Gå til innhold

Australia - Noen vært der?


Anbefalte innlegg

Jeg har tengt meg til Australia i sommer, men har en stor, og da mener jeg STOR skrekk mor insekter. Men har utrolig lyst å oppleve landet, men så til spørsmålet som dere kanskje skjønner.. er det mye ekle store innsekter der?

 

Hvis jeg f.eks skal sove noen netter i campingvogner, telt osv..vil jeg da nesten helt sikkert oppleve ekle innsekter?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hehe.. Måtte bare le da jeg leste innlegget ditt. Kjente meg så alt for godt igjen ja. Har selv reist i Australia i 2 måneder og min største frykt på forhånd var ekle (giftige) edderkopper, insekter og slanger. Likevel deltok jeg på "bushcamp" samt at jeg sov under åpen himmel. Jeg var kanskje heldig, men så utrolig få insekter på disse turene langt ute i den australske buschen. Ikke flere enn jeg opplever i Norge på samme tid og jeg har omtrent radarøyne når det gjelder å få øye på ekle småkryp. Jeg blir normalt hysterisk ved synet av en bitte liten edderkopp hjemme. Sovner aldri hvis det er antydning til småkryp i leiligheten. Bader heller ALDRI i sjøen pga ekle ting også der. Men på tur ute i den store verden måtte jeg likevel oppleve både tur i regnskog (der så jeg alt fra blå krabber til andre rare dyr) og delta på "snorkletur" med alt fra flotte fisker til giftige sjøslanger. Utover dette opplevde jeg en (bare 1 altså) giftig edderkopp, mange gekkoer (ja, de ER ekle) ellers ingenting skummelt.

 

Min konklusjon er enkel: REIS!! Det går overraskende bra når du er midt i situasjonen. Du kommer til å tenke mye mindre på disse tingene undervegs enn hva du gjør nå. Det er så mye fint å se i dette landet at tanken på ekle insekter nesten forsvinner helt. Rare greier, men det er helt sant. Tilbake i Norge igjen er jeg like hysterisk redd for alt som har 6 bein eller mer som jeg var tidligere..

Lenke til kommentar

I byene legger man ikke mye merke til det, men på mindre befolkede steder er det en god del. Spesielt geckoer ser man på veggene over alt, men det blir man vant til. Det ekleste var noe som lignet hornbiller i queensland, svære flyvende greier som satte seg fast i t-skjorten, og som noen ganger satt så godt at man ikke bare kunne knipse dem vekk. Men alt i alt er det det ikke noe stort problem. Man blir fort vandt til det.

 

Jeg er i Australia naa! Skal nok vaere i 2 aar. Jeg ville ikke brydd meg om giftige slanger og duppeditter. Just a myth! Faa deg vaksiner, saa gar det bra. God tur!

 

Ikke bare myter. y1pz4ynxznukbwp0bjm1jn7mq5.th.jpg

Dette ble tatt mellom alle teltene i Byron. Denne er vel og merke ikke giftig, men noen dager før hadde det også vært en brownsnake, verdens nest giftigste slange, der. Men det var spesielt i fjor da jeg var der. Verste tørken på mange år gjorde at slangene trakk seg mot bebodde steder for å finne bytter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...