Gå til innhold

Ny PSU, Mobo, CPU og Ram


Anbefalte innlegg

Siden PC-en min daua har jeg tenkt til å kjøpe noen nyedeler (det var på tide oppgradere uansett). Den brukes mest til hobbyprogrammering og litt spill etc. Operativsystemet er GNU/Linux så det er kjekt om hardware er støttet der. Har igjen POV7800GT etter den gamle PC-en og det funker fortsatt greit til mitt bruk, kan heller oppgradere senere.

 

Har lyst på Intel nå, med mindre det er en god grunn for å velge AMD. Vil også prøve å overklokke (selv om jeg ikke aner hvordan, men finner sikkert ut etterhvert). Siden jeg liker harddisker er det kjekt at hovedkortet har støtte for 8x SATA, så slipper jeg akuratt et kontrollerkort. Sikkert kjekt med en litt kraftig PSU også?

 

Tenkte derfor at jeg kunne kjøpe dette:

PSU: Corsair HX620W

Hovedkort: Gigabyte GA-P35-DS3R

CPU: Intel Core 2 Quad Q6600

RAM: Har ikke helt funnet ut hvor rask RAM-en skal være for at den kjører fint sammen med CPU (1:1 eller noe sånn, vet ikke om det har noe å si men). Disse hadde ihvertfall fin farge ^_^

Crucial BallistiX PC2-8500 2 GB KIT (2x1024)

Crucial BallistiX PC2-6400 2 GB (2 x 1GB)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tusen takk for svar. Nå ble jeg litt usikker på om jeg skulle velge E6850 eller Q6600, quad core virker jo ganske tøft og jeg gamer ikke veldig mye ^^ Og hvordan finner jeg ut hvor raske minnebrikkene mine må være for prosessoren (PC2-4200 og sånn)?

Lenke til kommentar

Okidoki. Prøvde å finne ut at de hastighetstingene i går, men for hver side jeg besøkte ble jeg liksom bare dummere og dummere. Tror kanskje jeg blandet litt forskjellige minnetyper (DDR/DDR2 osv) for virket liksom som det sto forskjellig hver plass ^_^

 

Kom på at jeg kanskje trenger en CPU-kjøler også. Ser at det står BOXED på C2D-ene ihvertfall, men ser ut som det var mange som kjøper Noctua NH-U12F her så da er kanskje ikke boxed-kjøleren så veldig god?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...