Gå til innhold

Ny LCD skjerm!!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Eizo og Samsung går vel for å være veldig bra. Har selv en litt eldre Eizo og den kan fortsatt hamle opp med de nye Adi, LG, Hitatchi. Men de koster også som regel litt mer enn de andre. Det som er viktig er hva du skal bruke den til. Til spilling bør du ha en skjerm som har en rask responstid, ikke mer enn 25ms opp/ner. Kommer self ann på hvilke spill du spiller også da... :)

Lenke til kommentar

Før trodde jeg Eizo var best, men så så jeg de vedsiden av hverandre på komplett....

Så jeg anbefaler Samsung 17" eller 19" :roll:

 

Hei... Har selv Sony G420, 19" triniton rør. Og har flørtet med tanken å bytte til LCD... Sony'n er en valdig bra skjerm, men jeg regner med at Samsungen ikker er så mye dårligere.. :D Dessuten er Sony'n alt for tung og stor til å drasse med seg på LAN! :(

 

Så jeg lurer rett å slett på om noen har hatt muligheten til å sammenligne CRT og LCD?? Erfaringer.... (har DVI :) )

Lenke til kommentar

Noen som vet om det finnes noen widescreen lcd skjermer der ute til pc? En lcd skjerm med en oppløsning på 1280x1024, som er det vanlige i dag, er jo enda mer "firkanta" enn en vanlig 4:3 tvskjerm. Liker å ha mulighet til å kunne plassere flere vinduer ved siden av hverandre og skal en se på film eller spille er jo widescreen mye mer behagelig å se på.

Lenke til kommentar

Jeg har lest de tester som er å finne (omtrent) om den samsungen noen driver å snakker om her, og sant nok så er den en testvinner i mange av testene og ellers får den en et godt resultat. Samtidig som den ikke er for dyr og har et nice design (syns jeg)

Men når det kommer til spilling kunne verken eizo, samsung eller noen andre skjermer (klasse: 17" til under 9000) stille opp. Bildet hang igjen, dvs lyset oppdaterte seg ikke fort nok.

MEN: skal du bruke skjermen til å surfe, skrive, enklere spill som strategispill o.l. vil jeg anbefale den! samsung 172t altså.

For min del spiller jeg mest lignende spill som ut2003 og venter i spenning på doom3 så jeg valgte meg en halvgod 19" og utsetter lcd skjerm kjøpet et par år fordi da regner jeg med teknologien har gjort lcd'ene likegode med crt'ene.

Lenke til kommentar
Til spilling bør du ha en skjerm som har en rask responstid, ikke mer enn 25ms opp/ner. Kommer self ann på hvilke spill du spiller også da... :)

 

Samsungen har vel 25ms om jeg ikke husker feil, mens en hitachi jeg så på hadde 16ms (12ms+4) men fortsatt "hengte" lyset igjen.. (dette var i ut2003) så det er ikke godt nok for krevende spill enda... :cry:

Lenke til kommentar

Er også på utkikk etter ny LCD, og har lurt litt på denne: http://tinyurl.com/4co6 .Den ser ut til å være en nyere versjon av Hyundai L70A som HW testet for en stund siden.

 

Ellers har PSData denne som er ganske så billig: http://tinyurl.com/4cnz . Vet ikke om de bare har brukt det samme bildet som den som Hyundai skjermen HW testet, men størrelsen er identisk på mm, og varenummer er også rimelig likt. Så jeg tipper det er samme skjerm, men kanskje "b-vare" eller noe sånt?

 

Men helst skulle jeg ha sett den i bruk, på jobben har vi en del forskjellige LCD og det er stor forskjell på klarhet og farger. Er det noen som vet om en "LCD-sjappe" i Oslo med litt utvalg, slik at man kan sammenligne?

 

Dessuten, hva er "bra" når det gjelder kontrast og lysstyrke? Hvor stor er forskjellen på en kontrast på 500:1 og 350:1? Og hvor mange cd bør man ha?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...