Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Kan noen forklare QoS for meg?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hehe hakke aning så da er vi like kjukke i huet begge to....(tjukke)

 

lykke til

 

QoS gir mulighet for å prioritere pakketrafikk, noe som er spesielt fint å ha ved bruk av IP-telefoni. Har man datamaskiner forskjellige steder som er vanskelig å få kablet, har ruteren også WDS som gir en trådløs forbindelse mellom 2 trådløse baser. Merk at det ikke er noen garanti for at WDS mellom to forskjellige merker vil fungere da dette ikke er standardisert ennå.

Endret av SpxinXeh
Lenke til kommentar

Hva er QoS?

Hvis du har en ruter som har QoS, kan du bestemme over Internett-trafikken din. Du kan for eksempel stille inn ut fra mac-adresser at alle applikasjoner som inneholder IP-telefoni alltid vil få førsteprioritet. På den måten unngår du hakking ved bruk av din telefon i forbindelse med at Internettlinjen din samtidig blir brukt til spill, deling av filer eller sending av store filer som normalt tar mye bredbånd.

 

REF: http://www.ippcom.no/content/support/sporsmaal

Lenke til kommentar

Hvem har du IP-telefon fra?

 

Er ikke unormalt at IP-adapteret skal kobles mellom modemet og routeren. IP-adapteret vil ved inngående/utgående samtaler senke båndbredden til routeren slik at kvaliteten på samtalen opprettholdes. Er dog ikke alle leverandører av IP-telefoni som får til dette optimalt, siste erfaring er at Telio og Telenor har systemer som fungerer tilfredstillende men ikke nok til at jeg har vurdert å byttet til IP-telefoni.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...