerked, ettersom alt fungerer via ETTL. Det er faktisk det som er det viktigste poenget meg ST-E2 og EX-blitzene. Om du ikke hadde tenkt å bruke ETTL, kunne du like gjerne kjøpt et par optiske utløsere på ebay til en femtilapp stykket, og en eller annen utgammal blitz på bruktmarkedet. (Som jeg har gjort og spart masse penger...)

 

 

Det er (om jeg ikke tar veldig feil) ingen begrensning på antall blizer du kan kjøre samtidig. Men det er begrensning på hvor mange grupper du kan styre separat. Og om jeg ikke husker feil er det kun 2 grupper du kan styre separat. Så ved f.eks portrett kan du han en blitz på manuell på bakgrunnen, og to ETTL-styrte i front, med mulighet til å endre forholdet mellom dem via ST-ET'en.

 

Egentlig et veldig bra system. Er mye diskusjon på hva som er best at IR og radiostyring, som du sikkert har lest. Min mening er at ST-E2 er klart best innendørs, nettopp pga muligheten for automatisk eksponering. Har brukt systemet på f.eks bryllupsmiddager, der jeg har satt ut 3-4 blizer litt diskret rundt i rommet, og så slipper jeg å gå rundt å justere etterhvert som kvelden kommer.

 

Utendørs og på litt avstand blir IR litt lite pålitelig, og det krever også EX-blitzer som blir litt dyrt om man skal ha mange. Så jeg solgte ST-e2'en og en av 580'ene. Og sitter igjen med billige radiotriggere, en 580 for bruk med off-camera cord, og et par gamle 540 EZ'er som koster et par hundre stykket.

 

Ellers kan jeg anbefale strobist.com for masse info og inspirasjon til hvordan man kan bruke blitxene kreativt.

Endret av jangul
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...