Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Tråden om operasjon av trang forhud


Gjest Gjest :)

Anbefalte innlegg

Gjest judge_jules

Hei alle sammen!

 

Har endelig vært og fått operert den trange forhuden min.

Tenkte å fortelle ganske klart hvordan hele operasjonsdagen gikk.

 

 

Møtte opp på sykehuset, hvor jeg satt i ca 10 min og ventet på å bli kalt inn.

 

Sykepleieren som tok meg imot var kjempekoselig, og tok med meg til et avlukke der jeg fikk 12mg smertestillende i pilleform. Hun sa at doktoren kom om en 15 minutter, så satt og ventet. Greier ikke å svelge pillene hele så tygget de og svelget med et lite glass vann.

 

Når legen kom inn til meg, håndhilste vi og han var veldig hyggelig. Spurte kort om å få se på penis, og så på den i et par sekunder før han sa hva vi skulle gjøre. Han sa at jeg kunne velge mellom å få "halv omskjæring", og vanlig snitt. Han anbefalte halv omskjæring, siden det kom til å se mest naturlig ut. (Dvs. at man ikke tar bort all forhuden, bare det overflødige. Dette gjør at man fjerner hele delen som er for trang, noe som gjør at man ikke risikerer at snittet er for lite, og at man må vente 6 nye mnd på time.

 

Han forsvant i rundt 10 min, før det kom en annen søt sykepleier inn, som gav meg et teppe som jeg skulle ta rundt meg. Hadde da tatt av joggebukse såklart. Så fulgte hun meg inn til operasjonsrommet, hvor det satt to sykepleiere til. Alle var høflige og snille, og håndhilste på meg disse også. Så fortalte de meg hva som skulle skje.

 

-Måle blodtrykk

-Sette på sånn hjertegreie som følger hjerterytmen mens man er i narkose

-Sette inn nål i blodåren på høyre hånd (noe som forøvrig ikke gjorde vondt i det heletatt til min store overaskelse.)

 

Gjennom nålen de stakk inn i høyre hånd fikk jeg først beroligende, så noe smertestillende eller noe sånt som jeg ikke helt husker. Så fikk jeg beskjed om at nå skulle de gi meg narkose. Tok da på en liten maske jeg fikk over nesa og munnen, som jeg pustet i. Kjente med en gang at jeg ble trøtt, og pratet tomprat som f.eks. "skulle hatt en sånn flaske med narkose hjemme, i tilfelle jeg ikke fikk sove". Kommenterte også at jeg var veldig fornøyd med hvordan de hadde tatt meg imot, også lo de vennlig. Bang, så sov jeg.

 

Når jeg våknet igjen satt jeg i stolen i avlukket, og var ganske fortumlet. Tok et par minutter så kom en av de inn til meg og spurte hvordan det gikk. Jeg sa at alt var bra, og at jeg ikke hadde noen smerter. Spurte også om jeg kunne ta en snus, men det sa hun at jeg burde vente med. Hun forsvant og kom tilbake med et par brødskiver, smør, syltetøy, salat og ost/skinke og sa at jeg skulle slappe av et kvarter.

 

Etter rundt 20 min. kom doktoren inn igjen og snakket litt. Fikk et skriv der det stod hva de hadde gjort, noe jeg godt kan skrive her om ønsket.

 

Hadde ingen smerter, overhodet, og operasjonen...? Ja, den merket jeg ikke noe til. Tok bussen hjem etter å ha kjøpt smertestillende på butikken, og har ikke åpnet denne pakken engang. Kjenner ingen smerter, selv om det er andre dagen...!

 

Er kjempefornøyd, og angrer på at jeg ikke gjorde dette tidligere.

 

Var litt redd for å få morrabrød idag tidlig, siden jeg ble operert igår, og fikk sånn halveis. Stod bare opp og satte meg på pc'en med litt musikk og tenkte på andre ting til ereksjonen hadde gitt seg, og blødde ikke eller noe.

 

Stingene skulle ifølge lege forsvinne av seg selv etter en ukes tid, så tar det med ro ihvertfall til de er ute, og en uke til. Får bare la være å se på porno en to ukers tid, så se at alt fungerer.

