Gå til innhold

En 24" eller 2 stk 20" ?


andreh

Anbefalte innlegg

Ser ut til at jeg går for enten en 22" eller en 24", og tester en evt toskjermsløsning med den gamle 17". Blir jeg helt forelsket i toskjermsoppsettet, kjøper jeg en skjerm til en gang i fremtiden.
En slik løsning kan fungere hvis man lager et oppsett med verktøylinjer, musikkspiller, IM-klient, osv (i.e. slikt som man har oppe uansett) på den 'gamle' skjermen og i så stor grad som mulig benytter den nye som arbeidsflate. Som andre har på påpekt, dog, kan to forskjellige skjermer både virke slitsomt og distraherende.

 

Selv ville jeg uten tvil valgt to identiske 20". Det tar litt tilvenning, men jeg vil ikke tilbake.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Utrolig vanskelig valg dette her.

 

Mange som brenner for både dualskjermoppsett og en enkelt skjerm.

Den ene timen har jeg bestemt meg for en 22", den neste vurderer jeg toskjerm igjen.

 

Planen var at jeg skulle koble til en KVM svitsj, for å dele skjermen mellom en Macbook og en stasjonær PC. Da blir det noe veldig mye enklere å kun ha en skjerm. KVM Svitsj med to skjermer tror jeg ikke blir billig.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

jeg har koblet til en kvm switch på den ene skjermen som jeg bruker minst i dualscreenoppsettet, og når jeg har behov for det bytter den følgelig maskin. har også et tastatur og mus liggende lett tilgjengelig, så vips har jeg to fullt fungerende uavhengige systemer.

Lenke til kommentar

Jeg sitter litt med det samme problemet MEN det skal sies at jeg egentlig helt klart ønsker 2 stykker da jeg er vant til dette på jobben. Dersom jeg går for en 24 og ikke 2 stk. 22" så er det pga av plass og pris. Hadde det ikke stått på pengene ville jeg hatt 2 stk 24 " :) Man må like dual view og være vant til å se nytten av det.....

 

Kan fort bli litt bortkastet dersom det bare er noe som høres fristendes ut og du egentlig ikke vet om du har bruk for det. Jeg tror at muligheten er større for at du føler det var bortkastede penger enn at du lærer deg å sette pris på 2 stk når du først har dem. En god pekepinn på om 2 stk er noe du seriøst burde vurdere er om du er typen som liker å ha masse programmer opppe samtidig, og ofte jobber på en måte som gjør at du hopper fra det ene til det andre og trenger tid på å finne riktig vindu/program på oppgavelinja :) Visst ikke tror jeg du heller bør gå for en stor 24"!

Lenke til kommentar

Min erfaring med multi-monitor oppsett er at en skjerm (en *stor* skjerm :D ) er desidert best til spill (siden de fleste støtter ikke flere skjermer, og det kan bli mye å holde styr på før man blir vant med det).

 

Til jobb i video eller lydredigering, så er dual-screen fabelaktig. Sitter selv på 3x 24" paneler når jeg jobber med lydmiks, siden jeg kan aldri få et langt nok sequencer/arbeidsvindu. Da kan jeg zoome inn på et nokså stort parti og samtidig ha total oversikt når ørsmå forandringer må gjøres.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...