Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Religioneksamen, noen med erfaring?


Anbefalte innlegg

Jeg tar religion som privatist, og skal ha muntlig eksamen i det om ikke så lenge. I den forbindelse lurte jeg på om det var noen her med erfaring fra området.

 

Det jeg lurer mest på er hvilket emne dere har fått på eksamen. Er det snakk om et såpass generelt emne som "Islam" eller "Kristendommen", eller får man noe mer spesialisert som "Menneskesynet i Islam VS i kristendommen"?

 

Hadde vært kjempefint om noen kunne ha delt sine erfaringer, da jeg satser på å gjøre det så bra som mulig på denne eksamenen, og en større forståelse av hva jeg kan vente meg hadde gjort lesingen enklere og mer målrettet.

 

Takker :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Ja, men da kan jeg jo hjelpe deg. Hadde privatisteksamen i går.

 

Jeg fikk emnet: "Sammenlign islam med enten kristendommen eller jødedommen", og valgte jødedommen. Det var et nokså åpent emne hvor jeg pratet ganske mye om ganske mye. Da jeg var ferdig å prate, spurte de meg en del spørsmål hvor de ba meg utdype en del av de tingene jeg hadde sagt.

 

Selv om jeg følte at det var mye jeg ikke fikk sagt, gikk det bra likevel. Det var et meget stort og åpent emne, og det virket ikke som om de forventet at jeg skulle fortelle dem alt om det.

 

Du får ha lykke til med eksamen da :)

Lenke til kommentar

Ja, fikk 30 minutter forberedelsestid før eksamen, noe som virker som at er normal praksis for alle muntlige privatisteksamener. Under forberedelsesdelen var alt av bøker og notater tillatt å ha med seg. Jeg tok med boken "Religionsboka" av Gaarder m.fl. som er vanlig i videregående skole. Mobiltelefon og PC/internett var det eneste som ikke var tillatt å benytte seg av i forberedelsesdelen. I disse 30 minuttene er det for øvrig meningen at du skal gjøre klar en presentasjon av emnet du har fått, som skal være på ca 15 minutter (halvparten av total tid du er inne). Etter denne presentasjonen skal du svare på eventuelle spørsmål de har, gjerne i forbindelse med det du har presentert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...