Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

D-link DGL-4300 funker ikke, trenger hjelp


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg fikk meg nettopp ny router idag, dlink dgl-4300. Har hørt mye skryt om denne og gledet meg til å sette igang.

 

Problemet er at jeg ikke får koblet til den via kabel. Nettet bare detter ut. Jeg kom meg inn et lite øyeblikk, men så mister jeg forbindelsen igjen.

 

Imidlertid så funker det trådløse nettverket, og jeg fikk logget meg på og konfigurert routeren via trådløst nett. Men ingen pc'er eller xbox virker via kablet nettverk.

 

Er det mulig å få dette til? Jeg har prøvd alt mulig, og begynner å lure på om jeg må sende routeren i retur. Skikkelig ergerlig.

 

Edit: Det ser ut som routeren av og til deler ut ip-adresse til kablet pc som ikke ligger i samme ip-range. Routeren har jo IP 192.168.0.1, og pc'en får av og til ip 169.254.115.200

 

Jeg forstår ingenting her..

Endret av Azaz
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
169.254.115.200

 

Det er en IP som automatisk settes opp av Microsoft når du ikke får IP av routeren for å kunne kommunisrer med annet MS utstyr.

 

 

Prøv å å gå i Run\cmd og skriv ipconfig /flushdns

så ipconfig /release

så ipconfig /renew

 

Sett nettverkskortet til å ta i mot IP og DNS automatisk,og pass på at nettverkskortet er enablet.Hjelper ikke det så test en annen kabel.

Endret av Knopfix
Lenke til kommentar

Jeg gjorde som du sa, release og renew har jeg prøvd før, men ikke flushdns. Jeg fikk da tildelt rett ipadresse, men fremdeles virket ingenting. Jeg dro da ut strømmen på routeren, og da den kom opp igjen så funket det. Jippi, tenkte jeg. Men da jeg la inn en regel i virtual server menyen og trykket reboot på routeren, så var det tilbake til det gamle igjen. Ingenting funker.

 

Nå får jeg det ikke opp igjen ved å følge samme prosedyre heller.

Lenke til kommentar

Merkelig at dette skjer hvis du ikke har gjort noe spesielt inne i routeren.

Du har satt opp DHCP server i routeren antar jeg,slik at du har at du rangen 192.168.0.1-192.168.0.255?

Har selv DGL-4300 og den funker uten problemer.

Prøv å sett en statisk IP opp på nettverkskortet feks IP 192.168.0.100 Subnetmask 255.255.255.0 Default gateway 192.168.0.1 og sett 192.168.0.1 som DNS hvis du ikke har DNS til ISP tilgjengelig og disable og enable nettverkskortet.

Endret av Knopfix
Lenke til kommentar

Sjekk at ledningene sitter som de skal. Har vert borti en kabeltype som jeg slet med. Byttet den og alt har fungert helt topp siden. Jeg har 2 stk DGL-4300 og 1 4100 (kablet). Alle 3 fungerer 100%.

 

Men klart de kan vel ha laget noen routere de og som det er problemer med. Men ikke ofte at det trådløse fungerer, men problemer med kabel delen.

 

Ståle

Lenke til kommentar

Har prøvd alt mulig nå, inkludert deres forslag, men ingenting funker. Jeg har ringt dlink support og ingen av deres forslag funket heller. Har nå etter beskjed fra dlink lagt inn henvendelse på nettsiden deres. Men de svarer jo ikke. Den gamle routeren har jeg solgt og står nå med kun trådløs internett som funker. Null xbox360 eller hovedpc. Kjedelig.

 

Jeg lurer litt på om det kunne hjelpe å legge inn firmware på nytt. Men så står det at man aldri skal gjøre det over trådløs forbindelse. Må si det frister å prøve da. Men jeg får nok være tålmodig å vente på at dlink skal svare på henvendelsen, ellers ryker vel garantien også.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Får ny router av d-link som jeg skal hente på posten imorgen. De har besluttet at min var DOA. Kjemperaskt levert og bra service av d-link. Så håper jeg bare at den nye funker hundre prosent (det regner jeg forsåvidt med at den gjør).

 

Edit: Ny router funker som bare det med en gang. Jeg hadde bare fått et dårlig eksemplar. Noterer det som uflaks, da denne routeren jo har fått veldig mye skryt.

Endret av Azaz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...