Gå til innhold

Bios cheksum error!


Anbefalte innlegg

Hva betyr det "BIOS cheksum error"? har prøvd å resette bios med å flytte CLR_CMOS. Kom først den error beskjeden, jeg resette bios og maskina starta, gikk inn i bios endra floppy disk innstillinger velger save to cmos å da låser maskinen seg, restarter å kommer error igjen. Noen som vet hva jeg skal gjøre, (maskinen er akkuratt satt sammen av litt eldre deler GA8sgxl hovedkort, Pentium 4 prescott 3,2 ghz å 2gb ram å ATI Radeon 1650PRO 512mb....400W strømforsyning

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skal prøve å forklare så godt som mulig:

 

Bios checksum error:

På hovedkortet ditt er det en svart liten brikke, som ofte ligger på nederste del av hovedkortet. Denne chippen inneholder informasjon om systemets bios, og er beskyttet av en såkalt "checksum value". Denne verdien eller koden om du vil; valideres mot de faktiske data som finnes på chippen hver gang du starter/rebooter en PC. Skulle det finnes en "mismatch" eller feil ved valideringen av innholdet på chippen, vil du få feilmeldingen: Bios Checksum Error. (Denne feilen kan forekomme, om det blir flashet feil bios eller om det på noen omstendigheter under biosflash skjer et brudd/blir avbrutt)

"Bios Checksum Error" meldingen må ikke sammenlignes med "CMOS Checksum Error", som referer til korrupte/feil verdier i "CMOS settings", dvs. verdiene som du faktisk kan endre i bios; som f.eks. timings på ram, fsb, volts etc. - Dette kan fikses ved vår alles kjente "CMOS pin"/batteri eller bare en ren omstart på de nyeste hovedkortene.

 

Om du får denne feilen er det mest sannsynlig chippen du så på bildet som er ødelagt eller korrupt; og eneste løsning å fikse det på er å installere en ny, med frisk bios, eller hard flashe en ny bios på eksisterende chip hos en forhandler som har utstyr for å utføre dette.

 

:cool:

Endret av KimmiK
Lenke til kommentar
Jeg fikk og plutselig denne meldingen en gang. Ringte support og hørte og de sa jeg skulle sende inn kortet for test. 4 dager etter kom et nytt i posten. DVS jeg vet ikke hva det er, vet bare at de anser kortet som defekt.

9339830[/snapback]

ikke bra, men viss den står i 5min så starter den på alle forsøk men ikke viss du slår av å så på igjen fort....merkelig ihvertfall noe galt med bios, prøvde o

å oppdatere den men, har heldigvis et asus P4S800-MX som skal takle prosessoren og ram`n :roll:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...