Gå til innhold

På sangens vinger.


grandadi

Anbefalte innlegg

post-120395-1188531219_thumb.jpg

:dribble:

Hvorfor synger mennesker? Noen synger for de de liker det, andre synger fordi de må og noen synger fordi de har bestemt seg for å bli store popstjerner, tjene masse jovialer,feie over masse budeier/gårdsgutter og kjøpe seg en ny blank håndsmidd italiensk bil. Men det primære i sangen velger jeg å si er et lokkerop. Altså en invitasjon til det annet kjønn om hvor kjekk og dyp du er. Et her er jeg rop ut til omverdenen.

Sang kan handle om holdning. En oppreist, ikke oppblåst, holdning er å foretrekke. Føttene bør være i kontakt med gulvet og gjerne i vinkel slik at du har det som kalles turn-out i ballett. (Jeg skriver litt rettet mot gutter, siden jeg er gutt selv, men det jeg skriver gjelder for begge kjønn.) Turn-outén åpner bekkenet og gir bedre plass for tarmene.

Tenk på hvorfor vi liker noen sangere som virkelig ikke har sangstemme i det hele tatt. Vi liker dem fordi de makter å få frem et personlig uttrykk(følelser) i sangen sin og vi kjenner oss igjen eller tror på det.

Derfor er det viktig å være bevisst på å åpne opp når du synger, slik at sangen virkelig kommer fra en åpen, modig strupe. En sammenklemt strupe i angst høres ikke vakkert ut og det er heller ikke meningen;- i angst er det et varselskrik som skal ut, ikke et lokkerop.

Siden manger er redde for å synge for andre, eller offentlig, kan det være smart å bli bevisst noen enkle punkter å fokusere på, slik at du kan konse på de punktene og på den måten ta vekk noe av noian for det å opptre. :ermm:

 

Vi trenger ikke å holde fast hodet med nakkemusklene, hodet balanserer på hvirvelsøylen.(Hundens hode henger på hvirvelsøylen, menneskets hode balanserer)

Hodet flyter nærmest på ganen.

 

For å få trøkk i stemmen må mellomgulvet jobbe. For at mellomgulvet skal få jobbe fritt må rompa være slapp. Dvs. Slapp av i anus. Dette er ikke tull, men viktig, spenningene i anus gjør hele tarmsystemet og kroppen stiv. Se nazi-koryfeene fra den andre store K. Det er analspenninger,det! :mad:

Siden alt henger sammen i kroppen vil du merke at når du slapper av der, følger det avslapning andre steder også.

 

Sett an stemmen!

Dvs-du kan tenke deg at du synger mot et punkt i brystet ,halsen, hodet. Slik at du feks. har en lav tone, den synger du mot et punkt litt nedenfor(7 cm) brystbenet (Sternum) For å finne punktet kan du kjenne med fingrene under adamseplet, rett ned der kjenner du et rundt bein. Det er enden av brystbenet, eller håndtaket som det heter på latin,Manubrium Sterni.Videre nedover derfra går brystbenet som holder sammen ribbena,Costae, i forkant. Vær klar over at denne sammenføyningen er leddet og kan bevege seg, slik at brystkassen kan ekspandere og synke sammen igjen.

OK,- nå er dette bare sånn ca., men de dype tonene setter du an der, jo høyere du skal i toneleie jo høyere går du oppover i halsen, helt til de høyeste tonene som klinger helt oppe i kålen.

Capice?

 

Siden alle lærebøker jeg har lest sier at de går metodisk frem, men alltid hopper hit og dit og tilbake igjen, og gjør meg usikker, sint og døll,gjør jeg det samme og hopper nå tilbake til mellomgulvet. Der ligger din styrke. Hvis du er usikker på hvordan du skal kjenne det, hold bare pekefingeren 4 fingerbredder over navelen, pek innover og si NEI! høyt. Det som slår ut der nede da er mellomgulvet. Vi ønsker å gi vennlig oppmerksomhet til mellomgulvet og kan velge å si hei, mellomgulv inni oss,ikke høyt, for da kommer det noen og tar deg med til a happy house with flowers and all..

Tenk på at en av verdens mest kjente sangere, Enrico Carusoe, kunne flytte et flygel en halv meter bortover hvis han sto inntil og ga på litt sang. Det er trøkk.

All kraften i sangen kommer fra..............Riktig! Mellomgulvet!

Ideelt sett, i det ideelle avslappede menneske skjer all pust ved mellomgulvet. Mellomgulvet faller ned, trekker ut lungesekkene og luften suges inn, utpusten er en handling. Dette er en av grunnene til at det er viktig å stå oppreist og med fylt, men ikke krampefylt brystkasse når du skal synge. Da får mellomgulvet jobbe selv, forutsatt at du slapper av nede.

Gråt og latter er nesten samme bevegelse i mellomgulvet. For å trene opp er det veldig bra å bruke hundepust, slik som en ivrig hund lukter fort inn og ut. En fin ting å gjøre når du våkner om morran, du får oksygen og lærer mer om mellomgulvet.

 

Dette er en snutt om sang, sang er ikke vanskelig, det er noe alle absolutt alle kan eller kan lære seg. Hvis du prøver noen av disse tipsene vil du merke at det er vanskelig å huske på dem samtidig som du skal huske en melodi og en tekst og da... e de på han igjæn, plutselig blir du knute. Men det er bare å slappe av og begynne på nytt. Når hodet ditt balanserer og mellomgulvet jobber og alt er bra kan du jo kjenne etter om kjevene ikke kanskje er litt vel tighte?

Munnen må være åpen, du kan ikke mumle en sang. Og pass på at du varmer opp stemmen med litt nynning og litt skalaer opp og ned, ihvertfall 10-15 min før du skal debutere i aulaen.

Men fremfor alt: Føl deg frem sjøl! :yes:

 

Jeg skal gå litt nærmere inn på disse tingene senere, men nå må det zzzoves.

Endret av grandadi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Egentlig ikke så mye, men mellomgulvet kalles ofte Solar Plexus og det betyr: Av solen. Så det er et subliminalt budskap til sangere.

Og så er NASAs bilder bare å benytte og det reklamerer jeg gjerne for, der er det mye bra. :)

Endret av grandadi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...