Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

USB-portene deaktivert, ingen mus eller tastatur


Anbefalte innlegg

Jeg har den siste uka slitt med problemer på min Dimension 9100. Det hele startet med at maskina glatt avviste mine usb-enheter som alltid har fungert. Som råd fikk jeg å avinnstallere selve usb-portene, for at maskina etter en omstart skulle finne de igjen, og alt skulle ordne seg.

 

Jeg avinnstallerte usb-portene, men da maskina kom i gang igjen er alle usb-portene fortsatt deaktivert. Dette har medført at jeg ikke får brukt hverken mitt usb-tastatur eller usb-musene (har både original Dell og Logitech).

Hva skal jeg gjøre? Jeg får ikke gjort noen ting i Windows, hverken i vanlig eller sikker modus. Tastaturet fungerer kun i DOS og BIOS. Jeg har heller ingen seriell-port som jeg kan koble musa i.

 

Dell er også kontaktet, men jeg føler meg lurt da de ikke hadde noe fornuftig å si annet enn å reinnstallere Windows og miste alle filer. I tillegg har jeg betalt over 2000,- for å få 3-års på stedet-service. Dette skulle vise seg å kun gjelde utskiftning av hardware-enheter, noe som jeg ikke fikk med meg at sto i avtalen. Service er service, og med en nedetid på over 1 uke kunne Dell gjort litt ekstra for å hjelpe meg. Har tross alt betalt...

 

Kort fortalt: Mine usb-kontakter er deaktivert. Dette gjør at mus og tastatur ikke fungerer. Får derfor ikke brukt pc-en, og da heller ikke akivert igjen usb-portene. Har prøvd all mus jeg kan oppdrive, men ingen fungerer. Finnes det plug-and-play-mus som ikke trenger driver for å fungere? Og finnes det mus som ikke går på usb eller seriell?

 

Jeg er takknemlig for alle idéer som kan hjelpe meg, blir frustrert av å ikke få brukt maskinen pga en slik filleting.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ikke veldig "service" av dell dette nei..

mitt tips er vel å prøve å få tak i ett seriellt tastatur og en mus som du kan bruke til å feilsøke. Jeg har opplevd at det ofte følger med en adapter som kan gjøre usb kontakten til seriell kontakt. du har ingen slik?

Lenke til kommentar
ikke veldig "service" av dell dette nei..

mitt tips er vel å prøve å få tak i ett seriellt tastatur og en mus som du kan bruke til å feilsøke. Jeg har opplevd at det ofte følger med en adapter som kan gjøre usb kontakten til seriell kontakt. du har ingen slik?

6589267[/snapback]

 

Problemet er at jeg tror at det faktisk ikke er noen seriell-port på pc-en...

Lenke til kommentar

Du mangler både seriell og PS/2 port på maskinen? Det er jo dumt om maskiner/hovedkort begynner å komme uten dette, da det er fint å ha nettopp for situasjoner som dette. Du har ikke en annen maskin du kan sette harddisken i, og ta backup av alle filene du vil beholde? Vet det er dumt å måtte reinstallere hele Windows på grunn av dette, men slik jeg ser det er det nok eneste mulighet.

Lenke til kommentar

Har lite lyst til å sette meg ned med en flere timers prosess for å ordne en filleting som dette. Har ikke lyst til å innstallere Windows på nytt, og det burde da finnes en løsning når problemet bare ligger i en liten mus.

Finnes det mus som f.eks. går på firewire?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...