Gå til innhold

DVI eller VGA kabel?


Berg1ser

Anbefalte innlegg

Jeg har nettopp kjøpt ny skjerm. (Samsung Syncmaster 225BW)

Denne har DVI inngang, og jeg trodde selvsagt at det ville gå an å koble den til DVI-utgang på skjermkortet. Jeg har 2 Gainward Geforce 7900 GT 512MB special edt. Det har 2 DVI utganger (4 om man teller med begge kortene). Men jeg får ikke noe signal dersom jeg prøver å kun bruke DVI kabelen. Jeg må bruke VGA kabel med omformer (eller hva det heter) sånn at det blir VGA utgang. Da jeg først installerte skjermen måtte begge kabelene stå i, ellers fikk jeg ikke bilde. Etter å ha installert drivere holder det med VGA-kabel. Nå vet jeg ikke om det vil ha så mye hensikt å bruke DVI-kabelen, men så vidt jeg har forstått så vil et digitalt signal være bedre enn et analogt…

Er det noe sted man må endre innstillinger for å få digitalt signal?

En annen ting;

Jeg har også en LCD TV (Samsung LE32R7) som er koblet til skjermkortet med VGA kabel. (Hvilket i følge brukerveiledningen var eneste måte å koble PC til den skjermen). Når jeg ikke bruker SLI-oppsett, kunne jeg tenke meg å bruke det andre skjermkortet til å drive den skjermen) Jeg har ikke fått noe bilde ved å bruke skjermkort nr. 2. Den må være koblet til skjermkort nr. 1.

Noen som vet om dette er umulig å få til eller det bare er teknisk inkompetanse fra mitt hold? I alle fall er det noen som vet om en ”løsning” på disse problemene?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har reinstallert XP av andre grunner enn skjermbytte, men nå får jeg bruke DVI-porten uten problemer. Dessuten fant jeg ut at det var en Source knapp på skjermen. Jeg prøvde det tidligere, men da gikk det ikke. I alle fall så er det greit nå. Det kan jo ha vært en driver eller noe som måtte fjernes? 1650x1050 er den eneste oppløsningen som fungerer ordentlig, så den har jeg brukt hele tiden. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...