Gå til innhold

Nytt AGP kort + mer minne - hvilket er best?


Anbefalte innlegg

Jeg har en eldre PC som ikke drar nye spill noe særlig lengere...

P4 2,4GHz, 1GB minne og ett Sapphire Radeon 9800 Pro 128MB skjermkort.

 

Jeg leker med tanken på og kjøpe meg ett nytt AGP skjermkort og øke minnet til 2GB.

 

Spørsmålet er om det er verdt det?

 

Max 3 000,- er det jeg vil bruke på både skjermkortet og 1GB minne.

 

Hvilket AGP skjermkort bør jeg satse på, hvilket er best til ca. 2000?

 

Eller bør jeg bygge/kjøpe en ny PC med PCIe skjermkort? Hvor mye bør jeg regne med hvis jeg skal ha nytt HK+CPU+skjermkort+evt. minne?

 

Takker på forhånd for all hjelp.

 

**EDIT** Jeg glemte og nevne HK'et jeg har nå; ASUS P4P800 Deluxe - er det noen begrensninger på om det kan bruke de aller nyeste AGP kortene? Eller går alle?

Endret av Real_McCoy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kortet efikkan nevner er det kraftigste AGP-kortet per i dag, dersom man ser bort ifra enkelte spesialvarianter av 7800 GS med 7800 GT- eller 7900 GT-chip. Men disse spesialvariantene er også langt dyrere enn de orginale 7800 GS-kortene.

Endret av skag1
Lenke til kommentar

Hmmm...ja, jeg vet ikke helt hva som vil være best jeg... :hmm:

 

Jeg har fått tilbud på ett brukt kort; ett Asus Radeon X850XT PE 256 MB. 8 mnd. gammelt, prisforlangende 1400 kroner.

Leste en test mellom ett X850 kort og ett GeForce 7800GS kort, og de er ganske like.

Er dette kortet bra, og er prisen grei?

 

La oss si det sånn; hvis jeg kjøper X850 kortet, vil jeg få mye bedre ytelse i spill enn med kortet jeg har nå? Og uten noen andre oppgraderinger? Eller er CPU en stor flaskehals? Er det noen vits i å oppgradere til 2GB minne (først og fremst til spill)?

 

Minnet jeg har nå, er 2x512 Kingston brikker (PC3200).

 

Ett problem jeg vil få hvis jeg skal oppgradere til nytt HK, er harddiskene mine. Jeg har ingen SATA disker, men derimot 5 stk. PATA disker... P4P800 kortet mitt, har PATA RAID porter som jeg bruker til 3 disker nå. Alle nye HK jeg har sett på har kun SATA RAID... så det betyr at jeg kun vil få brukt 2 av diskene mine sammen med DVD rom og CD brenner. :hrm:

Finnes det noen god løsning på det?

 

Hvis jeg skulle oppgradere hele suppa, vil f.eks. en AMD 3500+ CPU sammen med ett nForce4 HK være greit? Kan få det til ca. 16-1700 kroner. Og vil da ett Sapphire Radeon X1800GTO DDR3 256MB PCIe være ett greit grafikkort? Koster ca. 1700 det også.

Vil det være noen vits med 2GB minne på ett slikt system, eller kan jeg like gjerne bare bruke mine 2 gamle 512 brikker?

 

Jeg er egentlig litt forvirret nå... kom gjerne med innspill :)

Lenke til kommentar

Rent teknisk er 7800GS et bedre produkt. Dette fordi X850 ikke støtter f.eks Pixel Shader 3.0, kun 2.0. Flere og flere spill/applikasjoner tar i bruk Pixel Shader 3.0, og når Vista ankommer vil jeg tro Pixel Shading 3.0 virkelig blir aktuelt - selv om DX10 i Vista vil støtte den nye Pixel Shader 4.0.

7800GS har også støtte for ekte HDR med bloom, noe X850 mangler og vil dermed emulere blooming effekter via Pixel Shader 2.0.

At first, HDRR was only capable on video cards capable of Shader Model 3.0 effects, but software developers soon added compatibility for Shader Model 2.0. The difference between an HDRR scene rendered in Shader Model 3.0 or 2.0 is negligible at this point. As a side note, when referred as Shader Model 3.0 HDR, the HDRR is really done by FP16 blending. FP16 blending is not part of Shader Model 3.0, but supported only by cards also capable of Shader Model 3.0, excluding the GeForce 6200 models as they lack the capabilities. FP16 blending is used as a faster way to render HDR in video games.

HDR-emulering via Pixel Shader 2.0 er altså gjort via programvare.

Eneste fordelen jeg vet X850 har er bedre anisotropisk filter.

 

Så dersom du ikke har behov for top-notch tekniske spesifikasjoner, og vil la pengboka bestemme, er X850 et bedre valg. Kortet yter veldig likt 7800GS i vertex shader/pixel shader 2.0-spill/applikasjoner slik som du nevner, men koster mye mindre.

Lenke til kommentar

Har et Club3D X850XTPE er kjempe fornøyd med. Jeg ville gått for x850. Det mangler noe som 7800-7900 har men har aldri likt nvidia. men jeg ville ha skifta CPU den ødelegger. Har en p4 2,6 den henger etter skjermkortet.

Endret av bzerk
Lenke til kommentar
Har et Club3D X850XTPE er kjempe fornøyd med. Jeg ville gått for x850. Det mangler noe som 7800-7900 har men har aldri likt nvidia. men jeg ville ha skifta CPU den ødelegger. Har en p4 2,6 den henger etter skjermkortet.

6432181[/snapback]

 

klokk opp cpuen, den er go for minst 3,2ghz på luft. dette hjelper stort.

Lenke til kommentar

Hvor lang kan min P4 2,4 klokkes på luft da? Hvis jeg klokker opp den og kjøper det X850 kortet, bør jeg vel merke forskjell?

 

Vil det være noen vits med 1GB minne til?

 

For å svare på mitt eget spørsmål ang. bruk av mange IDE disker på ett nytt SATA HK, så fant jeg 2 løsninger etter ett dypdykk i diverse nettbutikker...enten ett kontrollerkort for 4 disker (PCI kort) til ca. 2-300 kroner eller ett SATA til IDE adapter til ca. 150 kroner. Så det er kanskje ikke det største problemet alikevel.

 

Hvis jeg kan slippe unna med ca. 1500 til nytt skjermkort og klokker opp CPU'n min, er kanskje det den beste løsningen inntil videre. Så får jeg heller bygge meg en nyere og heftigere PC når jeg har råd til noe ordentlig.

 

Ang. spill, så er det COD 2 som lider sterkt på min PC. BF2 og HL2 f.eks. går "greit" fortsatt. Vil jeg merke noen forskjell i disse spillene med ett X850 kort?

 

Har tenkt og skaffe meg F.E.A.R. og Rainbow Six: Lockdown, men har faktisk ikke giddet og kjøpt disse spillene siden jeg var skeptisk til hvordan de ville gå på PC'n min...vil de kunne kjøres bra med detaljer og oppløsning på 1280x960 eller høyere?

Lenke til kommentar

Du kan værtfall klokke den til til 2,8GHz men kjøp deg en en god kjøler. og du trenger ikke mer en 1GB minne Kjøper du 2gb merker du ikke noe særlig forskjell.

 

Du merker stor forskjell på HF2 og Bf2 Vis klokker cpuen.

Endret av bzerk
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...