Gå til innhold

5.1-lydkort til film. PCI og Windows XP


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg er på jakt etter et lydkort som skal kunne sende surroundlyden fra DVD-spilleren på PC-en min til hjemmekinoanlegget. Siden jeg er rimelig blank på dette feltet lurer jeg på hva jeg trenger.

 

Kriteriene er som følger:

* Det må støtte 5.1,

* det må være PCI, og

* det er ikke så farlig med Vista-støtte.

* edit: det må være optisk ut.

 

Det skal brukes med denne receiveren.

Endret av G2Petter
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilket som helst lydkort med optisk eller coaxial spdif ut klarer dette. Ligger guider ute for oppsett. Vet ikke hvilket lydkort du har på hovedkortet men på mitt forrige hovedkort som var 5 år gammelt så var d coax tilkobling og d fungerte som bare det. Kjøpte likevel et audigy 2 zs for d var mye bedre lydkvalitet på d meste ellers + på spill var d jo bra.

 

Så for å oppsumere så kan du sikkert plukke opp noe til ca 100 lappen i prisguiden som e helt ok. :)https://prisguiden.no/vis_kategori....25&submit=S%F8k

Lenke til kommentar
Takk for tips. Jeg har allerede et integrert kort, men det er ikke spesielt god lyd i det, så jeg skulle gjerne testet med ett som er bedre. Er det dette kortet du snakker om?

9376450[/snapback]

Når det er digital overføring vil ikke lyden bli bedre av et PCI-lydkort. Lydkortet, eller lydkretsen på hovedkortet, vil jo ikke gjøre noe som helst med den digitale datastrømmen som utgjør lyden utenom å bare videreformidle dette. Da trenger man ikke tenke på DAC-kvalitet, skjerming, osv, slik man må med analog signalbane, og det på analoge signalbaner at PCI-lydkort gjør det bedre enn de integrerte løsningene.

 

Det største problemet med digital tilkobling er jitter. Men jitter er i hovedsak "problem" på elektrisk-digital tilkobling (coax) siden optisk-digital (Toslink) har svært liten eller ikke-eksisterende jitter. Og jitter kan kun korrigeres i den enden av kabelen som mottar data (typisk vis forsterker/reciver), så et PCI-lydkort kan ikke forbedre jitter etter hva som er meg bekjent, noe som betyr at Toslink selv fra den integrerte kretsen på hovedkortet ditt vil gi optimale forhold. :)

Endret av skag1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...