Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

juksa på prøve


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Å diskutere hvorvidt læreren har lov til å sjekke ipod eller ei er en avsporing av debatten. Det er litt synd at det mellom de gode, seriøse innleggene i posten hele tiden kommer en bajas som vet 110% sikkert at dette er ulovelig og formulerer det på en eneste setning.

 

Det som også egentlig er litt underordnet er hvorvidt trådstarter faktisk jukset. Det kan tenkes han sier sannheten. Men uansett er det hans ansvar å få bort hjelpemidler som blir ulovelige når det er prøve. Hvis han ikke makter dette blir det også juks, selv om han utførte handlingen uten overlegg. Å ta konsekvensen av dette er surt, men sånn er livet.

 

Det eneste han kunne gjort, hvis du var uskyldig, var å oppriktig si at du var uskyldig i å jukse med intensjon, men du anerkjenner at du ikke fulgte reglementet ved å ha ipoden tilgjengelig (uvisst av hvilken årsak) og dermed også at du blir straffet. Ikke på bakgrunn av at du jukset, men fordi du gjorde en handling som blir ansett som det samme.

 

Du vil jo ikke endre konsekvensen, men du vil muligens kunne opprette holde et bedre rykte hos lærere og medelever.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

nå tar jeg en oppsumering av denne tråda for siste gang:

 

1. selvom jeg ikke hadde juksa hadde det vert ulovelig å ha et hjelperedskap underpulten, avskrudd. konsekvensene av dette er like harde som om du juksa.

 

2. hu kikka på ipoden min uten min tillatelse. seriøst! vi snakker 10. klasse her, ikke universitetet! derfor er det bittelitte granne drøyt å anmelde hu pga. det, men hadde det vert en mer seriøs sak kunne dette vert til "hjelp"

 

3. enda en av grunnene til at jeg syns denne saken er mer uretferdige en mange andre er: ingen noensinne på den skolen jeg gikk på har blitt tatt for juks på prøver (som jeg veit om). derfor tror jeg at hu læreren var 10X strengere med meg en noen andre lærere har vært mot noen andre elever.

 

4. før jeg fikk den læreren hadde jeg følgene karakterer i hennes fag:

5 i matte

5 i nam

etter det halvåret jeg hadde denne læreren hadde jeg:

3 i matte

3 i nam

etter læreren slutta (det halvåret somvar nå) greide jeg å jobbe meg opp til

4 i matte

4 i nam

5 på matte skrivtlig eksamen

 

men noe jeg finner ganske rart er hvorfor jeg ikke fikk 5 i matte dette iste halvåret, jeg fikk jo 5 både på matte eksamen og tentamen, så jeg spurte hu nye læreren hvorfor jeg ikke fikk 5, hu svarte: "det er fordi den forgie læreren dere hadde hadde skrivd at du ikke var flink i timene hennes" (IKKE ordrett hva hu sa, men samme påenget) det syns jeg er ganske rart: det er fult mulig å synke ned 2 karakterer et halvtår men absolutt umulig å gå opp 2 karaterer igjenn.

 

det var det jeg ville si, takker for alle som gidder/og har giddi å poste/å lese postene i denne tråda ;)

 

mvh Ulrik91

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...