Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Defekt CPU/RAM/Hovedkort? (Abit KN8 SLI, 3500+)


Anbefalte innlegg

Hei!

Satte nettopp sammen maskinen min etter å ha flyttet den i deler, og oddsen for at noe skulle gå galt var jo stor:)

 

System spec:

- Abit KN8 SLI

- AMD 64 3500+

- Corsair TWINX2048-4000PT (2x1024)

- GF7800GT

- Mist 500w PSU

 

Når jeg hadde satt sammen alt så bootet maskinen først og ga lange "beep" uten å gi noe video output. Dette skulle vel være DRAM failure om jeg ikke husker helt feil. Så jeg gikk over alle koblinger en gang til, og tok ut ram'en og satte den inn igjen. Jeg tok også ut CPU og sjekket at alt så riktig og at det ikke var noen bøyde pinner før jeg satte den på plass igjen. Når jeg da startet opp igjen var det ingen "beep" i det hele tatt og fortsatt ingen video output.

 

Alle komponenter får strøm, CPU viften går og jeg har et grønt "NORMAL" lys på hovedkortet som indikerer at jeg riktignok ikke kjører SLI, og jeg har et rødt lys like ved CMOS jumper'en som lyser så lenge strøm er tilgjengelig til hovedkortet. Når jeg booter maskinen får jeg også et grønt lys ved siden av dette røde lyset.

 

Har prøvd alle ram slot's og også prøvd å kjøre med bare 1 av de 2 brikkene jeg har.

 

Jeg har koblet i 12V connector til power ved CPU socket'en og SLI power, samt 6-pins connectoren til PCIe kortet.

 

Har prøvd CMOS reset, både ved å ta ut batteri og ved å bruke jumper'en.

 

Jeg lurer på om det er noen måte å finne ut om jeg har en defekt CPU, ram eller hovedkort? Selvfølgelig kunne jeg ha prøvd med ny ram eller cpu på hovedkortet - men jeg har ingen av delene liggende å slenge, så jeg hadde håpet å finne ut hva som må kjøpes nytt uten å måtte drive med gambling.

 

Takk for alle tips:)

Endret av ChristianEgeland
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har gått gjennom alt jeg ville "tipset" deg om, så er en litt kjedelig situasjon det her. Veldig pes iogmed at du ikke har en PC med samme platform i nærheten så du kan kjøre en trial and error med komponentene dine..

 

Et godt tips for å komme ut av klemma er å kutte av endepluggen på en strømkabel (den som skal inn i PSU på PC'en) og strippe av litt plast på lederene. Koble til i stikk-kontakta og dra de strippa lederene over hovedkortet mens CPU, GFX-kort og alt er koblet sammen. På den måten kan du bare sende hele dritten tilbake til whoever du kjøpte den ifra, krev ny og si at "Oi, det smalt som faen i PC'en .. ka farsken kan det ha vært?!"

 

Problem løst! :p

Lenke til kommentar

Hehe, joda... hadde det nå enda vært så vel at jeg hadde kjøpt dette nylig så:) men det eneste som er nytt her er 7800GT'en... alt annet har nix mer garanti... så da kan det kanskje være greit å spare 220V'en til litt senere :cool:

 

Eneste er om noen vet om BIOS'en kan boote uten ram? I så fall er det jo en smal sak å finne ut om det er CPU'en som er gått... Jeg vil vel egentlig anta at det ikke er mulig, og det skjer heller ingenting om jeg tar ut ram'en... så det hjelper meg kanskje fint lite... Bare litt kjipt å kjøpe ny CPU hvis det viser seg å være blåst hovedkort.. Socket 939 er jo ikke akkurat siste skrik lenger.

Lenke til kommentar

Jepp - er helt enig der. Såvidt jeg vet kan man ikke få en bios til å boote uten RAM, da hverken CPU'en eller GPU får adressert minne slik at den kan gjøre jobben sin. Jeg mener dog å ha hørt noe om noen chipset hvor det går, men hvorfor eller hvordan husker jeg ikke - er ikke umulig at det er tatt fra en fjern drøm.. ;p

 

Du har ikke noen LED's eller statusindikator på hovedkortet ditt som kan guide deg litt på vei?

