Gå til innhold

Må man ha kabinettvifte?


Lsnake

Anbefalte innlegg

Plages med en ekstremt bråkete og dårlig kabinettvifte(og egentlig et elendig kabinett), og idag fikk jeg nok og kopla ifra kabinettvifta. Jeg er litt usikker på hvor bra dette er, eller om jeg kan ta av ene sideluka av kabinettet for å bote noe av situasjonen..så langt har CPU'en gått opp et par grader til gjennomsnittlig 33-35 mens system tempen ligger mellom 38-39 grader. Med viften i, lå CPU'en på en gjennomsnittlig 31-33 med systemet rundt 35.

 

Har en AMD64 3200, Geforce 7600GT, 2 ATA133 disker...virker som maskina går stabilt og greit, og det er mulig det bare er jeg som er overbekymret. Men lydforskjellen er absolutt massiv. Før kunne jeg ikke engang sove med maskinen på pågrunn av kabinettviften, nå er maskinen mer eller mindre lydløs. Fantastiskt behagelig, men til hvilken kost?

 

Er helt newb på vifter og kjøling, om jeg bestiller meg en kabinettvifte men har et crappy designet kabinett og layout innvendig som antageligvis forhindrer god luftsirkulasjon, vil det hjelpe? Eller går det bra å ta av ene sideluken og kjøre den sånn den er nå?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Temperaturene var ikke avskrekkende iallefall.

Men en vifte eller to er selvsagt å anbefale, sånn at de varmeutviklende delene får "ny" luft.

Du kunne jo prøvd og satt kabinettviften på 5V istedet for 12V som den sikkert går på nå.

Bruker viften en 3-pins kontakt som er koblet til HK, så kunne du prøvd SpeedFAN og sett om du kan regulere hastigheten der.

Hvis viften bruker en molex kontakt, så kan du jo bare bytte plass på 12V og 5V, kontakten på viften selvsagt, så kjører den konstant på 5V. Har selv gjort dette med 2 av mine vifter, lydløs nå :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...