Gå til innhold

Verdens internasjonale pinhole-dag


Anbefalte innlegg

På søndag er det verdens internasjonale pinhole-dag. Desverre er kurset til Stasi allerede fullt, men det er jo mulig å sjekke om det er noen som har trukket seg. Kurset starter på lørdag med bygging av kamera og teori, og på søndag skal vi ut og fotografere. De fleste kommer til å bruke s/h 4"x5".

For de som bor i Hordaland, så kan det være interessant å lese BA på fredag. Da kommer det en stor artikkel om temaet. Blant annet skal de publisere det som jeg (og mange andre pinheads) mener er verdens teknisk beste pinhole-bilde, det såkalte "Alfa-bildet". Kvaliteten til bildene avhenger jo av kvaliteten på hullet, og Oles bilde av bilen sin må være det teknisk mest perfekte til dags dato. Det har en helt utrolig skarphet fra helt nært til uendelig, mye bedre enn tidligere pinhole-bilder jeg har sett. Det bør dere sjekke ut. For de som bor i periferien (Oslo etc) så kan artikkelen leses på ba.no, men ikke før fredag, altså.

Antonio sier det er mulig at det er en eller to ledige plasser igjen, så det er jo verdt å prøve seg.

Link til Antonio http://www.antoniostasi.com/

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Flere som skal ut å ta bilder på søndag ja.

selv er jeg nok ikke så opptatt av det perfekte pinholebildet med uendelig skarphet. har sett fantastiske bilder tatt med både bra og langt fra bra pinholes. Alfa-bildet har jeg ikke sett; så nå må jeg visst handle avis imorgen (bor i Oslo).

mitt selvbygde kamera bruker 120-film; så jeg ender opp med litt mindre negativer enn dere i bergen gjør :)

 

håper dere får fantastisk fotovær!

Lenke til kommentar

Værgudene ser ut til å smile til oss denne helgen, så nå gleder vi oss skikkelig. Alfa-bildet kan kanskje nytes best på nett, siden avistrykk ikke er verdens beste medium. Jeg kommer sikkert til å linke til artikkelen i en rapport fra dagen.

Mht filmformat så brukes også mf-bakstykker her også, selv om det er mest snakk om store formater. Farger er jo ganske dyrt i 4"x5", så det er en del som har basert kameraer på 6x9 og 6x12-bakstykker også. Man får jo utrolig flotte fargetoner når man utelater optikken, og mange er jo på jakt etter de kvalitetene også. I tillegg får man en form for panoramafeeling når man bruker 6x12, og det passer jo flott med den ekstreme vidvinkeleffekten man får med pinhole.

Skal du ut på søndag også? I så fall, skal du publisere bildene dine?

Lenke til kommentar

Det kommer jeg til å gjøre. Dvs, det kommer Antonio til å gjøre for oss, slik at jeg kommer til å linke til det. Kanskje i bildekritikken?

Den opplysningen om artikkelen i BA er forresten litt feil. Det er i morgen, lørdag, at BA kommer til å trykke den artikkelen, og publisere det omtalte "Alfa-bildet".

Lenke til kommentar

Kjedelig at jeg må skrive oppgave om IS-LE modellen i makroøkonomi hvis ikke skulle jeg gjerne hvert med å lage pinhole kamera. Men slike jeg forstod Antonio så holder han stadig vekk slike pinhole kurs. Lykke til i morgen da det blir sikkert kjempe bra, jobber dere utenfor butikken til Antonio kan hende jeg sniker meg forbi i og med at jeg bor 100 meter fra ham.

Lenke til kommentar
Det er helt klart en overvekt av bergensere som har postet bilder her i 2006 iallfall. http://www.pinholeday.org/gallery/2006/ind...ame=&searchStr=

 

Er imponert jeg!

 

E

8490967[/snapback]

...og flere blir det i år. Det er forøvrig Ole Færøvik som har tatt "Alfa-bildet", og har er representert også ved et bilde på den siden du linket til. Det var mer kontroll på at boksene fungerte i år, så det blir nok enda flere bidrag denne gang. Følg med på den siden det er linket til, selv om jeg også kommer til å komme med en ny link her, når alt er klart. Bildene skal fremkalles og scannes denne uken, så det er bare å vente i spenning.

For oss som var med blir det en del spenning i all fall. Vi vet jo fremdeles ikke om vi har fått noe resultat i det hele tatt. Selv har jeg brukt en annen boks enn den jeg klargjorde selv, fordi det var ikke nok stativfester. Litt synd, fordi jeg fikk til et veldig fint hull. Nå gjelder å se om jeg har fått det helt tett, slik at jeg faktisk har fått noe på filmen.

