Gå til innhold

Overclocke en Merrom?


pesu

Anbefalte innlegg

Det å overclocke en laptop prosessor, som da sitter i en laptop... Er dette smart å gjøre?

Jeg vurderer å kjøpe en laptop med en Intel Core 2 Duo Merrom prosessor.

 

Går det i det heletatt? Eller er de funksjonene låst i BIOS på laptoper?

Men hvis det går, hvor mye kan jeg eventuelt overclocke? *trygt*

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei.

 

Overklokking av laptop vel heller sjeldent, det går an på noen, men enkelte bioser for laptop er dårlige og/eller låst for overklokking.

 

Selv om cpu´en i utgangspunktet kan klokkes bra er problemet nok kjøling. Det blir fort (veldig) varmt i en laptop og det er ikke lett å bli kvitt den heller.

 

Men uansett hvis bios tillater overklokking kan du vel regne med max10-20% overklokking før det begynner å bli hett. 5-10% overklokking er vel mer realistisk.

 

Volten kan nok ikke økes så da begrenses mulighetene også.

 

Men valget er ditt...det er lov å prøve :!:

 

Mvh

amdme

Lenke til kommentar

Om det finnes en slags clockGEN verjon som passer med klokkegeneratorversjonen på laptopen så skal det gå. Det har også vært luftet et par tanker rundt det på xs.org om det er mulig å gjøre en pinmod (kortslutte to pinner) slik at en får 800MHz FSB i stedet for 667MHz. Det har gått an på enkelte tidligere modeller, men ingen kan si noe sikkert om det går an på Merom. Da blir f.eks en Merom T7400 kjørende på 2333MHz (14x166MHz FSB) 14x200MHz FSB og dermed 2800MHz. For lavere modeller vil det blir 2600MHz, 2400MHz, 2200MHz og 2000MHz. Dette er betinget av at prosessoren lar seg pinmodde uten å måtte øke spenningen. For å kompansere mot økt varmeutvikling kan en også undervolte ved å bruke f.ek Notebook Hardware Control. Selvfølgelig betinget av at prosessoren kan kjøre på den økte frekvensen på lavere spenning enn standard. Dette er selvfølgelig et inngrep som krever at laptopen må tas delvis fra hverandre, så det vil muligen være gunstig å samtidig skifte ut kjølepastaen med en bedre, f.eks artic silver 5/ceramique.

Endret av kjaks
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...