Gå til innhold

DKP, hvordan organisere?


Anbefalte innlegg

Vår guild har blitt stor nok til at vi har startet så smått med ZG. Jeg vet at mange guilds ikke bruker DKP i ZG, men vi tenkte vi skulle prøve det. Spørsmålet mitt er hvordan man enklest bruker et DKP system rent praktisk sett.

 

Hvordan holder man enklest en oversikt over DKP til de forkjellige guildmedlemmene og oppdaterer denne etterhvert som folk bruker DKP underveis i raidet? Typisk bør jo oversikten over DKP til de forskjellige guildmedlemmene være lett tilgjengelig for alle å se på, mens kun 5-6 personer skal ha tilgang til å oppdatere den.

 

Alle tips mottas med takk. Jeg setter pris på om tipsene kan være litt mer utfyllende enn bare en link til en eller annen mod som bør brukes.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vi bruker EQDKP-systemet, der alle har tilgang til å se standings og items som har droppa. Hvem som helst kan gå inn på systemene våre (vi har et til hver instance) og lese av sin standing, sin class sin standing, hva som har droppa, hvem som kjøpte osv.

Du kan se BWL-DKPn vår her som et eksempel:

http://dkp.rots.no/~bwldkp/

 

Jeg som raidleader, sitter med denne oversikten på en laptop ved siden av PCn, som jeg leser av når budrundene er i gang. Vi legger aldri til inntjent DKP før etter hvert run, og alt som dropper blir notert av meg i en notepad-fil, med navn på item, hvem som kjøpte, og hvor mye han kjøpte det for. Evt standings underveis i et raid, må jeg bare regne ut i hodet etterhvert som folk bruker dkp. Men det pleier ikke være noe stort problem.

Jeg pleier også å ha en annen officer som også sitter med standings oppe, for å dobbeltsjekke at jeg leser riktig, og at riktig person får itemet.

 

Når det gjelder å legge inn DKP etter runnet, bruker vi en addon. Vi bruker Raid Tracker EQDKP-modded, som kan lastes ned fra http://www.curse-gaming.com. Den addonen gir meg en DKP-string, som jeg importerer i DKP-systemet, og legger til value på raidet, og på items.

Systemet er passordbeskyttet, så det er kun 5 av våre officers som har tilgang til å redigere systemet.

 

Håper dette hjalp litt i hvertfall... :)

Lenke til kommentar
l2troll.

Finnes sinnsykt mange topicer på dette allerede.

6251097[/snapback]

 

Jeg regnet med det, men da jeg søkte på "DKP" fikk jeg ingen treff. :hmm:

Link gjerne til andre tråder om dette.

6251144[/snapback]

 

Sant nok. Virker som søkefunksjonen ikke er helt på nett.

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=577703

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=578418

 

Her finner du endel.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...