Gå til innhold

Leveringstid fra utlandet?


Anbefalte innlegg

Nå fikk jeg litt panikk her. Flere har fortalt at postfortollingen i Norge kan ta opptil 2-3 uker for innkomne postsendinger fra utlandet. Ergo opptil 2-3 uker før du kan hente pakken!

 

Er dette ren tilfeldighet, eller har andre bedre erfaringer? Noen som vet hvor lang tid postfortollingen tar i Norge? Postens "kundeservice" var ikke i stand til å svare direkte på spørsmålet når jeg henvendte meg via mail.

 

Jeg har fått bekreftet fra Tollvsenet at det er fortollingskontorene til Posten som tar seg av papirarbeidet nå. Tollen har ikke lenger noe med det å gjøre.

 

Har bestilt lydkort fra England, og hadde mildt sagt regnet med at den kom innen denne uka når Royal Mail i England satte den på flyet forrige lørdag.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Postfortollingen har ikke tatt mer enn to-tre dager da gangene jeg har bestillt varer fra utlandet...

Får du henvendelse om de vil ha godkjenning til å åpne forsendelsen så lønner det seg å ringe, for da tar de toll-klareringen på direkten, så er det gjort unna i samme slengen....

Har erfart at det lønner seg å gjøre det på denne måten....

Lenke til kommentar

Tviler på at du undersøkte alle mulighetene, eller kanskje du ikke ble opplyst om hva du kunne gjøre?

 

Du får tilsendt et brev, der du gir posten tillatelse til å åpne pakken og fortolle den for deg. Det koster noen kroner ekstra. Mener også at man kan stikke innom og fortolle pakken selv (er litt usikker på om det fortsatt er mulig), og da slipper man unna med et lavere gebyr. Når det gjelder faktura, så holder det i massevis med en kontoutskrift fra banken. Det er rimelig enkelt hvis du bruker nettbank. Gjorde det på den måten sist jeg fikk en pakke fra utlandet.

Lenke til kommentar

Quote:



Du får tilsendt et brev, der du gir posten tillatelse til å åpne pakken og fortolle den for deg.



 

 

Skjer dette mens pakken fremdeles ligger på Godssentralen utenfor Oslo, eller skjer det når pakken har kommet til ditt lokale postkontor?

 

Jeg har (ventet 10 dager nå) enda ikke fått noe brev fra posten der man spør om tillatelse til å åpne pakken(?) Avsender har derimot tydelig presisert pakkens innhold og pris i hver minste detalj i vedlegget som følger pakken. Selvsagt ikke sikkert at det holder her i Norge, men Posten har lagt opp til et utrolig arbeid om man skal åpne hver eneste av de mange tusen pakkene som kommer til Norge i løpet av en måned.

 

Når det har gått så lang tid tviler jeg på at jeg ser noe til den pakken. Har fått bekreftelser via fax fra Royal Mail om at den registrerte pakken/verdisendingen ble mottatt i Oslo forrige lørdag. Får gi Posten tid ut neste uke, og så sende inn erstatningskrav for mistet pakke.

Lenke til kommentar

Vist jeg kan få si noen ord .

 

Posten har nå begynt å legge ut for toll for slik å sende en giro i eget brev for å prøve å begrense tiden dette tar siden det var en tidkrevende prosess å få tillatelser til å opne pakker.

 

Jeg regner med at det ligger noen nærmere info på postens sine hjemmesider men det er helt klart at de enda har mye å gå på siden de også må gå igjennom å stemple pakker som er under grensen for toll/moms .

 

Min siste sending var sikkert holdt igjen 4 dager før den fikk sitt røde stempel .

 

Tin tar tid .

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...