Gå til innhold

GIMP og windows = dårlig combo?


Anbefalte innlegg

:wallbash: Sliter litt med GIMP... Lasta d ned for en knapp uke siden for å teste ut hva underverker denna kunne utrette for mine bildeprosjekter, og i starten funket alt fint. Men så begynte forskjellige funksjoner å forsvinne, slik som valg av font-type og -størrelse. Jeg avinstallerte hele greia (trodde jeg), men mappa GIMP 2.0 ble liggende under programfiler og kunne ikke slettes. Nå har jeg prøvd å installere GIMP på nytt, men de samme problemene er der fortsatt. Hvordan får jeg fjerna ALLE filer av GIMP som ligger på maskina?

 

Er ikke sikker på om dette inlegget er havnet på feil plass...?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 5 måneder senere...

lag nytt dokument i gimp. i dokumentruten klikk menyer->verktøysalternativer (nest øverst i "menyer" menyen). kanskje du bare har skjult de.

 

i så fall kommer det opp en egen rute. denne kan du sette inn i hoved viduet ved å klikke i det grå feltet inne i ruten (du får opp en pekende finger som musepeker), og dra viduet inn i hovedvinduet (ved siden av de andre verktøy tabbene).

 

red: legg gjerne ved en screen shot hvis det er noe du ikke får til, så er det lettere å hjelpe.

 

red: alternativt kan du forsøke å slette mappen "C:\Documents and Settings\<brukernavn>\.gimp-x.x" (x.x er versjon navnet)

Endret av grimjoey
Lenke til kommentar

Verken GIMP og UFRaw er vel ikke akkurat optimalt for windows, da det i hovedsak er skrevet for linux, og man må ha GTK+ Runtime-filer for å dra det i windows.

Mitt inntrykk er at det kan bli et litt "tungt" og problematisk mellomledd, uten at jeg er noen nerd på området..

 

Uansett ville jeg prøvd å legge inn GTK+ 2-runtime-filene på nytt, herifra:

 

http://gimp-win.sourceforge.net/old.html

 

Er i alle fall verdt et forsøk? :p

Lenke til kommentar

Jeg har ikke hatt noe som helst problemer med gimp i windows. Det fungerer likt som i linux (Man har overheaden med GTK+ 2 der også. Photoshop benytter sikkert også bibliotek (dll) så det skal ikke være noe spesielt med det). Brukergrensesnittet kan være litt uvant for de som er vant til photoshop. (Det hjelper å ha multiple workspaces som i linux. Dette finnes også som tweak til win forøverig).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...