Gå til innhold

Mini-test av Samsung D600E


Anbefalte innlegg

Minitest av Samsung D600E

 

Har hatt denne mobilen ei uke, og her er mine inntrykk:

 

PLUSS:

 

Skjermen er konge. Høy oppløsning, samt at den kan innstilles mht. lysstyrke.

 

Telefonen er godt sammenskrudd, og materialene er av ypperste kvalitet. Det er en slider-telefon, og betjeningen av denne er som varm kniv i smør. Ikke noe klapring eller lugging.

 

Stilig design.

 

Flere alarmfunksjoner. Vekkerklokke, pluss to andre alarmer, i tillegg til kalenderpåminnelser.

 

Programvaren for synkronisering etc. (Samsung PC Studio 3) er blitt ganske så bra, men Nokia og SE er fremdeles bedre.

 

Samler opp kalenderpåminnelser som ikke er lest. Du blir da minnet på alle.

 

Man kan minnes om innkomne SMS én gang, hvert minutt, annethvert minutt..

 

Mange funksjoner. Mye for pengene. Konge telefon, pluss USB-kabel, TV-kabel og hodetelefoner.

 

Liten av størrelse, alle funksjonene tatt i betraktning.

 

Lynraske menyer.

 

Minnekortplass, samt romslig telefonminne.

 

Stereohøyttalere.

 

Skjermbildene kan vises på en TV-skjerm via medfølgende kabel. Kan sikkert også vises på videokanon. Vet ikke om andre mobiler som klarer dette.

 

Støtte for visning av dokumenter i Word, Excel og Power Point.

 

En av de beste kameramobilene uten autofokus. Mange innstillingsmuligheter. Bra videoopptak.

 

C-tasten kan også brukes til å slette filer, som på SonyEricsson. Dermed slipper man å gå om menyer.

 

Velfungerende tastlås, som hindrer at man tar foto i lomma. Tastene er låst til man trykker en tastekombinasjon for å låse opp telefonen.

 

Volumtasten kan blant annet brukes til å bla opp og ned hele sider i wapleseren, samt å bla fram og tilbake måneder i kalenderen, i månedsvisningsmodus.

 

Meget behagelig tastatur, som er godt og jevnt opplyst i lyseblått.

 

Meget god lyd ved samtale.

 

De irriterende Samsung-bekreftelsestonene kan slås av.

 

 

MINUS:

 

Ikke støtte for postadresser i telefonboken.

 

Ikke automatisk stor bokstav etter punktum. Dette krever to trykk på *-tasten, så har man stor bokstav. Det er ikke noe heft, egentlig. Man venner seg fort til det.

 

Dårlig støtte for javaprogrammer.

 

Det kan ikke ringe og vibrere samtidig.

 

Ikke profiler, men hvor mange bruker egentlig dette? Et langt trykk på #-tasten, så er den lydløs, med eller uten vibrasjon. Det holder for meg. Det finnes kompatible ringetoner med ”innebygget” vibrasjon, men disse må i så fall lastes opp til telefonen. Da vibrerer telefonen uansett.

 

Dårlig overføringshastighet med datakabel. Det virker som kun USB1 standarden støttes, ikke USB2, som ville gitt mye bedre hastighet. Dermed tar det flere minutter å overføre en mp3-fil.

 

Begrensning for hvor store bilder som kan lastes opp til telefonen, samt et rigid filbehandlingssystem, som ikke tillater lagring hvor som helst.

 

Ikke zoom av opplastede bilder, kun av fotos tatt med mobilen. Foto tatt med telefonen kan zoomes med volumtasten.

 

Ikke radio.

 

Radiofølsomheten (antennefølsomheten) kunne vært bedre.

 

Kameralinseglasset sitter utsatt til for riper og fingermerker. Dette er dog en svakhet med svært mange kameramobiler. De færreste kameramobiler har deksel eller nedsenket kameralinseglass. Jeg bruker plaster foran. Det er meget effektivt.

 

Billedfilene ved fotografering får generert ’Photo 0001’, ’Photo 0002’ osv. Når bildene fjernes fra telefonen, begynner man igjen på ’Photo 0001’. Dermed risikerer man filer med samme navn. Dette kan Nokia (telefoner med Symbian operativsystem), SonyEricsson og Siemens bedre. De genererer unike filnavn. Men man kan omdøpe filnavn. Jeg setter opp filnavn som 2006_02_- Når filene er overført til PCen redigerer jeg navnene ved å tilføye dags dato foran – og deretter det nummeret mobilen har generert, f.eks 0001. Det sparer meg for en del tastetrykk.

