Gå til innhold

Ny studio-pc. Trenger feedback!


Anbefalte innlegg

Musikkpc.JPG

I tillegg til dette har jeg et MidiTower kabinett, MIST500W psu, E-MU1820m lydkort. Tenker og kjøpe et PCIe dual-skjermkort etterhvert. De to Samsungdiskene skal speiles.

 

Det jeg lurer på er om noen kan se noen "tabber" eller uheldige kombinasjoner.

 

Målet er en kraftig, stillegående PC.

 

Skal muligens prøve å overklokke CPU til 3,5. Hva tror dere om dette? Noen viktig ting å tenke på først?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

Oppsettet ditt ser greit ut, men hvorfor skal du kjøpe en så dyr system disk når det ikke er så utrolig merkbart fra en annen god 7200 rpm disk? Om du faktisk skulle kjørt 2stk i raid vil forskjellen merkes.

 

Når du sa klokke den til rundt 3,5 så skal ikke det være noe problem så lenge kjøleløsningen din er grei. Når det gjelder overklokking og vifte så har ikke jeg så veldig god erfarning, men med vannkjøling vil du oppnå gode resultater.

 

Denne intel serien utvikler såpass mye varme så med en vanlig vifte vil du ikke få store resultatene.

 

Hvorfor ikke vente til intel's conroe prosessor kommer? Den er like rundt svingene her, den koster jo litt mere enn det du har her, men da vil du få en mye kraftigere maskin og den utvikler mye mindre varme så du kan klokke den godt med vifte kjøleløsning.

Endret av jaco
Lenke til kommentar

Raptor diskene bråker visst endel. Så jeg ville revurdert det kjøpet siden du skal ha en mest mulig stillegående maskin. Selv kjører jeg raid 0+1 med 4x 200gb samsung disker i min DAW. Bra ytelse og speiling ;)

Hvis du råd til det vil jeg anbefale vannkjøling ala zalman reserator som er helt lydløs.

Jeg hører ikke maskinen min i det hele tatt etter jeg kjøpte min reserator :)

 

Edit: med vannkjøling er ikke oc noe problem. Men husk på at tempraturen generelt stiger endel (ikke bare cpu men hele karbinettet) og det betyr høyere turtall på viftene.

Personlig vil jeg ikke anbefale å overklokke arbeidsmaskiner av denne typen siden du vil ha den mest mulig stabil. Dessuten er min erfaring at DAWer ol. generelt har lengre levetid enn spillmaskiner osv. Så du vil kanskje bevare hardwaren i best mulig stand over lengst mulig tid. Overklokking sliter som kjent mer på komponentene enn hvis alt kjøres på stock.

Endret av Xenofil
Lenke til kommentar

Om det er DAW bør man gå for 2,5" 4200 RPM HDD. Heltst med bare en plate per drev.

Mindre vibrasjonsstøy. Lavere frekvens på støy = mindre hørbart. Nok ytelse til DAW-bruk.

I tilleg kan man bygge drev inn i støydempingsramme for 5,25" og i tillegg benytte et støydempet kabinett med 600 RPM støvtette (blir støy om det komemr støv i motoren) 120mm vifter til inntak og eksos.

 

Vil anbefale å kjøre RAID 1 for å minke risiko for datatap.

I tillegg kan man kjøre et eksternt hard- disk-drev med større lagringskapasitet slik mman kan koble det inn og ut alt ettersom man vil variere støy.

 

Om du velger mobil-prosessor fra Intel kan du kjøre den med kjølerbbe uten vifte.

2x120mm 600 RPM vifter av god kvalitet (ikke de første og beste fra webshop, bør antagelig bestilles fra utland da slikt knapt selges her til lands, I Norge går mainstream og fortjeneste fremfor kvalitet, mulig å søke opp tester av vifter på nett men husk støvtette ellers har du masse støy etter et halvt års drift)

og 2,5" 4200 RPM HDD med dobbel støydemping gir et støysvakt system som muliggjør mange behagelige støyfrie timer ved DAW.

 

Når det gjelder kraftforsyning (PSU) er det mulig å velge passiv type.

 

De fleste musikkapplikasjoner har moderate systemkrav så man trenger ikke et monster av en maskin.

 

Det er mulig å få til en tilnærmet støyfri DAW til under 10 000 kr (kommer litt an på prisklassen på lydkort og noen andre faktorer, men med feks E-MU 1212M så kommer en under 10 lapper).

Lenke til kommentar

Nå har trådstarer allerede valgt det meste da. Den misten han snakker om er stillegående, det samme er samsung-diskene. Dessuten har han E-MU 1820.

Er det ikke mulig å henge opp HDD'ene i gummi? Vil de bråke mindre da?

Noen fler som har noen erfaringer med raptor?

Lenke til kommentar
Nå har trådstarer allerede valgt det meste da. Den misten han snakker om er stillegående, det samme er samsung-diskene. Dessuten har han E-MU 1820.

Er det ikke mulig å henge opp HDD'ene i gummi? Vil de bråke mindre da?

Noen fler som har noen erfaringer med raptor?

6257816[/snapback]

 

Det kan bli litt mindre vibrasjonsstøy med gummioppheng.

Raptor er ikke så støyende på idle men ved lesing/skriving hører en de godt.

IMHO er det da mye bedre å kjøpe 160GB drev med en plate fra Seagate dersom man vil ha >=7200 RPM 3,5" og ikke går for 2,5" 4200RPM. De har høy tetthet og yter bra dersom man partisjonerer riktig (pga den hlye tettheten i de ytterste sporene kan man få meget god ytelse der). Ellers har man Barracuda V som har vært veldig populær i DAW pga stillegående motor og et dempende skjold (seashield). Er dessverre kun å få tak i som brukt.

 

 

Når en bygger DAW bør en forsøke å få det så stillegående som mulig. Det er tross alt et system man skal bruke til arbeid og produkjson, ikke til å kjøre benchmarks.

 

Med DAW og overklokking i en og samme tekst er man litt ute av fokus.

 

Om en skal kjøpe drav fra Samsung, pass på at det er Nidec-motor og ikke motor fra NEC i drevet. Det er 2 helt forskjellige støynivå.

Endret av TA-Millman
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...