Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

DHCP, ny ip, mac adress, bluecom


Anbefalte innlegg

Sitter her å funderer litt. En ting jeg lurer på:

 

Tar bluecom som et eksempel; man får en ny IP for hvert nettverkskort/router/ eller switch man setter inn bak modemet. Men disse IPene bestemmes ikke av MAC-adresse.Men hva annet enn mac-adressen kan definere at det er et nytt kort/router/switch, bak modem? Og som dermed gjør at man får en ny ipadresse?

Noen spesielle funksjoner i dhcp server?

 

 

takker for alle svar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

 

 

ip addressene til bluecom er knyttet opp til mac addresser bytter man nettverkskort får du ny ip. lease tiden på dette er 3 døgn og man kan få samme ipen på samme nettverkskort med samme mac addresse innen for 3 døgn eller at denne addressen ikke har blitt tildelt en annen person.

Lenke til kommentar
Det er mac adressen :) Og seffølgelig lease tiden.

7281262[/snapback]

Og så da, hvis du skifter mac-adress? burde du ikek da få ny? FÅr jeg ikke. Men derimot prøver jeg det på min lokale dhcp server, får jeg ny ip..

7281411[/snapback]

 

 

får man byttet mac addressen på ett kort <.< mente dette var noe produsenten ga kortet som deres unike navn. og kunne ikke endres. vis man da endrer dette vil jo ikke lenger garanti gjelde ville jeg tro siden kortet ditt da ikke finnes hos produsent lengre.

Lenke til kommentar

evilman, akkurat dette vet jeg veldig godt fra før. Sjekk ut hva jeg spør etter. Det er nødt til å være noe annet også, for det er fullt mulig å bytte mac adresse, og det har jeg gjort flere ganger.. jeg får ny ip på min lokale dhcp server med en gang, men hos bluecom, nei..

Endret av ffs
Lenke til kommentar
Det er mac adressen :) Og seffølgelig lease tiden.

7281262[/snapback]

Og så da, hvis du skifter mac-adress? burde du ikek da få ny? FÅr jeg ikke. Men derimot prøver jeg det på min lokale dhcp server, får jeg ny ip..

7281411[/snapback]

 

Hei. Det kan også være nyttig og vite at din pc vil alltid spørre etter den siste ip-adressen den hadde, uansett hvilken nett den har vært i. Så om dhcp-serveren støtter dette og ip'en er innenfor rangen til dhcp-servern ser den ikke noe grunn til å dele ut en ny ip.

 

Dette kan være nyttig når du foreksempel har mistet en ip du hadde tidligere og vil ha den tilbake, kan du sette denne manuelt også vente litt også sette tilbake til dhcp i windows. og vips så har du adressen tilbake, om den er ledig da. hehe. Jeg har hatt bluecom i over et år hvor både meg og min kompis har gjort dette.

 

PS: jeg har selv stirret på loggen til en dhcp server som jeg kjørte på en linux maskin under et lan-party og da så jeg at de prøvde å få den ip adressen di hadde hatt hjemme når dem hukka seg opp første gangen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...