Gå til innhold

Chat, 2 klienter, 1 server. Thats it. 2 brukere!


Anbefalte innlegg

Skal sette opp laptopen til programmering også, da det sikkert kommer godt med.

Men nå gjorde jeg som du sa da, jeg brukte MinGW under windows.

Valgte GTK+ Application som template, men allikvel finner den ikke gtk.h som include.

Merkelig altså.

post-76920-1159752433_thumb.jpg

post-76920-1159752565_thumb.jpg

6981474[/snapback]

 

Det siste bildet viser linker-options; du har ikke problemer med linkeren - men med kompileren. Problemet er ganske enkelt at du har ikke fortalt GCC hvor den finner header- eller include-filer.

 

Du må legge til katalogen med `gtk.h' i (eventuelt parent-katalogen alt ettersom hvordan du inkulderer gtk.h i selve kildekoden) i søkestien til GCC/MinGW v.h.a. parameteren -I.

 

Poenget med verktøy som `pkg-config' (edit: som du sikkert så nevnt i GTK-tutorialen) er at de kan generere argumenter til GCC automatisk; for eksempel:

 

lars@ibmr52:~/programming/sbcl-cvs$ pkg-config --cflags gtk+-2.0
-I/usr/include/gtk-2.0 -I/usr/lib/gtk-2.0/include -I/usr/include/atk-1.0 -I/usr/include/cairo -I/usr/include/pango-1.0 -I/usr/include/glib-2.0 -I/usr/lib/glib-2.0/include  

 

(merk at det står -I .. altså bindestrek og stor I for Isbil)

 

..der `--cflags gtk+-2.0' forteller pkg-config at den skal vise argumenter som trengs for _kompilering_ av gtk-programvare.

 

`--libs gtk+-2.0' viser argumenter for _linking_ av gtk-programvare:

 

lars@ibmr52:~/programming/sbcl-cvs$ pkg-config --libs gtk+-2.0
-lgtk-x11-2.0 -lgdk-x11-2.0 -latk-1.0 -lgdk_pixbuf-2.0 -lm -lpangocairo-1.0 -lfontconfig -lXext -lXrender -lXinerama -lXi -lXrandr -lXcursor -lXfixes -lpango-1.0 -lcairo -lX11 -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -ldl -lglib-2.0  

 

(merk at det står -l .. altså bindestrek og liten L for Lars)

 

Om du ikke har pkg-config satt opp under Windows må du finne ut av argumentene som trengs for å kompilere GTK-programvare v.h.a. GCC manuelt. Dette er ikke vanskelig i det hele tatt, men litt plunder er det - så når man har funnet dem skriver man dem gjerne inn i en SConstruct-fil (scons) slik at man slipper å gjøre det på nytt i fremtidige builds. I ditt tilfelle antar jeg at `MinGW Studio' kan lagre oppsettet du har gjort - eller altså må gjøre, i dialogen du har avbildet nederst i en "prosjekt-fil" ellernoesånntnoe.

 

Dette er mye av grunnen til at man bør lære seg å bruke kompilere(n) fra konsollet før man surrer med "avanserte IDEer". Så fort et IDE som `MinGW Studio' eller `Visual Studio' svikter eller man f.eks. må bytte IDE så står man rett og slett fast om man ikke kan bruke kompilere(n) fra konsollet. Samtidig er det som du ser utrolig tungvint å kommunisere v.h.a. bilder. Det hadde vært mye lettere for deg å beskrive det du gjør ved å paste hvordan du kompilerer og linker - i visse tilfeller kan IDEet vise akkurat dette; altså hvordan de kaller GCC.

Endret av lnostdal
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...