 

Er forresten litt hoven på forhuden, men med tanke på "skaden" den har blitt påført, er det vel så naturlig man kan få det til at det blir litt hevelse. Tar det helt med ro.

 

 

Så kort sagt; fantastiske leger, og fryktelig enkel og lite smertefull operasjon. :)

 

Om det er ønsket at jeg skriver inn brevet jeg fikk fra lege over hva de gjorde under operasjonen er ikke det noe problem. Bare si ifra. Om noen har andre spørsmål, så bare spør om det også.

 

 

Mvh. JJ

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Om det er ønsket at jeg skriver inn brevet jeg fikk fra lege over hva de gjorde under operasjonen er ikke det noe problem. Bare si ifra. Om noen har andre spørsmål, så bare spør om det også.

Mvh. JJ

 

Jeg hadde samme operasjon som deg, men fikk ikke med et slikt brev, hvis du gidder hadde jeg ikke hatt noe imot om du postet det her :-)

 

Kan fortelle deg at det vil nok gjøre litt vondt når du får ereksjon på natten (samt at det mest sannsynlig vil sprekke litt her og der slik at du blør - ikke noe farlig.), vondt å dra forhuden tilbake i drøyt en ukes tid, men viktig at du gjør det mtp. at det kan "lime" seg fast og greier (vent en 2-3 dager med å dra tilbake, jeg brukte en teknikk ved at jeg dro helt til det begynte å stikke så tok jeg fingertuppene mine på toppen av tissetassen og dro forsiktig).

Lenke til kommentar
Gjest judge_jules

Ait, skal skrive det inn her iløpetav kvelden. Takk for tipsene forresten! Hvor lenge siden er det du hadde din operasjon? Evt. hvor lang tid tok det før ting var tilbake til det normale?

Lenke til kommentar
Ait, skal skrive det inn her iløpetav kvelden. Takk for tipsene forresten! Hvor lenge siden er det du hadde din operasjon? Evt. hvor lang tid tok det før ting var tilbake til det normale?

 

Flott det.

 

Nøyaktig 2 uker siden imorgen.

 

Det er ikke helt normalt enda, jeg har ikke prøvd å dra forhuden tilbake ved ereksjon (da det fortsatt gjør litt vondt å ha ereksjon, men tenkte å prøve litt senere idag...). Penisen ser jo fortsatt litt rar ut, lukter litt vondt (men ikke like vondt som i starten), har ikke de syke merkene (var litt grønn(!) og gul rundt strengen - da den har blitt fjernet.) lenger, all hevelse har naturligvis forsvunnet, veldig få sting igjen, null problem med å dra forhuden tilbake i vanlig tilstand.

 

Rundt strengen så det faktisk litt ut som et tre som var blitt hugget i, rødt utenfor, litt gulgrønt innenfor det røde og hvitt midt inni. Har din blitt fjernet?

Lenke til kommentar
Gjest Guest_Anonym_*
Er det noen som vet om det er lett og få byttet sykehus for trang forhud opperasjon viss det er enorme ventetider i nærområdet? et sånt inngrep anslo legen tok 4-6 mnd ventetid(eller mer), for det har med prioritering å gjør :-/. Kjipe saker, for nå har jeg ENDELIG tatt mot til meg å dratt til legen og jeg vil få gjort dette så fort som overhodet mulig.(20 år, jomfru) slik at dere skal forstå situasjonen min.

 

Samme med meg, jeg fikk en ventetid på 4-6 mnd, så jeg bytta til privat sykehus. Tok 1 uke så fikk jeg time, og det gjelder om du bare vil ta sånn snitt, eller full omskjæring. Jeg anbefaler resultatet av full omskjæring, men å få bedøvelse (2 sprøyter rett i utstyret) er noe av det vondeste jeg har opplevd! Lykke til :)

Lenke til kommentar
Gjest Gladgutten
Mye lærerikt å lese her gutta!

 

For min egen del dro jeg til legen ifjor i oktober og fikk henvisning til "sjekk" i januar. Som mange andre her trodde jeg også at dette var dagen for operasjon, men ble bare litt småfikling og titting. Fikk beskjed om at jeg ble satt på venteliste til operasjon med en gang. Det kjedelige nå var at det tok alt for lenge til jeg fikk operasjonen, 11 mnd etter at jeg snakka med fastlegen.

