Gå til innhold

Hvilken distro funker best for meg


Japp

Anbefalte innlegg

Jeg har tenkt å gå over til Linux, men jeg er ikke sikker på hva distro jeg bør velge. Jeg har sett igjennom forumet, og ikke funnet et bra svar på dette.

 

Jeg har kommet fram til at Mandrake, Gentoo, Xandros og Redhat er de distroene som jeg tror vil funke best for meg.

 

Jeg synes at Xandros virker veldig bra, selv om du må betale 99$.(http://www.xandros.com)

 

Men jeg vil vite hva dere andre mener om dette.

 

Jeg driver ikke så mye med spilling fordi jeg ikke har en så altfor bra pc, men det vil sikkert bli litt mer når jeg får en ny.

Jeg programmerer mye, og bruker mye Flash og Photoshop. Jeg må kunne bruke Flash og photoshop, jeg rekner med at wine fikser slike ting.

 

En ting som jeg har sett på som et problem, er hvordan jeg skal kunne overføre alle de lagrede adressene i explorer, til en annen browser som f.eks Opera. Fins det noe program som kan konvertere adressene?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Igrunnen det samme hva du bruker. Prøv noen og se hva du liker. Ikke nødvending å betale (i første omgang ihvertfall). Finn ut om dette er noe du vil før du bruker penger på det.

 

Linux er generelt et veldig bra utviklingsmiljø. Følger som regel med det meste en trenger til de fleste språk. Ellers er det bare å laste ned. Det meste er også gratis.

 

Angående Photoshop. Aner ikke hvordan dette er gjennom Wine, men GIMP er en rimelig bra erstatning (selvfølgelig alt etter hva du er ute etter) Flash aner jeg ikke.

 

I Opera kan man importere IE-bookmarks. Enkelt som bare det :)

Lenke til kommentar

Gentoo er kansje den distroen du kommer til å lære mest av å installere. Hvis du går for 1.4rc1 så er den ikke helt stabil ennå. Men har akkurat fått til en duganes installasjon på laptopen min. Gentoo bruker sitt eget portage pakkesystem som sørger for dependencies automatisk og er veldig bra.

 

Redhat har en utrolig enkel installasjon hvor jeg fikk en meget bra installasjon til på kort tid. Du lærer INGENTING av å installere Redhat. Alt går automatisk. Mens pakkesystemet, RPM stinker regelrett tiss. Her må man kjempe seg gjennom dependency helvete.

 

Mandrake har jeg ikke prøvd men er vel ganske likt Redhat. Bruker hvertfal RPM pakkesystemet.

 

Jeg startet min Linux kariere i Debian hvor APT har eksistert ganske lenge. Et pakkesystem som er uendelig overlegent RPM. Hvorfor Redhat og mandrake tviholder seg til RPM er uten forståelse fra min side.

Lenke til kommentar

Etter å ha kjørt Mandrake en del år kan jeg anbefale det på det varmeste til en nybegynner. Det er enkelt og raskt og innstallere, og gjør seg selv. Hvor mye du lærer er en annen sak... Er du ute etter å lære noe i samme slengen, gå for Debian. Som sagt tidligere, APT-systemet er helt genialt.

 

Wine og photoshop har jeg ikke prøvd, men nok en gang som sagt tidligere, GIMP. Flash avspilling er det bare å dra ned plugin til, hva man kan lage flash i har jeg ingen aning om.

 

Tror kanskje jeg repeterte en del her, men det jeg prøvde å få fram var, Mandrake hvis du er ny - det virker, men du lærer ikke stort.

Debian for å lære - høyere start-terskel

Lenke til kommentar

Det er lett å få hjelp som linux-newbie på Mandrake.

 

"Ødelegger" du noen viktige oppsett-filer kan du reinstallere på 20 minutt - uten å miste brukerdata, siden /home består. De første ukene installerte jeg ca en gang hver dag ...

 

Det er også ganske lett å dualboote til flere linux-installasjoner, hvis du vil prøve flere.

 

mvh

Are-Harald.

Lenke til kommentar

Jeg er totalt ny til Linux, men jeg vil anbefale SlackWare, jeg ønsker kontroll over det jeg gjør. Jeg har prøvd Mandrake og RedHat, og der har jeg ikke noe kontroll synest jeg... Jeg har ikke prøvd Debian, men det sjal visst vere LITT vanskligere enn SlackWare. Men en grunn til å installere Linux er jo for å lære noe nytt, og hva er vitsen med Mandrake o.l, nå du ikke får kontroll over det du gjør?

Debian er på hele 7 CD'er, SlackWare er på kun 1, så velg det du vil...men jeg vil råde deg til IKKE å bruke RedHat eller Mandrake.

Men dette er mine meninger, noen er kansje uenige, men jeg tror mange vil finne seg enig med meg...

Go for SlackWare!

Lenke til kommentar

Jeg vil anbefale Red Hat 8.0 egentlig, det er lett å bruke og man får en flott start. Etter du har testet det en stund er du kansje nyskjerrig på hva som egentlig er under panseret og kan da utforske videre, alt kommer ikke i RPM pakker til redhat så du kommer borti litt kompilering og slikt tenker jeg, uansett lærer du litt av alle distroer som er ute der. Om noen dager skal jeg legge inn debian på min pc, hørt masse bra om det, og apt-get er en flott måte og holde seg oppdatert på, redhat har også laget en apt-get for sin distro men den benytter seg av rpm pakker som den henter automatisk også må jeg si at apt-get er vel egentlig avhengig av internett så det kan lønne seg å ha noe som er som en adsl linje eller slikt kan bli litt kjedelig og vente flere timer på isdn linja skal hente oppdateringer. Noe du bør gjøre er å lese masse om linux og programmene som er til det så du lærer litt før du legger det inn, så du vet hva /home er for noe og ethX og hdXX og sånne ting og hvordan man kobler opp til internett :) google.com er alle linux venners venn ;) får svaret på det meste der... aMSN erstatter msn messengeren din hvis du er avhengig av å ha kontakt med venner som er windows brukere. GIMP erstatter photoshop som det er sagt før her, det finnes også en version av gimp som kan brukes i windows så du kan teste det der først, helt gratis program.

 

Jeg ville aldri betalt for en linux distro men kanksje programmene som blir utviklet for linux. OpenSource er livet. OpenOffice følger med i redhat 8.0 og er en fullverdig erstatning av Office til microsoft.

 

Valget er ditt, men man kan jo alltids bytte senere hvis man vil, det er liksom ikke sånn at når du har valgt noe så kan man ikke bytte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...