Gå til innhold

Olje til steiking?


Tafsen

Anbefalte innlegg

Skrevet

Kva er sunnast å bruke til steiking av f.eks egg og kjøttdeig?

 

Er rapsolje best?

 

Har høyrt at Oliven olje ikkje egner seg tKva il for høge temperaturer. Stemmer det?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kaldpresset rapsolje. Varmpresset er ikke så bra for deg. Har 3 typer olje som jeg bruker i matlaging (de andre er forbeholdt mekking o.l.)

 

Kaldpresset rapsolje til steking

olivenolje til baking, dressing, og kald bruk

Vita hjertegod til gratinering og alt annet rart. mindre smak av den.. Også har den omega 3 - fettsyrer som er kjempebra.

 

Olje er noe av det viktigste du kan velge riktig tror jeg. Alt annet kan du bruke mindre av/det skader ikke såå mye, men feil olje er direkte helseskadelig. Husk at omtrent 1/3 av energien du inntar daglig bør komme fra olje. 1/3 fra sukkerarter og frukt, og 1/3 fra stivelse og sånt. Ikke dermed sagt at du ikke trenger proteiner og sånt, men det er ikke så mye energi i - mer byggeblokker for kroppen.

 

Uten mat og drikke

duger helten ikke

 

Uten sukker og fett

blir ei helten mett

 

uten salt og pepper

henger helten etter

 

...

Skrevet

Sånn apropos, du trenger ikke å bruke olje når du steker kjøttdeig. Selv ikke "mager kjøttdeig av svin" eller hva det nå heter.

 

Bruker stort sett soyaolje til steking. Er det dumt?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...