 

<<< Omskjæring og kapping av streng >>>

Det har nå idag (11/9-09) gått 10 dager siden inngrepet på dagkirurgisk.

Møtte opp til time kl 11, men noen folk hadde fått komplikasjoner eller no så måtte vente til 12.30 før det ble min tur.

Skifta til "bleie" og sykehus morgenkøpe og ba om å få full narkose. Det var greit.

Ble geleidet inn i operasjons sal og hoppa opp på bordet. Fikk en liten plastrør i armen hvor de sendte bedøvende rett i blodet og på 2 min var det full blackout.

Aner ikke hvor lang tid inngrepet tok, men inngrep + recovery etter narkose ble kl 16.30 før jeg fikk tak i taxi og kom meg hjem. Fikk med litt bandasje, litt pinex forte og paracet og 2 arcoxia eller no.

 

Merka ikke noe særlig første dag. Var litt smårart å legge seg med bandasje på stakan, men sovna fett på ryggen anyways.

 

Dagen derpå startet helvete. Hadde fått beskjed om at jeg burde ta av bandasjen når jeg måtte på do og gjorde det. Såklart stakan var hoven og rød, litt veske her og litt blod der.

Problemet nå var at "hodet" var så jævlig følsomt selv med masse smertestillende at jeg ikke klarte å ta på ny bandasje.

Ringte dagkirurgiske og fikk beskjed om at det var fint å heale såret i friluft sålenge det ikke blir no gris.

Fikk sykemelding i 10 dager pga aktiv jobb, men ser ikke helt at dette er nok.

 

Dusjer hver dag, veldig forsiktig så vann ikke spruter på hodet (skikkelig følsomt og ømt), spruter vann på magen så det renner over pikken for å rense og myke opp stive sting og harde skorper.

 

Dag 10 (fredag).. Sår lukket, men stive og harde sting + stor svart skorpe der strengen var festet på øverste halvdel. Fremdeles overfølsomt deluxe!! Kan ikke kle på meg engang, så er fanget i egen kåk naken og venter på at ting skal gå over.

Snakka med lokalt legesenter og fikk beskjed om at hvis jeg ikke kunne dra på jobb på mandag skulle jeg bare ringe og snakke med dem, og hvis jeg ikke kunne dra til legen der engang kunne de sende ny sykemelding i posten.

 

Noen tips til å gjøre hodet mindre følsomt? klarer ikke smøre på xylokain(lokalbedøvende) engang..

Ekstra info: Hele hodet er i friluft. null forhud igjen.

 

Haha! Kjenner meg igjen her! Har gått 7 dager siden jeg gjorde operasjonen (full omskjæring). Jeg tok av bandasjen dagen etter operasjonen, men klarte ikke å ta på noen nye fordi det gjorde så vondt! Jeg bestemte meg for å gå naken rundt i huset til det slutta å gjøre vondt og til jeg kunne ta på meg klær igjen!

 

Nå, 7 dager etterpå, sitter jeg fortsatt naken på rommet mitt. Jeg har sovet noen få timer, sittene, redd for at jeg skal skade meg selv. Jeg har ikke vondt eller noe sånt (emm jo når jeg blir kåt:(), men det er en svart og litt rar skorpe under penishodet. Ista prøvde jeg å holde litt papir i skorpen og så ta den bort. Skropen føltes mer som en gelè enn noe skorpe, og selvom det var en svart skorpe, var det rødt blod på papiret etter å ha vært bort i den. Lurer egentlig bare på om jeg må gjøre noe for at skorpen blir borte.. Bare vente?

 

Jeg vet at stingene blir borte etter 3 uker og hevelsen skal være borte allerede etter 2 uker, men hva med skorpen??

 

Ellers har alt gått bra etter omskjæringen. Det værste var vel selve bedøvelsen (2 stikk i pikken) siden jeg ikke tok narkose (lokalbedøvelse 5000kr/bedøvelse 8500kr) på privat sykehus siden det var så dyrt.

 

Legene var flinke og jeg er fornøyd med resultatet, bare lurer på om det er sånn det skal være! Noen som vet?