 

Displayet viser ikke klokke i hvilemodus. Men det er sikkert for å spare batteriet. No big deal.

 

Wap-leseren kan ikke settes opp til ikke å vise bilder. Dermed brukes mer tid til nedlasting av sider, som igjen betyr mer nedlastede data, som igjen koster mer.

 

Snoozefunksjonen varer totalt 25 minutter. 5 minutter utsettelse ganger 5 utsettelser. Er man glad i å ligge lengre, kan man imidlertid bruke en av de andre alarmene.

 

Telefonen har fem-veis navigasjonstast, med OK-funksjon i midten. Denne burde ført til menyer i stand-by, men fører i stedet til wapleseren.

 

Navigasjonstasten har høye klikkelyder.

 

 

FEIL/MANGLER:

 

Har ikke hatt problemer, men kunne ønsket bedre antennefølsomhet. Dette trenger ikke bero på en bug, men dersom det er, gi tilbakemelding.

 

 

KONKLUSJON:

 

Alt i alt er dette en kongetelefon. Den oser av kvalitet, og er enkel å betjene. Skjermen er konge, og menyene er lynraske. Telefonen har sine svake sider, men for folk flest er den meget kapabel. I tillegg ser den meget lekker ut. Den har OK batteritid, og leveres med det meste, unntatt minnekort. Imidlertid har den minnekortplass, og rikelig telefonminne.

 

D600E betyr at telefonen har Edge, det vil si bedre overføringshastighet om man skal bruke den på internett og nedlasting av filer. Dette er viktig for de som bruker mobilen sammen med bærbar PC.

 

Med wap er forskjellen minimal. "Prisen" for Edge er at den er tri-band, mens D600 har quad-band, det vil si at den støtter 4 ulike frekvensbånd. Altså kan den brukes omtrent i hele verden. Normalt har dette ikke noe å si for den jevne bruker.

 

Telefonen har mp3-spiller, og lyden er akseptabel, selm om det gjøres bedre på de nyeste konkurrentene fra SonyEricsson og Nokia. Den har equalizer, men man kan ikke justere klangbildet. Det er kun forhåndsinnstilte valg. Men OK, bedre enn ingenting.

 

D600E er til nå Samsungs beste mobiltelefon.

Endret av CellularDude
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et par spørsmål om denne telefonen, plasserer dem her da jeg ikke har funnet en mer passende tråd.

 

1: Kan man bruke egne hodetelefoner på denne? Dvs. er det noen overgang på handsettet for vanlig minijack?

 

2: Er softwaren forandret noe fra D500, type skrivefeil utredet og er systemet mer logisk?

 

3: Er t9 systemet forbedret noe slik at man kan se hvilket ord som kommer etter når man blar i ordlista, og kan man gå tilbake og forandre på et ord man har skrevet tidligere uten å måtte slette det?

 

Setter pris på svar :)

Lenke til kommentar
Takker for svar :) Lurer også på om det stemmer at man ikke kan gjøre noe annet, som f.eks. skrive meldinger mens man bruker mp3-spilleren?

5595406[/snapback]

 

 

Det finnes 3,5 mm adapter til D600E, men om den er å få kjøpt her i landet vet jeg ikke. Men den står under tilbehør på Samsungs norske hjemmeside. Den er kompstibel med D600E, og enkelte andre modeller.

 

Man kan kun bruke mp3-spilleren alene. For å komme inn i andre funksjoner, må du slå den av.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Kor kan eg få tak i kompatible ringetoner med ”innebygget” vibrasjon til min Samsung D600E? Irriterer meg noko grådig at eg ikkje kan ha vibrering og lyd samtidig!

5660524[/snapback]

 

 

Jeg har et par ringetoner med vibrasjon fra samsungtelefoner jeg hadde for et år og to siden, men jeg har ikke klart å få dem overført til D600E. Derimot gikk det helt greit å få dem til å virke på den nye X700.

 

Forstå det den som vil...

 

Dette er forresten noe av særhetene med Samsung. Og det irriterer!! Men for all del, det meste er (blitt) meget bra med Samsung. Ikke minst med nettopp D600E.

