Gå til innhold

19V/2,4A lader inn i bærbar (19V/4,5A)?


Anbefalte innlegg

Jeg får en laptop i kveld som mangler lader. Laderen den skal ha er egentlig 19V med 4,5A. Fant tilfeldigvis en lader som var på 19V men kun 2,4A. Lurer på om den vil virke fordet?

 

Leste i en annen topic jeg fant om dette på nettet, og det var en som mente at det hadde ikke noe si om f.eks laderen hadde mer amper enn 4,5, fordi batteriet vil ikke suge mer enn det det trenger, altså 4,5. Vil laderen med 2,4A funke sammen med maskinen selv om den skal ha 4,5?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du et amperemeter?

I såfall, bruk det til å måle strømmen til batteriet når du lader. Er strømmen betydelig over 2,5 ampere vil nok ikke laderen leve lenge. Er den lavere kan du nok bruke laderen. Det er fullt mulig at laderen har strømbegrenser innebygget, og dermed kan fungere tilfredstillende.

Lenke til kommentar

Det er ikke strømforskyningen som bestemmer hvor mye strøm som skal leveres. Det bestemmes av forbrukeren. PC trekker bare det den trenger.

 

Om en strømforskyning er oppgitt til 10A betyr det at den kan levere alt fra 0 til maks 10A. (noen strømforskyninger krever en minimumslast høyere en 0A)

 

 

Normale funksjonsdyktige strømforskyninger kan gå varme/smelte hvis det ikke er tilstrekkelig kjøling (pga. feil plassering) eller om det er skade på de strømledende ledningene.

 

space

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...