Gå til innhold

Skal Kjøpe Kamera - Infrarødt / Nattsyn


Anbefalte innlegg

Har tenkt på å kjøpe et kamera som har mulighet til å

ta bilder med infrarødt syn/linse eller hva som gjør det mulig.

 

Har enda ikke funnet noe, fordi jeg er totalt noob på dette ommeråde.

 

Jeg vil ihvertfal ha muligheten til å knipse bilder som bruker infrarødt syn, og nattsyn om natten. Og det må være mulighet til å justere lukkertiden til flere minutter.

 

Hvor skal jeg lete? JEg vet det er dette jeg trenger for å kunne bruke kameraet til det jeg vil bruke det til, men jeg har ikke anelese om hvilke merker, butikker, eller prisklasse jeg bør sikte etter.

 

Tips?

 

:hmm:

Endret av Sjaman
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sony DSC-F717 har Nightshot, men da med lengste lukkeråpning 1/8sek. Beskrevet i siste avsnitt her: http://www.dpreview.com/reviews/sonydscf717/page5.asp

 

Ellers har Nikon D70 det svakeste IR-filteret av DSLR-kameraene, og er derfor godt egnet til IR-fotografi hvis det var dette du mente. Dette finnes det mye informasjon om bl.a på dpreview-forumet.

 

Kunne du forsøke å gi konkrete eksempler på hva det skal brukes til, slik at det er lettere å komme med tips?

 

Mvh

Kjetil

Lenke til kommentar

Tror det er litt begrepsforvirring ute å går her. Slik jeg forstår det er ikke Sjaman interesert i et kamera for Infarød/astro fotografering slik som EOS 20d eller lignende.

 

Det Sjaman snakker om er vel den samme funksjonen som på sony videokameraeraer (nightshoot) nemlig en IR lampe som lyser opp ommerådet rundt kameraet, og et kamera som registrer lyset fra denne IR lampen selv om vi ikke kan se det med det blotte øyet. Etter min mening er nok denne Sony nightshoot funksjonen lite egnet til andre ting enn 14 åringer som skal lage hjemmelaget skrekkfilm, og Spionbilder av sengekosen i Bigbrother, og jeg forstår ikke noen grunn til å implementere dette i et stilbilde kamera.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Sony DSC-V3 har denne funksjonen, fungerer da best på nært hold. Dessverre er dette en utgått modell.

Har dette kamraet selv, men har aldri hatt bruk for nightshot funksjonen. Det har også en slik funksjon som fungerer bare på søkeren, det hjelper til for å se motivet bedre i lite lys. Bildet normalt når blitzen har lyst opp motivet. Fungerer bare på nært hold.

Jeg må nok skuffe hvis det er noen lugubre hensikter. Man blir avslørt av IR-lampen som lyser rødt.

 

Ellers er dette et godt kamra som tar meget gode bilder. Blitzen kan bli litt svak innendørs, men det er mulighet for ekstern blitz

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...