Gå til innhold

ny skjerm, eller hardware?


Profanity

Anbefalte innlegg

i noen dager nå har jeg vurdert å kjøpe ny skjerm, jeg har sett en del på lcd skjermer og widescreen, men tidligere i dag fikk jeg veldig tvil på hva jeg ville gjøre...

 

jeg spiller veldig mye. grafikk er viktig for meg, og også bildekvalitet, refreshrate, og alt som gjør at bildet blir raskere og bedre. men jeg har en "gammel" crt skjerm som ikke støtter mer enn 1280x1024 @ 60fps og det syns jeg blir for lite (altså fps, høyere oppløsning er bare bonus:P)

 

men jeg har vurdert ut 4 lcd skjermer (alle widescreen) og 1 crt skjerm, ettersom det virker som at noen folk mener crt er best for gaming. og da vil jeg spørre igjen om det faktisk er mer verdt å bruke 1500kr på en crt skjerm fremfor en lcd skjerm til 3000kr?

 

(stigende pris, billigst først)

billig lcd (benq FP202W)

 

litt dyrere (206BW)

 

den jeg siktet etter (205BW)

 

og den dyreste (226BW)

 

CRT:

den som noen her kalte for den beste gaming skjermen(997MB)

 

men ettersom jeg også hadde fått vite at gpu'en min ikke ga det den kunne gi så ville jeg kjøpe ny cpu og legge til enda ett xfx geforce 7900gtx kort i sli. jeg har 2gb ram så regner med det er nok, men bare ett 2,2ghz amd64 3700+, og ville oppgradere til amd64 x2 2,4ghz 4600+. blir cpu'en for sprek for 7900gtx i sli, eller blir det for lite? vil helst ikke betale for mye.

 

i hvert fall. hadde dere kjøpt ny skjerm? eller nye hardware? (jeg vil ha HØY fps, kanksje større oppløsning. og vet ikke om jeg vil velge skjerm(oppløsning og enda høyere fps) eller fps (jevnt 60fps med full grafikk på uansett hva det skulle være)

 

håper det er mulig å få svar på det greine selv om det kanksje virker vanskelig. kan hende jeg vurderer å ikke gjøre noen ting heller:P

 

(andre spørmsål: hva er NT og TFT? og hva er positivt/negativt med HDCP?)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har selv XFX Geforce 7900 GTX, og en AMD64 X2 2,4Ghz 4600+ og et kresent øye for bildekvalitet. Selv spiller jeg ikke så mye, men runder 5-6 spill iløpet av et år. Har erfaring med en rekke CRT'er og LCD'er fra Samsung, Dell, Sony, Eizo og NEC.

 

Etter min mening så kan du bare droppe tanken på CRT skjerm med èn gang. CRT var bedre enn LCD på gaming for noen år siden, da oppdateringsfrekvensen på panelene var dårlig, og gammel teknologi ofte førte til "ghosting" eller etterslep. Dette er nå blitt en ting av fra fortiden, ettersom produsentene av LCD-paneler (som forøvrig har fått en ny vår rent teknologimessig) hadde voldsomt fokus på responstid. Fra å se reklamer for gamingskjermer med 16ms responstid, er man nede i 2ms. Når sant skal sies, så betyr nødvendigvis ikke responstiden allverden heller. Typen panel som blir benyttet veier like mye. LCD er fullt på høyde, om ikke bedre, og gir deg dessuten en rekke andre fordeler på kjøpet.

 

Når det gjelder vurderingen; kostbar kvalitetsskjerm vs. ny CPU/skjermkort, så hadde jeg uten tvil oppdatert til ny CPU. Dette vil nok frigjøre endel ytelse på flere ting, men spesielt mot skjermkortet. Ettersom jeg har samme skjermkort selv, tør jeg påstå at med mindre du er EKSTREMT opptatt av framerate og de aller minste detaljene, så vil et ekstra skjermkort av samme typen være overkill. Oppgradèr CPU først, splash litt på en LCD og vent med skjermkortet. Så kan du avgjøre selv om du ønsker å oppgradere ytterligere mtp SLi.

 

Skjermene du nevner, er billige og sikkert helt OK. Har brukt 2 forskjellige Samsunger (husker ikke modell) på jobb sammenhengende i 2 år, og har èn til "gaming" variant hjemme (SyncMaster 931BF) som jeg er middels fornøyd med.

Den jeg bruker selv; er en eldre Dell 20" LCD som jeg er VELDIG fornøyd med. Denne skjermen er ekstremt lyssterk (uten å slide med gjennomlysning), bra kontrastnivå og en rekke utrolig kjekke funksjoner. Den er riktignok i 4:3 format. Fikk inntrykk av at du ønsker deg 16:9..?

Samsung skjermene har bra bilde, men er litt knotete noen ganger. Bruker Samsung skjermen her hjemme som monitor på forskjellige PC'er som "stikker innom", og har av og til problemer med å få kalibrert bildet skikkelig. Kanskje det bare gjelder denne, men helhetsinntrykket av Samsung er ikke i nærheten av Dell for min del. Vil du ta den helt ut, så kan du alltids sjekke ut NEC. Har aldri sett maken til skjerm; helt fantastisk. (Testvinner over ALT.)

 

Mine anbefalinger:

Dell 20" Widescreen E207WFP

Diverse NEC

 

Håper dette var til hjelp, og lykke til!