Lenke til kommentar
Gjest Arnebertil

Hei jeg er en gutt 16 år.

 

Har slitt med et vannbrokk og var derfor hos legen. Så spurte jeg bare i samme slengen om forhuden, som jeg foresten har vært på undersøkelse tidligere for men da var jeg 13 eller 14. Da ble det bare til at jeg skulle vente med det og se om det "gikk seg til". Men det gjorde det ikke, og skal operere meg 6. januar og er litt usikker om jeg skal ta full omskjæring eller bare litt av forhuden, hva anbefaler dere/ ville dere gjort? blir det ikke veldig følsomt uten forhud? men hvis de bare tar litt av huden, er det da mulig at det kommer tilbake? Tror jeg tar "full pakke" så er jeg ferdig med det?

 

Har noen av dere erfaringer med vannbrokk, er det noe man bare kan leve med eller? legen sa at hvis de bare tappet vannbrokket ville det komme tilbake, men de kunne sette inn et middel som gjør at hinna legger seg intil testikelen. Men det var vist ikke å anbefale fordi det kunne gjøre noe med sædlederne. Det var et alternativ til, som var å ta bort hele hinna. Det ble til at det skulle bestemmes det der og da, siden jeg først er i narkose.

 

ang. legebesøk så syntes ikke jeg det var flaut i det hele tatt, det er jo som en annen skade som man må gå til legen med. Alle legene jeg har vært hos med dette prøblemet har vært hyggelige og har ikke værken flirt eller på noen måte fått meg til å føle meg utrygg.(var ikke redd for det heller, men tenkte mer på se som er redd for det :p )

 

Det eneste jeg ikke liker ved legebesøk er å vente! Da begynner jeg å bli nervøs og kvier meg litt og rett og slett gjør meg selv redd uten egentlig grunn. Da er det greit å ha noen til å roe seg ned. Jeg er så heldig at jeg har en mor som jeg kan prate til om slike ting, så jeg har henne med meg :D Men jeg skjønner at mange ikke har det slik og at man blir veldig nervøs. Men når man er kommet inn til legen og fått det overstått så er det ikke så farlig lengre. Det er som å knuse en mur. Liker bare ikke å vente og vil bare ha det fortest mulig gjort, men like vel er det jeg som må vente og vente og vente på å komme inn :grumpy: ...men når jeg først er kommet inn er jeg ikke nervøs lengre og det går fort og greit! :thumbup:

 

Veldig bra tråd foresten, har fått mange svar allerede!! :D

 

kommer til å skrive om hvordan det går etterpå (hvis jeg kommer på det da)

Lenke til kommentar
Gjest Guest_Gutt15_*

Hei, er en gutt på 15 år som har trang forhud. Klarer sånn ca å dra den over halve hodet når den er slapp, og nesten ingen ting når den står, jeg har runka mye LENGE og den nekter å utvide seg. Det er ikke et problem nå, men det vil nok bli det når jeg begynner å ha sex. Har veldig lyst til å fikse det, men tør ikke å si det til mamma. Vet dere foresten hvor stor ventetida er? Jeg regner med at det avhenger av hvor du bor(Jeg bor i Østfold) Vil man foresten få kraftigere orgasmer hvis man ikke har trangforhud? Noen som har erfaringer med det? Det er den strengen som er trang, tror dere jeg vil trenge full omskjæring? Jeg vil helst slippe det.

Lenke til kommentar
Hei, er en gutt på 15 år som har trang forhud. Klarer sånn ca å dra den over halve hodet når den er slapp, og nesten ingen ting når den står, jeg har runka mye LENGE og den nekter å utvide seg. Det er ikke et problem nå, men det vil nok bli det når jeg begynner å ha sex. Har veldig lyst til å fikse det, men tør ikke å si det til mamma. Vet dere foresten hvor stor ventetida er? Jeg regner med at det avhenger av hvor du bor(Jeg bor i Østfold) Vil man foresten få kraftigere orgasmer hvis man ikke har trangforhud? Noen som har erfaringer med det? Det er den strengen som er trang, tror dere jeg vil trenge full omskjæring? Jeg vil helst slippe det.

 

Hei!

