Gå til innhold

Toll og avgifter på kjøp


Anbefalte innlegg

Har googlet for å finne der man kan kjøpe visual studio pro 2005 upgrade (bare CD'en), billigst. På norske nettbutikker er prisen mellom 5000 og 6000 kroner, men på amerikanske er laveste pris jeg har funnet ca. 2900 i norske kroner. Det jeg lurer på er om man risikerer å måtte betale toll eller andre avgifter til Norge hvis jeg med visa kort kjøper fra nettbutikk i for eksempel usa. :whistle:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du betaler da vel 24% også på CD/DVD og andre elektroniske duppeditter over 200,- ?!

 

Når et firma i USA eller nedre Kamerun skal sende en pakke ut av landet skal verdien på det i pakka stå på tollseddelen på utsiden av pakka.

 

Er den over 200 betaler du MVA til Norge.

 

MVA'en skal vel egentlig trekkes fra i salgs-prisen til firmaet du kjøper fra men det går litt i hytt&gevær. (og da er det sender's land's MVA som trekkes fra, noe som varierer)

 

den litt shady måten å gjøre det på er jo å få en kompis der borte til å ta i mot pakka for så å sende den med en påstempla verdi på under 200,- eventuelt få ham til å sende deg .iso'en, men regner med at du vil ha pakka og CD'n selv.

Endret av DODweb.org
Lenke til kommentar
Du betaler nå 24% også på CD/DVD og andre elektroniske duppeditter over 200,- ?! 

6131913[/snapback]

Satsen er 25%. Se skattedirektoratets side:

Merverdiavgift - satsendring fra 1. januar 2006

Satsen for næringsmidler øker til 13 % og satsen for kinobilletter og persontransport mv. øker til 8 %.

 

Stortinget har vedtatt at satsen for merverdiavgift ved omsetning av mat- og drikkevarer økes til 13 prosent fra 1. januar 2006. Satsen for persontransport mv., kinobilletter og kringkastingsavgift økes til 8 prosent. Standardsatsen for merverdiavgift er uendret på 25 prosent.

 

Overgangsregler

Som ved tidligere satsendringer er det leveringstidspunktet som er bestemmende for hvilken sats som skal benyttes. Ved levering av varer og tjenester etter 31. desember 2005 skal derfor de nye satsene benyttes. Dette gjelder selv om avtalen om levering er inngått i 2005. Varer og tjenester som ble levert før 1. januar 2005 skal avgiftsberegnes med de tidligere satser selv om faktura utstedes etter denne dato. Skattedirektoratet har fastsatt forskrift om overgangsregler.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...