Gå til innhold

Tips til Reaksjonstrening


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I og med at du er keeper mener jeg at du bør satse på spesifikk reaksjonstrening, dvs. at du bruker elementer fra spillet i treningen.

Skudd fra nært hold, gjerne etter at du hurtig har snudd deg 180 grader rundt, kan ha god effekt.

 

Det er først og fremst lysstimuli som setter i gang reaksjonen hos en fotballkeeper, så pass på at så mye som mulig av treninga er at du skal reagere på bevegelse. Utøvere som skal reagere ved startskudd o.l. har mer bruk for trening med lydstimuli.

 

Når det er snakk om reaksjon er det viktig å skille mellom enkel og sammensatt reaksjon. I en enkel reaksjon vet utøveren nøyaktig hvilken stimuli som setter i gang bevegelsen og hvordan han/hun skal reagere, f.eks. ved 100 m sprint.

En redning i fotball er derimot en sammensatt reaksjon. Det er flere ting som avgjør hvordan du bør reagere; ballens bane, med-/motspilleres bevegelser og muntlige signaler fra medspillere setter sammen i gang en reaksjon. Sørg derfor for at du varierer reaksjonstreningen mtp. avstand, plassering av skuddene og kraft. Spill på liten bane med små mål vil gi deg mer kamplik trening.

 

For å kunne reagere maksimalt hurtig så kreves 100% konsentrasjon. Hvis du ikke har lange nok pauser mellom hver repetisjon/serie, vil konsentrasjonen falle, og kvaliteten på økta blir dårligere. Ta deg god tid og vær topp konsentrert ved hver eneste reaksjon.

 

Du kan nok også "spare" opptil 0,1 - 0,3 sek. ved å bli bedre til å lese spillet og dermed hurtigere vurdere hvor skuddene kommer.

 

 

Lykke til!

 

 

Magnus :)

Endret av magnus310
Lenke til kommentar

Skal ikke si at jeg er noe ekspert på område, men jeg vet en øvelse som kan fungere bra, som samtidig øker akselrasjonen din.

Den fungerer sånn:

Du får en hjelper til å stå en distanse fra deg med en ball i hendene. Når han slipper den, kaster/springer du fremover alt etter hvor langt vekk han står. Legg vekt på at han som slipper skal gjøre det plutselig. Det er meningen at du skal klare det noen av gangene, men ikke alltid.

 

Lykke til! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...