 

Jeg skjønner at det ikke er lett å prate med mamma eller pappa om dette temaet, men jeg anbefaler deg å prate med de like vel. Det føles kanskje unaturlig og rart å prate med de om noe så intimt, men du må huske en ting; foreldrene dine er der for deg, og vil ditt beste. :)

 

Skal prøve å svare så godt jeg kan på ett og ett spørsmål;

 

 

1. Ventetid:

 

Du har rett i at ventetiden avhenger av hvilket fylke du bor i. Jeg vet at Buskerud har en ventetid på ca. 5 mnd, og Buskerud og Østfold har ca. like høy befolkning. Litt rask hoderegning sier meg derfor at det er noenlunde samme ventetid; altså rundt 5 mnd. Det skal også sies at du må vente rundt 2-6 uker på fastlege. Det varierer så mye at det er umulig å si noe konkret.

 

Prosessen går slik;

 

Moren din kontakter fastlege, og gir han en veldig kort beskjed hva problemet er. Det gjøres via nettet på legekontoret sin hjemmeside. For å finne din fastlege/kontor går du på www.nav.no, ellerminside.no. Når timen er bestilt vil du eller din mor motta en tekstmelding eller et brev i posten med dato og tidspunkt for din time.

 

Når du etter en stund kommer til fastlegen din, vil han spørre deg personlig hva problemet er. Da må du fortelle han om problemet, og han vil så prate litt om hva man kan gjøre osv. Så vil han bestille time til deg på sykehuset. Du får en liten regning på rundt 2-400 kroner som må betales, eller du kan betale til han direkte i skranken på legekontoret.

 

Etter et par mnd. vil du motta enda et brev i posten som er din innkallelse til sykehustimen. Deretter møter du til timen, og tar ting derifra. (Les gjerne om andre brukere sine besøk hos sykehuset så du er forberedt. Det er langt, langt fra så skummelt som mange tror.) :)

 

 

2. Kraftigere orgasme med mindre forhud?

 

Tørr ikke si for mye om dette, siden jeg ikke har sammenliknet selv enda. :p Tviler sterkt på at det gjør mye med orgasmen din, siden orgasme ikke bare er fysisk, men også en psykisk "hendelse". (Vet ikke helt hvordan jeg skal formulere dette, men tror du skjønner. :) ) Likevel skal det sies at penishodet er såpass følsomt at under selve samleiet blir opplevelsen bedre.

 

 

3. Full omskjæring?

 

Det er forskjellige "grader" av omskjæring. Omskjæring vil i de fleste tilfeller bety å ta bort hele "hetta" av forhuden så penis-hodet blir fritt. I noen tilfeller, som i mitt, var det bare nødvendig med halv-omskjæring, som går ut på det samme bare at de ikke fjerner like stor andel forhud. Da jeg ble operert gjorde de også et snitt i strengen, som gjorde at den ikke lenger var så stram.

 

Jeg vil også legge til at jeg tidligere leste et sted at det var lett å tro at strengen var for stram, når den egentlig ikke er det. Hvorvidt dette stemmer vet jeg ikke siden jeg ikke husker kilder. Men ta det med ro, dette vil fastlegen din informere deg om.

 

 

Så jeg anbefaler deg på det sterkeste å ta en prat med din mor. Det er ikke farlig i det heletatt. :)

 

 

Lykke til! Håper svaret mitt kommer til nytte.

 

Mvh. "Dr-holm". :thumbup:

Lenke til kommentar

Hei

Jeg hadde tendenser til trang forhud når jeg var 16 år og fikk ikke forhuden ordentlig over i errigert tilstand.

Men tro meg på det jeg sier nå, etter mye bruk av en krem som heter hydrokortison som du får kjøpt på apoteket hjalp det smått.

Det hjelper faktisk veldig også hvis man runker mye.

 

Tro det eller ei men, den største grunnen til at jeg ikke har det lenger er fordi jeg har knullet mye. Når man knuller med trang forhud er sexen så digg at man ikke tenker over at det gjør lit vondt, så etter hver gang utvides den mer og mer.

 

Nå etter hvertfall et halvt år med sex har jeg ikke trang forhud i det hele tatt og får dratt den langt over!

