Gå til innhold

Spørsmål om LCD\Plasma og kvalitet


Anbefalte innlegg

Har en diskusjon gåendet på jobben, problemet er at ingen har spesielt peil på nevnte produkter.

 

En har nemlig kjøpt seg et pioneer Plasma tv som selgerne sier er super bra men tallene viser noe helt annet feks 1024 oppløsning - ikke full hd osv, selger sier da at spec ofte ikke er det viktigste i plasma tver for god bildet kvalitet.

 

Men dette har jo mye å si for LCD, der er det alfa omega med god oppløsning for å få de meste ut av spillene (og skjermkortet)

 

Kunne noen lært meg litt om Plasma tver og hva som er riktig i denne saken.

 

ps:oppdaterer med nøyaktig modell senere, han som har bestilt Plasma tven er ikke her akkurat nå

 

Pioneer PDP-42xd

Endret av simalarion
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det som gjør at siste generasjon av Plasma fra Pioneer er såpass mye bedre enn LCD når det gjelder TV/film titting er at disse klarer å gjengig farger langt bedre og har et mye bedre sortnivå (kontrast) enn sine LCD motstandere.

 

Når f.eks et LCD apparat oppgir 10.000:1 i kontrast er det som regel bare ca 500:1 som er sannhetene. Plasma apparatene ligger i virkeligheten opp til ca 5000:1 eller bedre.

 

Oppløsning er viktigst når man snakker om PC bruk (surfing) Har selv en såkalt full-HD plasma som funker meget bra på LCD, men selv om apparatet er 50" blir den lite egnet til pc bruk siden oppløsningen er så høy. (teksten blir så små at jeg må veldig nært for å se hva som står)

Lenke til kommentar

Takk for svar

 

Det var det vi kom fremm til også etter å ha skummet over nettet etc, vi kom også frem til en konklusjon at opp til 37tommer skal lcd fortsatt ha fordeler når det kommer til kvalitet men teknologien slår sprekker over denne størelsen (om de ikke skal gjøre det er det fantastisk dyre modeller i forhold til feks pioner plasma)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...