Gå til innhold

Ny sammensatt PC - trenger hjelp og tips


Anbefalte innlegg

Hei folkens!

 

Det er 6 år siden jeg har vårt på hardware-fronten sist og sjekket, og nå er det duket for en ny og frisk datamaskin i mitt hjem.

 

Jeg vet mange av dere er flinke til slikt, så jeg undrer om dere som kan ta dere tid til å hjelpe meg og se over handlelisten min på komplett:

 

Liste over deler på komplett.no

 

Det jeg skal bruke min datamaskin til er hovedsaklig webdesign, komponere musikk (lydkort venter jeg med å kjøpe), og selvfølgelig litt spilling med gutta.

 

Jeg så først på en Eizo skjerm 24" til 9000,-, men jeg venter med å kjøpe denne. Likevel trenger jeg en skjerm, så jeg tror jeg skal prøve bestselgeren Samsung 22". Jeg er veldig skeptisk til denne skjermen, ettersom prisen er på 3000,-, og for noen år siden var slike skjermer i 10000 kroners klassen. Fargenyansene etc. vet jeg ikke hvordan vil være, men det holder sikkert for mitt bruk. Jeg er glad i CRT-skjermer når det kommer til spilling, men tror nok LCD ikke er så dårlig som jeg selv skal ha det til. Duger denne skjermen noe?

 

Når det kommer til hovedkortet jeg har valgt har jeg ingen peiling, men jeg tror dette vil holde. Kom gjerne med bedre valg om dere synes jeg trenger dette i forhold til de andre komponentene jeg vil kjøpe. Jeg la vekt på 1333 busshastighet.

 

Har valgt raptordisk med 10000rmp til OS. Regner med at dette er fine disker.

 

Har også valgt 4GB Corsair RAM. Tenker dette også holder til mitt bruk.

 

Til PSU skal jeg velge en 500W Misc fra microplex.

 

Håper noen av dere tar dere tid til å hjelpe meg ut litt her, det setter jeg veldig pris på. Det er hovedkortet jeg er veldig usikker på.

 

En annen ting, kabinettet! Jeg vil ha et støysvakt kabinett, men har ikke funnet et godt alternativt enda. Jeg bryr meg null niks om utseende. De jeg fant på microplex er jeg skeptiske til ettersom jeg har lest reviews rundt om kring, og de er ikke så gode. "Lian Li Miditower, Aluminium, Støydempet" var det jeg så på.

 

Noen gode råd til HK og kabinett?

 

Tusen takk for deres tid.

mvh Trinitonn;)

Endret av Trinitonn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke noen større vits i å kjøpe 150gb raptor harddisk. Om du kjøper 1TB fra hitachi eller WD så er de like raske.

 

Skjermer har sunket utrolig mye i pris i det siste, men jeg skjønner ikke hvorfor du ser på 24" men kjøper 22", LG sin 24" har fått mye bra tilbakemeldinger, den koster ca 5700kr. Ellers er den 22" du har valgt blandt de bedre. Men jeg kan også anbefale LG L226WTQ-WF

 

Pass på at du skaffer deg 64bit operativsystem om du skal ha 4gb ram. Hovedkortet fungerer nok greit.

Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldinger så langt.

 

Jeg vil ikke gå så mye mer opp i pris ved tanke på skjermen. Det blir evt. en midlertidig skjerm. LG 24" er enda 2700,-. Og når jeg først skal ta meg råd til en 24" skjerm så bøyer jeg meg for Eizo (sparer til Eizo) ;) LG har jeg aldri vært glad i når det kommer til skjermer, selv om den du mener helt sikkert er meget god.

 

Jeg kan forsøke andre nettbutikker, men som jeg sier. Lenge siden jeg har gjort dette, og komplett er så enkelt :) Der har jeg i hvert fall fått opp handlelisten, så kan jeg sjekke ut priser andre steder når jeg har bestemt meg.

 

Har du noen andre tips til sider, mpx f.eks?

 

-Trinitonn

Lenke til kommentar

beklager at jeg ikke orket å lese hele den lange novella di, men hvis jeg forsto det riktig fra da jeg skumleste, forsto jeg at du skulle kjøpe en hel pc, med alt der hører til.

 

Jeg kan anbefale komplett og hvis du bruker disse "Konfiguer selv" PCene deres, er dette billigere en å kjøpe enkelt deler (har sjekket opp imot prisguide).

 

Jeg kjøpte nettopp en PC til hele 11 500,- og den er helt fantastisk stillegående og kraftig. Jeg valgte deler til eget behov fra denne linken:

http://www.komplett.no/k/config.aspx?Confi...ig.AllOptions=X

 

Dersom dette er aktuelt å gå så høyt i pris som jeg gjorde, kan jeg godt si hvilke deler jeg anbefaler, for jeg sjekket nøye rundt før jeg valgte deler, og føler det var lurt når jeg nå har en PC som er såpass god og stillegående.

Lenke til kommentar

hehe det var litt av en novelle ja:P

 

Faktisk så endte jeg opp med å ikke handle hos komplett overhodet..

bestilte noen deler der men de var ikke sendt etter 7 dager, så da kanselerte jeg og bestilte de samme delene et annet sted.

 

Pc'n min kom på 15500,- inkl skjerm til 3000,-.

 

Brukte de ferdigpc'ene til komplett som start, så fant jeg selv ut hva jeg ville bytte osv (alt faktisk).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...