Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Hjelp! Nybygg funker ikke...


Anbefalte innlegg

Fikk i dag/i går tilsendt nye komponenter til samboerens PC (som lenge har trengt en oppgradering...), og satte igang med friskt mot å skifte hovedkort, CPU, minne, harddisk og grafikkort :thumbup: Alt gikk vel ifølge boka - helt til jeg skulle plugge i ATX-kontakten, for å oppdage at hovedkortet ikke hadde 20-pins, men en 24-pins EATX-kontakt :blush: Jeg tenkte likevel at det muligens ville virke å plugge i ATX-kontakten, og prøvde deretter å starte maskinen...

Lamper lyste, vifter snurret og harddisk osv. ga lyd fra seg og alt virket normalt bortsett fra noen pipelyder fra PC-høyttaleren (vet ikke om de betyr at noe er feil eller om det skal være slik), samt at skjermen ikke ga livstegn fra seg :hmm: Har etter dette prøvd å finne ut om jeg har gjort noe feil i byggeprosessen, og har til og med (med stor omhu) koblet på 3,3/5/12volt og jord på de fire gjenværende EATX-kontaktene ved hjelp av litt kreativ modding :whistle:

Jeg finner bare ikke noen feil, og lurer nå på om det er en eller annen form for hardwarekonflikt på gang. Håper derfor det er noen her inne som kan gi meg noen tips om hva som kan være galt.

 

Maskinvaren er:

 

Asus A8N32 SLI Deluxe

AMD Athlon-64 3200+

Geil 2GB DDR PC3200 Value Dual Channel

Hitachi Deskstar T7K250

Asus EAX1600XT Silent

 

Dette er montert i et Chieftek Dragon kabinett med 360W PSU.

 

Håper noen kan hjelpe :(

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takker og bukker! Jeg får ett langt "beep" og 3 korte - så da er det vel grafikkortet det er noe galt med. Det er jo typisk min flaks, det... :mad:

 

Begynner å bli litt sigen her... Det kan være minnet også, ja... Sikkert begge deler.

Endret av Pipkin
Lenke til kommentar
har til og med (med stor omhu) koblet på 3,3/5/12volt og jord på de fire gjenværende EATX-kontaktene ved hjelp av litt kreativ modding  :whistle:

Håper noen kan hjelpe  :(

6013156[/snapback]

 

Sikker på at det er strøm (3.3, 5 eller 12volt) som i det hele tatt skal ned på de 4 ekstra? og har du koblet på alle de 3 typene på hver sin plugg? håper du har peil. på akkurat det der, ellers er jeg redd for at noe har blitt svidd(nå er jeg ikke sikker selv om det er strøm som skal dit, eller om det er signaler etc)..

Lenke til kommentar
Er det ikke rart? NØYAKTIG samme oppsett har jeg, og det virker fint...

6020240[/snapback]

Hmmm............ Ble litt svett nå :ermm: Håper virkelig de nye minnebrikkene jeg bestilte (Corsair TWINX2048-3200C2) vil gjøre susen og få orden på maskinen.

Lenke til kommentar
Kom til å tenke på at det har vært endel problemer med disse A8N-kortene, prøv en BIOS-update.

6023503[/snapback]

 

Tror du minnebrikkene fra Geil vil fungere om jeg oppdaterer BIOS? Hvordan skal jeg i tilfelle oppdatere "i blinde", siden skjerm/skjermkort ikke blir aktivert - vha. floppy?

Hadde vært sabla greit å få det til med de minnebrikkene.

Lenke til kommentar

Har endelig fått orden på maskinen :w00t: Etter å ha byttet minnebrikker, skjermkort og hovedkort, samt investert i ny strømforsyning (Hiper 580W - en lekker boks om jeg får tilføye... :) ) , fikk jeg fremdeles samme beep-kode og svart skjerm, så jeg krøp til korset og tok med meg hele sulamitten til Mamoz og fikk sjekket hva som var galt. Utrolig nok viste det seg at begge skjermkortene ikke fungerte :ohmy: Om dette skyldtes min ufattelige grad av uflaks hva gjelder innkjøp av ting (to nye men defekte skjermkort på rappen skal godt gjøres, men ikke utenkelig i mitt tilfelle...), eller at det første hovedkortet herpet skjermkortene - det vites ikke.

Fikk byttet skjermkort og alt er nå i skjønneste orden :)

 

Må forresten ta tilbake det jeg skrev om Geil minnebrikkene - det er helt sikkert OK å bruke dem på A8N32 SLI Deluxe. Rett skal være rett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...