Lenke til kommentar

Nei det er dårlig med det:( Eneste er 4 LED's på eksterne USB portene som visstnok er statusindikatorer - men jeg kommer ikke langt nok til at de lyser opp i det hele tatt - så de er ikke mye til hjelp de heller:(

 

Men jeg antar at man skulle kunne få strøm på hovedkortet og få vifter og slikt igang uten RAM, bare at det vil ikke skje noe? For hvis jeg tar ut CPU'en og prøver å boote så får jeg ikke engang strøm på kortet...

Lenke til kommentar

Takk for det - har power lys på hovedkortet - men får nå ikke engang startet PSU'en ved hjelp av power bryteren på kabinettet eller ved å kortslutte "power sw" pinnene på kortet (kan jumpstarte PSU uten problemer)... har da altså som tidligere beskrevet fortsatt ett grønt lys som indikerer NORMAL mode (ikke SLI) og et rødt lys som jeg nå tror er 5V standby?

Endret av ChristianEgeland
Lenke til kommentar
Du skal i utgangs punktet få BIOS peep eller diagnose lysene til og fortelle om noe et galt om hovedkortet har diag lys.

9051400[/snapback]

 

Når du sier utgangspunktet antar jeg at du mener for de fleste produsenter - er dette noen som vet om dette er tilfelle for Abit kort også - slik at jeg kan konkludere med dødt hovedkort?

Lenke til kommentar

hei, jeg har et lignende problem. Våkna opp en morgen og skulle skru på pc-en. Lys og vifte starter. Men ingenting annet. Heller ikke den vanlige bipe lyden som jeg er vant med rett etter at jeg har trykka på power. CD/DVD ROM går ikke ut når jeg trykker på eject.

 

 

Jeg mener det lukter hovedkort, men vet ikke åssen jeg skal være sikker.

Lenke til kommentar

Jeg har akkurat samme problemet!

 

Skiftet hovedkort idag samme som du har og ingen BIOS. Jeg spekulerer at det er RAMen siden det andre gamle hovedkort bare kortsluttet på impult her om dagen.

 

Jeg har nettopp tatt ut batteriet og de fleste plugger og skal vente et par minutter og ser om det hjelper.

 

Også tenker jeg på å teste en ram chip som jeg vet ikke var inni maskinen min da hovedkortet tok kvelden.

Endret av Ludo_
Lenke til kommentar
Du skal i utgangs punktet få BIOS peep eller diagnose lysene til og fortelle om noe et galt om hovedkortet har diag lys.

9051400[/snapback]

 

Når du sier utgangspunktet antar jeg at du mener for de fleste produsenter - er dette noen som vet om dette er tilfelle for Abit kort også - slik at jeg kan konkludere med dødt hovedkort?

9058930[/snapback]

 

Jeg har Abit AW9D-max sendt inn 1 gang. jeg har (er tydelig vis ikke det på ditt:P) et LED display som viser status koder, som jeg bare slår opp i manualen.

testa med å starte helt strippa HK, bare CPU og RAM?

 

hvis du ser at den går videre, prøv å sett inn sys hdd og start på nytt. hvis den ikke kvæles da er det nok GPU: P

 

bruk samme mønstert for å teste alle komponeter. (ser at du har prøvd det meste alerede..) det er DRIT kjipt, jeg fikk kortet mitt 22. eller 23. des, men det var defekt, så måtte klare meg hele jula gjennom uten:(

det var kjipt det!:p

Lenke til kommentar

Jeg greide å få biosen min til å funke etter at jeg plugget ut ledningen som koblet opp til CD og DVD rom - det kan funke som en temperell løsning.

 

Har ikke greid å få bilde til mitt A8N SLi enda - men tror kansje det er PSU som har for lite Watt for mitt Radeon X1950.

 

Det er to forskjellige hovedkort men du kan da prøve.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...