De som kjøpte BA på lørdag ble nok like skuffet som meg over den frimerkeststørrelsen de hadde valgt å trykke "Alfa-bildet" i. Latterlig prioritering. Til og med Antonio syntes at nå har det vært nok bilder av ham i avisene :!:

 

Har ikke sjekket om artikkelen er ute på ba.no enda. Den skal trykkes der, men det kan kanskje noen med litt bedre tid enn meg finne ut?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Legger ved et bilde fra 29 april. Det ble flere som ble enda bedre; men velger å publisere dem i andre fora enn dette. (De hvite prikkene er antagelig papirstøv på scanneren som jeg ikke har klart å fjerne. Skal se på saken)

post-85303-1178871140_thumb.jpg

Endret av Esp0r
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Se der, ja. Du kom meg i forkjøpet der. Det er fint at i alle fall en la ut et bilde. Jeg er veldig missfornøyd med etterbehandlingen mitt bilde har fått på pinholedagens offisielle hjemmmeside, og har derfor tenkt å legge ut en bedre selv. Har desverre ikke filen liggende på maskinen, men jeg skal få den late bakdelen min avgårde en dag, slik at jeg får hentet originalfilen.

Jeg brukte forøvrig 4x5" storformatfilm på pinholedagen. Originalene som jeg sjekket ut var ganske flotte, og selv var jeg bare glad jeg fikk frem et bilde i hele tatt.

Ja, ja. Får se hva jeg får tid til.

Lenke til kommentar

Her er bildet som jeg tok. Skamkomprimert og fælt, men et bevis på at jeg faktisk fikk et bilde. Husk at kamera var en hjemmelaget trekasse med en liten messingplate, samt en filmkassett tapet fast på baksiden.

Desverre fikk jeg ikke brukt mitt eget hull, dvs det jeg hadde laget selv. Tror skarpheten hadde blitt en annen da. Årsaken var at det ikke var flere stativfester igjen da jeg skulle få, så jeg endte med å bruke en annens kamera. Greit nok, siden vi skulle samarbeide. Hovedbildet ble desverre ødelagt av bevegelsesuskarphet, fordi plutselig skulle alle bevege seg forbi der jeg stod. Merkelig :hmm: Det hadde nemlig blitt bedre mht motiv. Siden jeg bare hadde ladet for 2 skudd, så ble det til slutt dette som ble valgt. Skulle ønske jeg kunne vise en skikkelig versjon, som viser hvor detaljfulle bildene er.

post-76334-1182112408_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Pinhole er jo gøy hele året det :) Selv har jeg laget et par kameraer i papp i det siste; og de ble fine de. Litt lyslekasjer har jeg dog å stri med.

 

Synd med komprimeringen på bildet ditt. Enig i at et pinholebilde bør være så stort at man kan se den utrolige dybdeskarpheten!

Lenke til kommentar

Her i Bergen tok vi det skikkelig seriøst, og laget ordentlige trekasser påmontert storformat-kassetter for 4"x5". Vi har også kjøpt/importert flere seriøse ferdigmodeller, men ingen av dem kan måle seg med vår egen konstruksjon mht bildekvalitet. Det skyldes nok at vi har tatt oss mer flid med lagingen av selve hullet.

De som har studert Oles Alfa-bilde vet hva jeg snakker om. Jeg har desverre ingen digital versjon, kun en stor print.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
PMnormal, minn meg på Pinholedagen til neste år, håper det blir kurs i Bergen da også :) Jeg vil være med :ph34r:

9292249[/snapback]

Det blir det, vet du. Du får legge inn en påminnelse på mobil/kalender i pc allerede nå. Det er som alle år lagt til siste helgen i april. Du (og alle andre) kan ta kontakt med Antonio i mars, så tror jeg dere er sikret plass på kurset. Sist gang var det begrenset til 30 deltakere, og tretti ble det. Det er en utrolig hyggelig og lærerik helg man kan oppleve i selskap med Antonio og de andre pinhole-ekspertene i Bergen.

Lenke til kommentar
Begynner hele greiene med kamerabygging og det hele på dagen på fredagen? Sånn at jeg vet om jeg må jobbe inn en dag :!:

9307830[/snapback]

Byggingen foregår på lørdag, fotografering på søndag. Vi bruker 4"x5" bakstykker (og film), slik at hver enkelt tar egentlig bare to bilder. De blir vellykket mht at det ikke er lyslekasjer og slikt i boksene, for kvalitetskontrollen er noe av det viktigste med kurset. Mener Antonio også lager hull på bestilling for de som ønsker et skikkelig godt hull. Han er pirkete og nøye, og alle hullene jeg har sett han har laget er trillrunde.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...