Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Flere WLAN routere på samme internett?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg skal ha internett delt på to hus. Det første huset hvor linja kommer inn er ett stort hus med tråløs bruk i både kjeller og toppetasje. Det andre trenger bare en wlan sender. Har laget en tegning på hvordan jeg har tenkt å sette dette opp. Har ikke særlig greie på dette, så jeg lurer på om det er noen av dere som vet om dette vil gå eller ikke, eller har noen gode idèr å dele

 

TAKK

post-54822-1195527836_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke noe problem dette...

 

Hver trådløs ruter vil selvfølgleig komme opp på listen som sitt eget nett, men om du kobler deg på den ene så vil du jo kunne få kontakt med en maskin som er tilkoblet et av de andre utne problem pga. de er koblet samme via kabel.

 

Jeg ville dog annbefalt å sette de to andre ruterene utenom speedtouchen for eksempel i ren aksesspunkt-modus, slik at du får et enkelt nett. Det forenkler veldig evt. portforwarding osv.

 

90meter nettverkskabel er heller ikke noe problem. Cat5 takler 100meter som standard er det vel. Cat6 er evt. enda bedre kvlaitet og vil som regel rekke enda lengre, men 90 meter er såpass "lite" for en TPkabel at jeg tror cat5 vil holde om det er innendørs og uten store elektromagnetiske støykilder i nærheten.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Takk for kjappt og bra svar. Har du noen greie på om disse http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=306987 wlan routerne kan settes opp som aksesspunkt?

 

Er utendørs mellom husene ledningen skal gå, tenkte å kjøpe denne ( http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=119969 ) fra komplett. Burde jeg bruke en annen siden den skal ligge utendørs. Kanskje få den under jord? Har hørt noen si at det ikke er problemer med å la slike kabler ligge ute på vinteren i hardt vær

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...