Lenke til kommentar

den samsungen hadde for liten oppløsning til min smak, men virka som den hadde go responstid. jeg likte dell'en men fikk fortsatt ikke svar på hva HDCP var da

(HDCP helps enable viewing of protected high-definition content.)

så det blokker signaler til å vises? har det med spill å gjøre? film? bilder? får jeg brukt skjermen helt ut som vanlig? eller vil det være ting den kommer til å blokke som jeg kommer til å irritere meg over?

 

det var ikke så høy fps på dell'en da, men var i hvert fall bedre enn den jeg har nå, får vel ikke stort mer fps heller kanskje? klarte å få 110fps på wow i går da med crt'en min av en eller annen merkelig grund:S

 

de NEC skjermene var veldig dyre, tror du den billigste i den NEC lista er bedre enn den dell skjermen?

 

og hva slags cpu foreslår du til gpu'en? og hva hvis jeg skal kjøre sli?

 

tusen takk for vel utfylt svar i hvert fall:D det var topp!

Lenke til kommentar

Er på farten, så jeg må være litt kjapp..

Samsungen jeg nevnte, vil jeg ikke anbefale. Det var mer for å vise hvilke skjermer jeg har vært borti før. Jeg vil i utgangspunktet ikke anbefale Samsung på generelt grunnlag.

 

HDCP er ingenting å bekymre seg over. Du kan bruke skjermen fullt ut uten problemer. DVI med HDCP støtte forsikrer høy videokvalitet og muliggjør visning av beskyttede high-definition signaler.

Les deg gjerne opp via Wikipedia - HDCP.

 

det var ikke så høy fps på dell'en da, men var i hvert fall bedre enn den jeg har nå, får vel ikke stort mer fps heller kanskje? klarte å få 110fps på wow i går da med crt'en min av en eller annen merkelig grund:S

FPS eller Frames Per Second er et begrep som brukes i forbindelse med hvor mange antall bilder (eller bildeoppdateringer) pr sekund som vises. Ta film f.eks.: PAL/SECAM video er på 25 fps, NTSC video er på 29.97, og filmer på kino er på 24 fps. Film vs spill, for all del... men det setter tingene litt i perspektiv.

 

Hvorvidt om det er vits med fps på 110 på WoW er en helt annen sak... ;)

Strategi spill har som regel ikke det samme behovet for høy fps som førstepersons-spill.

 

Regner derfor med at du mente reponstiden på skjermen, og ikke fps, ettersom du sikkert ikke har testet den mot din maskin og ditt skjermkort..? :) Reponstiden på Dell'en er respektabel den; 5ms er plenty. Du vil merke en stor bedring utifra det oppsettet du har nå iallefall. Sier ikke at du MÅ kjøpe Dell, bare at du heller bør vurdere CPU og ny LCD skjerm vs. ekstra skjermkort. Det er vanskelig å kjøpe katta i sekken når en ser etter LCD skjermer nå til dags. Følg litt med å tester, og sjekk på forum :thumbup: ...

 

For at det skal være noe poeng å gå videre opp på NEC må du nok regne med å bruke fra 5-6000 og oppover. Det er en helt annen skjerm, men du får jo nesten bedømme behovet mot størrelsen på lommeboka di.

Lenke til kommentar

det var fps jeg sikta til, altså, hvis kjermen min begrenser på 60 fps, noe den gjør for det meste, det som skjedde i går har jeg aldri vært borti før, men liker å vite at jeg har "litt" å gå på når det gjelder grafikk:P men hvis du hadde foreslått, hadde det blitt dell eller 226BW da? jeg står mellom de 2 akkurat nå da (tror jeg liker dell), og ettersom du ikke sa noe på cpu så kommer jeg vel til å ta den cpu'en jeg linka til også tenker jeg, lommeboka mi er stor nok til det meste, men er en liten onkel skrue for tida og vil ha mest mulig for minst mulig penger, alikevel setter jeg høye krav:P (så er veldig forsiktig med hva jeg kjøper)

 

responstiden var jeg klar over, jeg skjønner det meste ut fra skjermen, men visste ikke så mye om HDCP bare, har lest den wiki'en tidligere i dag, og det var der jeg fikk mistanke om at det ville bli problemer med at skjermen ikke støtter diverse ting (filmer, bilder, spill?), grunnet tekster som det her:

 

"If the display device, or in the case of using a PC to play back HD-DVD or Blu-ray media the graphics card (hardware, drivers and playback software), does not support HDCP, a connection cannot be established and the user will be greeted with a black picture and/or error message."

 

ville bare forsikre meg om at pc'en min ikke blir ubrukelig pga noe sånt noe:P men takk for ordentlig svar i hvert fall

 

finnes det noe billigere som er omtrent like bra? eller er det der veldig mye for pengene?

 

EDIT:

kom på en ting til, blir ikke bildet veldig dårlig hvis jeg har en høyt oppløselig skjerm som 1600x1200, men kjører det på 800x600 f.eks? var en kompis som spilte call of duty med veldig lav oppløsning på en lcd skjerm og det så bare helt grøtete ut, kunne ikke kjenne igjen noenting. for det meste tror jeg at jeg kommer til å kjøre på widescreen formatet rundt 1200x1000, men desktoppen blir vel fullt ut:P

Endret av Profanity
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...