Gå til innhold

Mesa Boogie Triaxis mistet minne....


Jossva

Anbefalte innlegg

Min Mesa Boogie Triaxis sluttet i kveld å lagre presets sånn helt uten videre. :( Den lagrer det som programmeres så lenge den står på, men så fort som jeg slår den av ser det ut som at alt blir borte. Det som dukker opp neste gang den slåes på er kun fabrikkpresets. Såvidt jeg vet er det ikke batteri som brukes for minnet i denne, så jeg vet dermed ikke hva som er feilen. :hmm: Hadde det kun vært å bytte batteri til minnet hadde det vært enkelt.

 

Det er en Ver. 2.0 som er blitt ca. 10 år. Den er kjøpt ny i Norge og det er kun jeg som har hatt den hele tiden. Den har aldri hatt et feilslag tidligere så det er litt irriterende at dette skjer. :mad: Har hørt om andre som tidligere har hatt samme feil, men vet ikke hva som ble løsningen på problemet.

 

Er det noen andre som har hatt lignende problemer så setter jeg pris på å høre hva som ble deres løsning. Jeg er veldig fornøyd med lyden så det er ikke noe alternativ å bytte preamp så lenge det lar seg fikse.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det stemmer at det er batteriet som var konk. :blush: Jeg fant ut av det til slutt med veldig god hjelp fra Trond Tufte på Guitar Workshop i Oslo :thumbup: . Det er de som antagelig har mest kompetanse på Mesa Boogie i Norge. Anbefales å handle hos dem hvis du ønsker slikt utstyr :yes: . Han forklarte hvor jeg fant batteriet og hvordan jeg skulle skifte dette.

 

Ganske kronglete operasjon, men fikk det til med et stjerneskrujern og en spiss tang. Først løsner man på selve lokket på toppen. Batteriet sitter under en grå boks som er skrudd fast med fire stjerneskruer. Der sitter også prosessoren som viser versjonsnummeret på Triaxis'en. For å komme til to av skruene må man løsne på et printboard som sitter med fire plastskruer med haker. Det er viktig at man passer på at alle datakabler er satt på igjen skikkelig før man skur igjen. Batteriet er et CR2032 og er ganske standard.

Endret av Jossva
Lenke til kommentar

Så bra at det ordnet seg. Jeg har pleid å skifte ut det batteriet med to AA- batterier limt/loddet sammen. Holder minst like lenge, og koster en brøkdel. Dessuten kan man lodde på nytt batteri før man tar ut det gamle, og da slipper man ofte å miste presets, fordi det blir spenning hele tiden. Har ikke hatt noen Mesa Boogie, men gjort dette på noen av de hauggamle synthene mine.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...