Gå til innhold

Problem med skjerm på Canon MV30..


Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte et Canon MV-30 i 2001 som har fungert suverent de siste årene. Er på min 4 batteripakke.. Men nå har det seg sånn at jeg plutselig ikke ser noe i okularet, det er helt mørkt. Når jeg legger inn skjermen så slår den heller seg ikke av.

 

Er dette et "kjent" problem? Noen som vet noe om dette?

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse
Jeg kjøpte et Canon MV-30 i 2001 som har fungert suverent de siste årene. Er på min 4 batteripakke.. Men nå har det seg sånn at jeg plutselig ikke ser noe i okularet, det er helt mørkt. Når jeg legger inn skjermen så slår den heller seg ikke av.

 

Er dette et "kjent" problem? Noen som vet noe om dette?

9381172[/snapback]

Jeg har hatt nøyaktig samme problem på mitt MV-30, så det må være et kjent problem. Problematisk å være tvunget til å bruke skjermen (skjønner ikke de som greier å leve med kompaktkameraer uten søker). Virker som det er dårlig kontakt i en bryter. Mitt har faktisk begynt å virke igjen av seg selv nå, men det varer vel ikke lenge. Vil gjerne høre hvordan det går dersom du velger å reparere.

Lenke til kommentar
Syntes å huske at dette skjedde en gang tidligere, men at det rettet seg rett etter. Jeg og tror det kan være en bryter, men er litt redd for å ødelegge mer enn jeg fikser ved å skru det opp... Det funker jo, men bruker en god del mer batteri enn nødvendig.

9550788[/snapback]

 

Stikk innom nærmeste TV/videosjappe som fremdeles tilbyr reparasjoner. Spør dem om de tror det kan være et bryterproblem, og se hvor mye de skal ha for å få byttet nevnte del. Fortell at det ikke trenger å være noe originalt, siden reklamasjonsretten gikk ut for to år siden. ;)

 

Etter å ha lest symptomene, samt at kameraet fungerer "av og til", tyder sterkt til at det er en mikrobryter, en som sitter og føler på klappskjermlegemet, har blitt slitt ut. Disse er som regel produsert i store kvanta og av billig mellommyk plast, og har en viss antall bryte/sluttesykluser medregnet i levetiden sin før de "konker" ut.

 

(Du vil bli fort overrasket over hvor mye forbrukerelektronikk som kastes på grunn av slike, enkle, men irriterende og ofte bruksbegrensede feil, som at av/påknappen har gått, en kontakt fungerer ikke helt som den skal lenger, eller en strømregulator/et par kondensatorere i strømreguleringskretsen har tatt kvelden. Som oftest så er de mer kompliserte mekaniske slitedelene mer solid oppbygget enn de enkle... :thumbup: )

 

-MightyTwin.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Skjønner dette er feil tråd for denne post, men fant veldig få referanser til MV30 i forumet.

 

Jeg hadde egentlig akkurat bestemt meg for å kjøpe Panasonic PV-GS500/GS320 fra USA, men fikk akkurat tilbud om å låne/få en gammel Canon DM-MV30ei. Jeg finner veldig lite informasjon / reviews av dette kameraet på nett, og lurer på om noen av dere som har det kan gi meg litt innspill.

 

Jeg er veldig fersk innen video, men blir jo raskt hekta når jeg setter meg inn i nye ting. Såvidt jeg skjønner var MV30 et relativt bra kamera da det kom, men det begynner å bli en stund siden.

Lurer på om det er vits i å prøve ut dette MV30, eller er det for utdatert til å ha det moro med. Har veldig kort tid til å bestemme meg for USA-kjøpet, ellers kunne jeg bare ha testet det ut og gjort opp min egen mening.

 

Noen som har noen (raske) innspill?

Lenke til kommentar

Dette kameraet har vært en tro tjener siden jeg kjøpte det. Eneste er at det er ikke alle DV taper jeg har kunnet bruke av en eller annen grunn. Jeg testet litt rundt og fant ut at det var Panasonic og Canon originale den likte best.

 

Den eneste negative tingen jeg kan komme på nå er at det "bråker" litt når man filmer. Et lite sus liksom. Høres ut som det er dårlig isolering i kameraet som gjør at mekanisk støy blir oppfanget av mikrofonen. Men dette er bare minimalt..

 

Bildekvaliteten er meget bra, og originalbatterier holder til ca 1 times opptak.

 

Nå har jeg som nevnt et lite problem med mitt, men skal sende det inn til en som kan litt om slikt og se om han kan fikse det.

 

:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...