Endret av CellularDude
Lenke til kommentar

Lurer på ein ting:

Når ein set på funksjonen om "Gjentaking" (varsling om meldinger), kjem D600E til å varsle kvart einaste 2 minutt heilt til eg ser det? Er litt uheldig dersom eg får ei melding midt på natta (eg har berre vibrering som varsling), med tanke på batteriet... Eg håper det er sånn at den slår seg av etter ei stund!

Håper nokon har svar på dette

Lenke til kommentar
  • 11 måneder senere...

Her er mi anmelding av D600, posta på YourMobilePhoneReviews.

 

I've had the D600 for about a year now, and I haven't regret buying it, not even once.

 

Whether you like the design or not is an individual matter, it differs from person to person, but I love it. It looks a lot nicer than the quadrangular & edged D500. Good buttons & the slide-function mechanism is made of metal, so it won't break after a month. QUALITY design.

 

The features:

Well, you can send sms messages, & you can make phone calls with it, like you can with every phone. You can also take quite acceptable pictures, with a 2MP camera, and the video quality is good. The screen is big & bright. It has Bluetooth (NOT infra-red, like the D500), & the D600E edition has EDGE as well. It has a good calendar, a good phonebook, and you can actually view office-documents on it, with the Samsung Picsel File Viewer. It has a TV-out function, so you can connect it to your TV or projector, and display PowerPoint presentations with it. Other features are stopwatch, voice recorder, image editor, timer, converter, & it has a world time clock, you can see what the time is in every part of the world. Nice.

 

The bad (yeah, it's not by any means perfect):

Battery life is terrible, don't expect it to last more than 36 hours if you send messages now & then and make a couple of short phone calls. The bright screen might be the reason for the bad battery, it is smart to reduce the LCD brightness. A couple of minor bad things (minor, but extremely annoying): 1-You can't set MP3-songs as message tones, you must use one of the extremely dull ones that comes with the phone. 2-the dictionary is bad. 3-When you send messages they don't save automatically in the sentbox, you must select that manually every time you send an sms.

4-Because of the black, polished design, the phone, the screen & the camera lens is extremely exposed to fingerprints, so I suggest you use gloves when you handle the phone ;)

5 - the camera lens position is quite stupid, pictures taken with the phone tend way too often to be of a finger in stead of what you were trying to take a picture of.

6- The phone doesn't vibrate when receiving a call, it only rings with the ringtone you have selected.

 

Conclusion:

When the D600 was released, the features were superb in every way. The 2MP camera, the fantastic screen, & the brilliant video quality, everyone loved it, even the critics. Now, in late 2006, the camera isn't so fantastic, neither is the screen or the video function, compared to monsters like Nokia N95, or Sony Ericsson K800i. D600 is now a just above average phone, but that's just perfect for the average user, who can survive without 3G, gps and 5MP camera. The D600 is a great phone for the average user; it is not expensive, it costs about £150, & trust me, it is well worth the price.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Lurer på ein ting:

Når ein set på funksjonen om "Gjentaking" (varsling om meldinger), kjem D600E til å varsle kvart einaste 2 minutt heilt til eg ser det? Er litt uheldig dersom eg får ei melding midt på natta (eg har berre vibrering som varsling), med tanke på batteriet... Eg håper det er sånn at den slår seg av etter ei stund!

Håper nokon har svar på dette

5689599[/snapback]

 

Det gjør den ikke. Jeg har hatt denne telefonen i et år nå, og en gang midt på natta fikk jeg melding. Jeg merka ikke den før kl 8 på morgenen og jeg regna ut at da hadde den gjentatt seg selv 250 ganger. Det tærte på batteriet!

Jeg lærte av det, og har skrudd av den funksjonen nå :innocent:

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Noen som vet hvor man kan få denne telefonen billigst UTEN abbonoment? Har skiiiikkelig lyst på den nå :blush::p Sier : :blush: fordi den er gammel :p Men jeg elsker utseendet på den, og har aldri hatt en skyve telefon før, så har veldig lyst på en, og denne "vant" ønskene over skyvetelefoner for meg :p

 

Men er finnes det fortsatt ingen ringetoner med vibrasjon som man kan overføre til d600e? Ser at noen har skrevet at det ikke går, men det er jo en stund siden det ble sagt :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...