Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Rar melding på oppstarten! Mistenker virus...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har ikke personlig vært borti feilmeldingen, men søkte litt på google og det er endel som har også fått det viruset. Alle sliter med å få den fjernet og jeg kan ikke se noen ha en konkret løsning for å løse det.

Hvor langt kommer maskina i oppstarten før meldingen kommer opp?

 

Jeg ville prøvd å satt disken (alene som master) inn i en annen maskin og sett om meldingen kommer opp der også når du starter. Hvis den fortsatt kommer opp der er viruset på disken og du må nok prøve å reinstallere operativsystemet, eller i verstefall formatere disken (hvis ikke noen har forslag til et verktøy som klarer å faktisk fjerne viruset da..).

 

Hvis den ikke kommer opp ligger viruset nok i BIOSen eller i minnet. Du kan prøve å koble PCen fra strøm og la den stå en stund for å lade seg ut.

For å nullstille BIOSen sjekk i manualen for hovedkortet. Det holder som regel å bare ta ut batteriet og vente 10 sekunder eller noe i den duren, men noen krever at man flytter på en jumper også. Mulig også du må flashe BIOSen.

 

Kan ikke sikkert si hva viruset kan hete, men det nærmeste (i forbindelse med feilmeldingen) jeg fant var Yoyo.1271. Hvis du prøver å søke rundt på "Y0Y0" eller "YoYo" på antivirus-forum f.eks finner du sikkert mer info.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...