Gå til innhold

Asus p5b vanilla til OC?


bruthal

Anbefalte innlegg

Var innom en nettbutikk i dag for å kjøpe Scythe Ninja CPU-kjøler, men kjøpte ett Asus P5B (standard) og 2gb OCZ PC2 6400 Platinum RAM i tillegg til Ninja'n. Har egentlig ikke bruk for det, dagens oppsett fungerer mer enn bra nok til mitt bruk (ASrock 775Twins-HDTV, C2D E6300, 1 GB PC3200 RAM og 7900GS), men tenkte jeg skulle leke meg og klokke litt...

 

Nå har jeg lest litt og plutselig blitt usikker på om jeg kjøpte riktig combo.

 

Hovedkortet - Asus P5B

Jeg ser noen har gode erfaringer med OC av P5B, mens andre anbefaler helt klart å kjøpe P5B-E hvis man skal klokke. Ifølge spesifikasjonene skiller det ikke mye på de to kortene (Firewire pluss litt til), men er det noe jeg ikke har sett?

 

RAM - OCZ PC2 6400 Platinum 4-4-4-15:

Leser at de ikke er produsert av Micron og derfor kan man ikke forvente seg allverden av hastighet. Med min E6300 er jeg avhengig av høy FBUS (400+) og vil disse gå stort lenger enn 800mhz selv med lavere timings (som f.eks 5-5-5-?)? Standard spenning er 2,1 volt og så vidt jeg kan lese klarer ikke P5B høyere enn 2.1 volt så jeg har ikke mulighet til å guffe de litt ekstra opp.

 

Så mitt spørsmål er altså: Har jeg kjøpt rett med tanke på at kjøpet var for å overklokke uten noen dypere mening enn akkurat det - trenger som sagt ikke mer ytelse (les: har ikke bruk for mer, men alltid gøy med mer hastighet :p )

 

På forhånd takk for alle spekulasjoner, fornærmelser, gode/dårlige råd, osv

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...