Gå til innhold

EF 70-200 f4 L IS USM og konverter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei! :)

 

Jeg bruker Canon EF 70-200 f/4 (uten IS) med EF 1.4x II konverter. Denne kombinasjonen gir meg en brennvidde på 98-280mm og høyeste blender på f/5.6. Jeg er meget fornøyd med kvaliteten den gir, selv på 280mm. Siden kjøpet av konverteren har den sittet fast på min 70-200mm, og ingen av bildene bærer preg av noe merkeverdig kvalitetstap sammenliknet med de som hadde blitt tatt tidligere uten konverter.

 

Hvis du ønsker å lese tester og brukererfaringer med konverteren kan jeg anbefale The Digital Picture og FM Reviews. Canon EF 70-200 f/4 og Canon EF 1.4x II er begge to høykvalitetsprodukter, noe som sikrer optimalt resultat.

 

Anbefales hvis behovet for økt brennvidde er til stede!

Endret av aircruiser
Lenke til kommentar

Jeg har hatt Canon 70-200 USM IS og Sigma 1,4x TC i ca 4 måneder nå. Er veldig fornøyd med denne kombinasjonen, du får en 280mm med IS med en størrelse og vekt som du kan bære rundt hele dagen uten problemer. Bildekvaliteten er meget bra, det samme er IS-funksjonen(mye bedre enn på Canon 75-300 USM IS). Ulempene er at største blender blir 5.6, og selvfølgelig prisen. Jeg betalte ca. 13.500 inkl. UV-filter, men nå tror jeg du får det for rundt 11.500.

Lenke til kommentar

Du kan trygt henge en konverter på dette objektivet, som nevnt tidligere her får du ingen merkbart kvalitetstap på bildene. Det lønner seg også å blende ned ett par hakk hvis du har mulighet for å sikre optimal ytelse. Jeg bruker blender F8 på denne kombinasjonen og dette fungerer helt ypperlig.

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...
Heisann.

 

Hvordan fungerer Sigma sine convertere til dette objektivet, med tanke på IS og AF? Er kvalitetsforskjellen på Canon sine og Sigma sine verdt 1000 kroner?

IS er fortsatt kompatibel, og AF er aktiv på alle EOS-kamera. Ved bruk av 2x konverter (og ikke 1.4x) er det kun kamera i 1D-klassen som har AF. Kvalitetsforskjellen på Canon og Sigmas konverter er varierende ut ifra hvilken kombinasjon av konverter, objektiv og kamera du har tenkt å bruke. Akkurat hvordan Sigmas konverter fungerer i kombinasjon med blant annet 70-200/4L IS vet jeg ikke, men 300D (brukeren) mener ihvertfall at konverteren fungerer bra.

 

Jeg ser forøvrig også at han har både Canon og Sigmas modell av 1.4x konverter, så spør du han fint kan han kanskje lage en liten kvalitetssammenligning...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...