Gå til innhold

Canon EOS 400D. Ett godt kjøp?


Anbefalte innlegg

Lurer på om dette er ett bra kjøp som førstegangs speilrefleks kamera? Har åsså lurt på å kjøpe en av Nikon kameraene til samme pris, men min bestefar er fotograf og har jobbet i blant annet dagbladet & scanpix. Han har åsså sittet i juryen som bestemmer årets foto ved idrettsgallaen. Han sier at han har alle de forskjellige mulige objektivene til canon. Men han har ikke speilrefleks kamera, så kommer disse objektivene til å funke på min EOS 400D??

 

Takker allerede for svar

Endret av TwintipGreve
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det vil de nok, hvis det er snakk om originale Canon-objektiver for et autofokuskamera. Hvis det er snakk om optikk han har brukt i sitt virke som fotograf, så kan du ikke gjøre noe bedre kjøp enn en Eos 400D. Det kameraets eneste store svakhet er optikken, men det har jo du i bøtter og spann, hvis jeg forstår det rett.

Eos 400D har en fortreffelig bildekvalitet, men noen mener at den er for liten til å ligge skikkelig i hånden på dem. Hvis det bekymrer deg, så finnes det etterhvert en del brukte Eos 20D og 30D på markedet. Nå har det jo kommet et nytt generasjonskifte, så det ypperlig timing for å finne en brukt 30D, evt vente litt og kjøpe et nytt 30D-hus på restesalg i vinter. Du vil nok vinne en del på å velge den løsningen, fordi en del av optikken du får fra din bestefar er nok tunge glass. Da trenger du et litt tungt hus for å få skikkelig balanse.

For all del, hvis du er redd for å kjøpe brukt og 30D er for dyr for ditt budsjett, så er Eos definitivt valget for deg. Det er et glimrende nybegynnerkamera som det går ann å vokse i. Bildekvaliteten er ganske lik det som min 20D presterer, så den kan jeg gå god for. Det vil være galskap å ikke velge Canon i ditt tilfelle, men sjekk ut om det ikke er mulig å få et 30D-hus til en pris som er nede i nesten samme pris som et 400D med kitzoom.

Det hadde vært morsomt å vite hva det er din bestefar vil gi deg. Hvis han sitter på en del proffoptikk til Eos-systemet så er du sikret god bildekvalitet med hvilket som helst Canon-hus.

Lenke til kommentar

Bare for å være på den helt sikre siden: Du er helt sikker på at det er snakk om EF-optikk til Canon Eos. Før 1986 laget nemlig Canon et annet system, som brukte noe vi kaller FD-fatning. Det betyr at ingen Canon-objektiver som er produsert før 1986 passer til moderne modeller fra Canon. Hvis hans objektiver har autofokus, så er de av EF-typen, og kan altså brukes på et moderne kamera fra Canon. Husk å spørre ham om dette før du bruker penger i morgen. Regner med at han har tatt dette med i betraktning når han fortalte deg om objektivene, men det er best å være 100% sikker.

 

Lykke til med kamerakjøpet :thumbup:

Lenke til kommentar

Det må være en Eos 40 han snakket om. Alt er greit bare objektivene er autofokus-objektiver. Jeg har aldri hørt om noen modell med FD-fatning (den gamle som ikke passer) som heter noe med 40, så hvis noen vet noe jeg ikke vet, så må de gaule ut.

Som et siste kontrollspørsmål kan du spørre etter autofokus, og om det kameraet han fikk het Eos 40. 40D kom på markedet denne måneden, nemlig.

Lenke til kommentar

Hvis han har "alle de forskjellige mulige objektivene til canon" så sitter du på en gullgruve der :) Jeg må innrømme at jeg tror ikke det stemmer helt med virkeligheten, men uansett... har han mye bra objektiver, så er det ingen grunn for deg å velge noe annet enn Canon. Objektivene er viktigere enn selve kamerahuset.

 

Men pass som sagt på at det er autofokusobjektiver, altså med betegnelsen EF. Har de betegnelsen FD, så er de verdiløse for en 400D.

Lenke til kommentar

Det er fremdeles litt vanskelig å gi et skikkelgi råd til trådstarter. Det som kommer frem er så ullent, at jeg fremdeles ikke vet hvilken optikk det er snakk om. Det nevnes noe om å arve en 40D, noe som er en umulighet uten tidsmaskin. Jeg går derfor ut fra at det er en Eos 40, men kan ikke vite det med sikkerhet. Kanskje det var en T40 i steden (jeg vet ikke om det fantes en T40, men det fantes i alle fall T50, 70, 80 og 90. Det var den siste generasjon kamerahus som brukte FD fatning.

Du må gi oss litt mer kjøtt på beinet, dvs mer presise beskrivelser av det som foreligger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...