Gå til innhold

Nikon Coolpix P2 - billedstabilisator


Anbefalte innlegg

Nikon Coolpix P2 - har det elektronisk billedstabilisator eller har det ikke? I flg http://forbrukerportalen.no/produkter/7864/ så har det det, men i flg https://prisguiden.no/product.php?product...=specifications er det ikke noe slikt. Eller er det forskjell på "elektronisk billedstabilisator" og "billedstabilisator"?

 

Forøvrig er ikke prisguiden her oppdatert - Japan Foto har ikke lengre tilbudet til under kr 2000,-.

Endret av hcoa
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Eller er det forskjell på "elektronisk billedstabilisator" og "billedstabilisator"?

 

Ja, men da heter det elektronisk eller optisk bildestabilisator.

Elektronisk betyr at det gjøres av elektronikken, f.eks. ved å dytte søkerbildet innom et bildebuffer, og så dempes bevegelsene elektronisk slik at bildet kan "fryses" når utløseren trykkes inn.

Optisk betyr at det er en eller annen mekanisk løsning der linseelementene f.eks. er hengt opp i en dempende kobling som enten bare døyver bevegelse, eller jobber aktivt. Panasonics løsning, Mega Optical Image Stabilizer, har to gyro-sensorer som registrerer bevegelser horisontalt og vertikalt, og korrigerer da linsen etter bevegelsene. På Panasonics nettsider ligger en videosnutt som viser dette i praksis.

Link på denne siden: http://panasonic.co.jp/pavc/global/lumix/

Optisk stabilisering er derfor klart den beste.

Endret av manskow
Lenke til kommentar

Da høres det ut som en annonsør som ikke helt vet hva de snakker om, og det er vel bare å slå opp på produsentens side og se etter spesifikasjoner på modellen.

 

Når det gjelder dette kameraet, står det ikke et ord om bildestabilisator på Nikons side. Det vilel uansett ikke vært plass til optisk stabilisering på et så knøttlite kamera (såvidt jeg vet), det måtte derfor vært elektronisk, men det har altså ingen av delene.

 

Det er nye info å hente hos produsentenes sider. De er stort sett flinke til å legge ut spesifikasjoner og annen relevant info. Går du f.eks. til Elkjøp, kan du stort sett glemme å spørre om slikt. Dette ville høyst sannsynlg frembragt et glassaktig blikk hos ekspeditøren, fulgt av tåkeprat om at denne egentlig jobbet i vaskemaskinavdelingen...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...