Gå til innhold

Montere AcceleroX2 på X1900XT


Anbefalte innlegg

Har kjøpt meg en AcceleroX2 kjøler som skal monteres på mitt X1900XT kort en dag nervene tillater det, :!: Den ser grei ut å fikse men lurer på noen småting før jeg setter igang.(skal ikke overklokke.)

1.er det lett å få av orginalkjøler?håper det er brukt kjølepasta og ikke "klisterpad" på den.

2.Accelero er levert med pasta ferdig på.er det noe å hente på å bruke A,silver som jeg har liggende?(er det snakk om 2-3 grader gidder jeg neppe bry meg.)

3.i pakken følger det med noen små puter som jeg tror skal festes rett oppå rammen..?skal de virkelig være så tykke? fins det noe bedre å bruke eller funker disse "putene" fint?

4.Skal ordne med litt bedre luftflyt i kabbinettet og lurte på hvilken vei Accelero blåser lufta?

5.hvis rammen må rengjøres etter orginalkjøler før "putene" legges på går det bra å bruke isopropyl sprit til det?

Alle tips og gode råd mottas med takk da jeg håper å fikse dette uten å herpe mitt elskede skjermkort :love: (kortet er et Powercolor)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

har sett litt mer på saken og funnet ut av det meste selv.Grubler litt på en ting bare..har en 90mm vifte i døra på kabbet som har retning like over skjermkortet.Vil det være mest fornuftig å la den blåse kald luft inn eller la den suge varm luft ut av kabbet?Acceleroen ser ut til å blåse varmt rett inn på hovedkortet under skjermkortet og da lurer jeg på hva som er beste løsning for å bli kvitt varmen.Får vel bare teste å se.

Lenke til kommentar

Hei.

Jeg har samme kortet som deg, og vurderer å kjøpe samme kjøler! Så vil gjerne få rapport om temperatur og støy, før og etter :) (Støyen fra stock-kjøleren er jo ufattelig irriterende, selv når maskinen er idle)

 

Stemmer at varmen blåser rett ned på hovedkortet! Jeg har også vifte i døra(120mm), som nå suger luft ut av kabinettet. Tror nok det er mest fornuftig å la den stå sånn, også etter montering av ny kjøler.

 

Men du kan jo teste begge veier, så slipper jeg, når jeg bestiller kjøleren ;)

Lenke til kommentar

Skal prøve å komme med en tilbakemelding men det vil nok ta noen dager.Har kikket litt i kabbet i dag og ser at det blir ganske trangt fordi Acceleroen er ganske bred..håper å få den klar av vifta i døra.Må planlegge litt mer før jeg bytter,men som du sier så bråker orginalkjøler som et uvær og jeg orker den ikke stort lenger heller.. :cry: tror acceleroen blir en stor forbedring uansett støymessig.Håper bare det går greit å få varmlufta ut av kabbet.

Lenke til kommentar

Har nå skrudd på pc,en kald og latt den stå i en time uten "stress".Ser ut til at tempen legger seg på 49-50 grader.Er vel ikke så ille med fersk pasta skulle jeg tro.Vifta i døra lar jeg blåse kald luft inn sammen med 2 stk 90mm som står sidelengs i front.En 120mm vifte bak under PSU lar jeg trekke varmt ut.Ser ut til å funke veldig bra.Har en løs sensor jeg skal plassere litt forsjellig rundt utblåsningen til kortet for å se hvordan den varme lufta fra kjøleren påvirker hovedkort og temp i bunn av kassa.Forsjellen når det gjelder støy er ENORM.Nå går det an å sove med pc,en på. :thumbup: Å demontere den gamle kjøleren var som en lek,løsna skruene og av var den.Montering av den nye var også svært enkelt.At 150,- kr skulle kunne frelse meg fra støyhelvete på denne måten hadde jeg aldri trodd. :!: Hvis denne kjøleren er like holdbar og stabil som den var enkel og montere er det bare en ting og si.Årets kjøp for en X1900XT eier.!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...