Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER BSOD problemer


Anbefalte innlegg

Hepp.

 

Har i lengre tid slitt med ett merkelig problem, og begynner å bli litt desperat. Tenkte jeg skulle poste her i tilfelle andre har hatt samme problem.

 

Først litt specs:

 

-Asus P5B

-2x1GB Cruical minne

-Core2duo 6400

-Sapphire Radeon x1950pro

-400GB Samsung disk

-420W Qtec PSU

 

Og så feilbeskrivelsen.

 

I enkelte spill (f.eks Eve online og Sims2) krasjer maskinen etter å ha spillt en stund.

Det skjer vanligvis ikke mens jeg spiller, men når jeg setter spillet på pause etter å ha spillt en stund tryner maskinen etter noen få minutter. Skjermen blir svart, og jeg hører viften på skjermkortet spinne opp til max. Reset-knappen fungerer ikke, og jeg må skru maskinen helt av før jeg får den på igjen. Av og til (lenge siden sist) kommer det opp en "Windows har gjenopprettet fra en alvorlig feil" når jeg skrur maskinen på igjen. Sender jeg inn feilmeldingen blir jeg vist til en side som omhandler en THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER-bluescreen. Jeg ser ikke bluescreenen uansett om jeg stiller inn windows til å ikke automatisk restarte ved bsod.

Siden hos Microsoft ber meg oppgradere skjermkort-drivere eller skru av hardware-akselerasjon. Oppdatering av drivere fungerer ikke, og skrur jeg av hardware-akselerasjon mister jeg vel nesten litt av poenget med å ha ett 3D-kort.

 

Følgende har blitt testet uten effekt:

- Byttet CPU (også Core2duo 6400)

- Byttet minne (2x1GB Corsair)

- Klokket ned minne

- Sjekket spennings-instillinger på minne (ok)

- Byttet PSU (Techsolo 550W)

- Oppdatert alle drivere og HK bios

- Formatert / reinstallert windows

 

Har også gjort to ting som iallefall endret problemstillingen litt.

- Byttet ut skjermkortet med ett Nvidia GF6200 kort (inkl. formatering/reinstallasjon). Maskinen krasjet fortsatt på samme sted, men med dette kortet fikk jeg se bsod-feilmeldingen, og den viste til en nvidia-driver istedenfor THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER.

 

- Byttet hovedkort (samme modell). Fortsatt akkurat samme problem, men nå virker det som om problemet er vanskeligere å reprodusere. I begynnelsen trengte jeg kun å starte Sims2, gå inn på en familie og trykke pause, så krasjet maskinen i løpet av 30 sekunder. Nå er jeg nødt til å spille en god stund, og så sette det på pause.

 

Har også gjort en ting som faktisk så ut til å fungere, men det høres litt merkelig ut - og siden problemet har blitt vanskeligere å reprodusere kan jeg vel ikke se bort fra at det er en tilfeldighet. For å få utelukket problemer med disk og kabler lekte jeg litt med IDE-devices og fant ut følgende:

 

DVD-spiller kan godt være koblet til intern PATA-kontroller, men om jeg har en harddisk koblet til enten intern SATA eller intern PATA kontroller krasjer maskinen. Om jeg derimot setter inn en ekstern PATA IDE-kontroller og kun kobler disker til denne ser det ut til å fungere fint!

Dette får meg til å lure på om det kan være ett problem med IDE-kontrollerne på hovedkortet, men det må isåfall være ett generellt problem med denne modellen, og dette hovedkortet har så vidt jeg vet separate SATA og PATA kontrollere fra to forskjellige leverandører.

 

Any takers?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...
  • 4 uker senere...

Og så var problemet endelig løst.

Sapphire X1950 PRO viser seg å ha en seriøs feil som gjør at volt-regulatoren overopphetes veldig fort (maskinen krasjet allerede ved 76 grader - og det er ikke mye for ett X1950 PRO kort).

 

I tillegg var strømforsyningen alt for svak. Dette er veldig dårlig dokumentert, og komplett ante ingenting om det - men skjermkort i X19xx og 8800 serien krever vistnok vanligvis rundt 30A fordelt på 12V-kanalene, og mange PSU'er har bare 1 12V-kanal på under 20A som deles mellom alle 12V-pluggene.

 

Etter å ha sent komplett dokumentasjon i form av egne målinger, div forum-threads og en bilde-dokumentasjon fra ett forum fikk jeg byttet skjermkortet - og datalageret i drammen var så snill at de lot meg bytte PSU'en siden de hadde lovet at den var sterk nok til å dra nyere skjermkort :)

Endret av Domino
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...