 

:) hyggelig å hjelpe

Lenke til kommentar
Gjest Gjest_Gjestesen!

Homeopathelikopteret, Tusen takk for innlegget ditt, lettet meg utrolig mye!

Jeg har halveis trang forhud( dvs at jeg får den tilbake i slapp tilstand, men når jeg får bendern så er det vondt og strekke den bakover ) Men etter hva du sa, så driter jeg i operasjon, runke å knulle mye er vell det minste problemet til en gutt på 16... :)

Men kan du si nøyaktig hva den kremen het, bare for å få litt fortgang på det ?

Lenke til kommentar
Gjest Guest_Gutt19_*

Har lenge grublet over mitt trang forhud problem, men etter dager med "trening" jeg jeg klart å dra huden veldig langt tilbake, har ikke helt turt over hodet enda da jeg av en merkelig grunn føler at jeg ikke får den tilbake som den var hvis jeg drar den over bristepunktet :p

 

Men anyways, til saken så har jeg funnet jo mere dersom huden blir til et mindre problem, har jeg funnet ut at hodet er forferdelig sensitivt uten hud! Er jo som å ta på et åpent sår! Er dette noe er bare nytt fordi den er vant til å ha hud iveien og ikke er "imun" enda, eller vil det være sånn? Kan bare ikke forstille meg at sex kan være mer enn helvetes vondt med slik det er nå!

Lenke til kommentar

Kremen heter hydrokortison som fåes på apoteket, den smøres på forhuden og rundt området. Det er ikke flaut og spørre om denne kremen siden den vanligvis benyttes for eksem osv.

 

Hvis du får forhuden over, klarer du garantert å få den tilbake. Hvis du sliter litt, ta tak i strengen på kuken og dra forsiktig i den. Hvis det er helt krise er det bare å bruke pinsett, noe som ikke gjør vondt fordi forhuden ikke føler noe!

Og apropo at det er vondt å ta på kukhodet. Dette går over når du faktisk får forhuden over i errigert tilstand. Da blir hodet ditt mye mer robust og ikke like følsomt!

 

Og når du knuller er ikke hodet følsomt i det hele tatt, pga jenta er våt og det vil bare kile å være digg :) Knulle med trang forhud er ikke noe prob!

 

Good LUCK!

Lenke til kommentar
Hvis du får forhuden over, klarer du garantert å få den tilbake.

Du har rett i mye av det du skriver, Homeopathelikopteret. Hydrokortison er god krem som virker til dette, og sex er den beste behandlingen for å holde forhuden "løs" (les: ikke for trang). Kriteriet for dette må naturligvis være at man klarer å få forhuden over hodet, og jeg kan fortelle deg at det sitatet over er en sannhet med modifikasjoner. Sjekk opp paraphimose, en akutt tilstand som kan få uheldige konsekvenser. Det virker som om du har lite smerter involvert med dette, men det kan du trygt si er individuelt. Jeg på min side led under smerter og besvimte ved flere anledninger når jeg slet med dette problemet.

Lenke til kommentar
Gjest Gjest_Gjestesen

I mitt tilfelle, så får jeg forhuden tilbake ( ikke alt, som jeg gjør da den er slapp ) men om jeg f.eks runker da, så blir kukhode veldig svært, akkuratt som det er for mye blod som ikke går tilbake siden det er så stramt. Temmelig ubehagelig for da jeg skal ta forhuden tilbake er det svært stramt og nesten vondt, siden det er større en da var da jeg tok den tilbake, og da får jeg det så vidt til.

Takk for det med kremen, det er liksom åpningen på forhuden som er trang, sånn, skulle gjerne utvidet det hullet så kukhodet går ordentlig ut.

Er også tilfelle at penisen min blir ca 4 ganger så stor da den er erigert, en til vanelig. Noe jeg har lest er grunnen til dette. ( Noen menn har stor penis i uerigert tilstand )

Mvh HÅG

Lenke til kommentar
Gjest woot woot

Hei, har noen spørsmål vet jeg har trang forhud, men det virker som den faktisk sitter fast i penis hodet, er det normalt? Hvis så hva gjøres da? full omskjæring eller bare lite snitt?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...