Gå til innhold

Naturbilder - hva kan gjøres bedre?


moho

Anbefalte innlegg

Hei alle sammen!

 

Er veldig ny på forumet her, og har kjøpt meg et Canon Powershot G7. Dette fordi jeg ville ha et kamera av en grei størrelse, som samtidig kunne gi meg manuelle innstillingsmuligheter.

 

I dag var det hverken regn eller tykk tåke, så tok meg en tur ut for å se om jeg kunne få tatt noen dugandes bilder. Etter å ha sett hva andre her på forumet får til regnet jeg ikke med å få til noe lignende, men ville jo prøve meg.

 

Ser folk er lei av at nybegnnere slenger ut bilder av alt de tar bilder av, men likevel gjør jeg det. Dette fordi jeg gjerne vil ha tilbakemeldinger på hvordan jeg har brukt innstillinger, og hvordan jeg kan bruke de bedre for å få bedre bilder.

 

Alle bildene er tatt i manuell modus.

Bilde 1 - Båt: 1/25. f5.6 ISO 100

Bilde 2 - Stein: 1/100. f4.0 ISO 200

Bilde 3 - Himmel: 1/80. f5.6 ISO 100

 

Er relativt fornøyd med bilde 1 (båt) og 2 (stein), men problemet kommer med bilde 3 (himmelen). Hvorfor ser dette så utrolig kjedelig, grått og blasst ut? Jeg hadde forhåpninger om at jeg kunne fange slike øyeblikk bedre med dette kameraet enn med mitt tidligere "trykk og skyt" kamera Nikon Coolpix 3100.

 

Hva kan jeg gjøre for at særlig bilder slik som bilde 3 kan bli bedre?

 

Kom med all form for tilbakemelding, jeg trenger å lære innefor dette faget. Om det så er slakt eller skryt spiller ingen rolle, så lenge det er konstruktivt!

 

 

Bildene er forresten forminsket med å ta et skjermdump av vanlig visning i mappen hvor de ligger. Hvis noen har en bedre å måte å gjøre dette på, lær meg!

post-37073-1163944733_thumb.jpg

post-37073-1163944740_thumb.jpg

post-37073-1163944750_thumb.jpg

Endret av moho
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest member-101642

Bilde tre var grått og kjedelig. Likte konseptet med bilde to, men synes det ble noe uskarpt. Bilde to hadde jeg skikkelig sansen for, selv om båtene ble litt for midtstillte.

 

Stå på!

Lenke til kommentar

Blir deprimert av å se på dem - Vet ikke om dette er bra eller dårlig, du får jo en stemmning frem med bildene!

 

Stemningen i bildene er så tung, grå og kjedelig at det nesten gjør inntrykk på meg. Bilde 2 kan vel ikke brukes til så mye, men de to andre var ok, litt hokuspokkus i ps så ville det nok blitt en del bedre.

Endret av erixz
Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldinger! Ang stemningen, så var det jo overskyet og meget lavt skydekke da jeg tok bildene. De er ikke etterbehandlet noen ting, hovedsakelig pga av at jeg ikke skjønner noen ting i fotoshop.... :(

 

Er det noen som har noen tips til hvordan jeg kunne ha fått himmel-bildet til å bli bra? Er dette kameraet sin skyld, eller fotografen og hans innstillinger?

Lenke til kommentar
men likevel gjør jeg det. Dette fordi jeg gjerne vil ha tilbakemeldinger på hvordan jeg har brukt innstillinger, og hvordan jeg kan bruke de bedre for å få bedre bilder.

7315679[/snapback]

 

 

Hei,

 

Det er ikke instillingene det står på.

Det du må jobbe med er generell komposisjon, samt å øve blikket.

Bildene du legger ut er desverre ganske kjedelig, og virker helt tilfeldig knipset.

 

Start med generelle komposisjonsregler (ikke ha horisonten midt i bildet etc.).

Ikke prøv å ta bilde av "allt". Finn et utsnitt som har få elementer, eller bare en detalj.

Så må du oppsøke dine favoritt foto steder når lyset er fint (når sola står lavt på himmelen).

Flotte landskapsbilder står og faller på lyset. Du kan ha flaks, og være på rett sted til rett tid. Men proffene har som regel sine steder som de drar til når forholdene er perfekte.

 

Kjøp noen gode fotoblader & bøker, for å få inspirasjon og for å lære.

 

 

Roger

Lenke til kommentar

Takker! Bildene var ikke helt tilfeldig knipset, men noe av det bedre jeg som amatør fikk til der og da.. Men nå har jeg lært mer av dere, så tusen takk! Fotografering er forresten veldig artig, og gir meg litt mer grunn til å komme ut av leiligheten. Og det er bra! :)

Lenke til kommentar

Moho,

 

Vil ikke tro at photoshop er for nybegynnere, egentlig er det vel ikke et optimalt verktøy for amatørfotografer (som de aller fleste i dette forumet) i det hele tatt, heller ikke for proffe fotografer. Ville ha satset på et enkelt verktøy for billeddbehandling, f.eks Photoshop Elements. Kjøp deg en bok om fotografi - læringskurven blir mye brattere da ( i hvertfall for meg)!

Lenke til kommentar

Har en versjon av ps elements. Er den jeg mener, men skjønner jo ikke stort av den heller.. Mye fordi jeg ikke har satt meg ned med den, men også fordi at hvis jeg først gjør det blir jeg bare sittende der og lure på hva alle knappene og funksjonene er til...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...